Hur man får kaffe att smaka bättre utan att lägga till socker

Att dricka svart kaffe kan vara en ganska skrämmande upplevelse för vissa av oss. Om du däremot inte vill överdriva med socker och grädde men ändå vill ha sött kaffe kan det vara svårt att hitta ett alternativ. Om du kämpar med att komma på hur du ska få kaffet att smaka bättre, kommer dessa hälsosamma sötningsmedel att göra din kopp kaffe mycket bättre. Med lite tur kommer du att göra den permanenta förändringen från socker och grädde.

1. Kanel

Kanel innehåller inte bara färre kalorier än socker, utan har också massor av hälsofördelar. Kanel är superstark i smaken och har en söt doft. Om du lägger till en skvätt kanel i din kopp får du en explosion av smak som kompletterar ditt kaffe perfekt varje gång.

2. Mandelmjölk/ sojamjölk/kokosmjölk

Det här är min favorit. Genom att använda ett mejerialternativ får du ett brett utbud av mjölk att välja mellan. Till skillnad från vanlig mjölk ger mejerialternativ inte bara en krämig smak utan även en antydan till sötma. Personligen föredrar jag den sötma som mandelmjölken ger kaffet, men alla har sin egen söta och distinkta smak.

3. Salt

Jag vet att det här verkar konstigt, men du kan faktiskt lägga en nypa salt i kaffesumpen för att få fram den naturliga sötman i kaffesumpen. Du kanske måste leka lite med detta, men jag lovar att det gör skillnad.

4. Vaniljextrakt

Om du älskar smaken av kaffekräm, kommer du att älska det här kaffetillskottet. Prova vaniljextrakt eller vaniljbönor för att få mer smak. Tillsätt några droppar rent extrakt i din kaffekanna eller lägg en vaniljböna i din kaffesump för att dra in den innan du brygger kaffet.

5. Honung

Honung av hög kvalitet är inte bara söt utan innehåller också antioxidanter som förebygger sjukdomar och stärker ditt immunförsvar. En klämma av denna kommer att få varje klunk full av en söt och läcker smak. Lek med de varierande mängderna honung och du kommer inte att ångra att du prövat detta.

6. Stevia

Med detta sockeralternativ räcker en liten mängd definitivt långt. I stället för att använda matskedar av vanligt socker behöver du bara några stänk av stevia.

7. Agave

Agave är sötare än socker, vilket innebär att du kan använda mycket mindre av det. Den har en unik smak som liknar honung.

8. Smör/Kokosolja

Att tillsätta smör och kokosolja i kaffe blir alltmer populärt efter att receptet på bulletproof coffee kom ut. Det bästa sättet att blanda smör och kokosolja i kaffe är att kombinera alla ingredienser i en mixer så att fetter och oljor inte flyter upp till toppen av koppen. Den här koppen kaffe ger en rejäl och mättande bryggning, perfekt för vilken morgon som helst.

9. Osötat kakaopulver

Man kan aldrig göra fel med choklad, så varför inte doppa din bönjuice med lite kakaopulver? Om du verkligen tänker efter kan du genom att använda kaffe och kakao ta hand om två begär på en gång.

10. Lönnsirap

Lönnsirap behöver inte bara användas till pannkakor. Om du vill ha en god frukost kan du försöka tillsätta lite lönnsextrakt i din kaffesump för att få en söt kick. Extraktet innehåller mindre socker och är inte alls lika tjockt som naturlig lönnsirap, så du får all den smak du älskar utan den kladdiga röran.

Nu när du vet hur du kan få kaffet att smaka bättre hoppas jag att din dag blir lika ljusare som de här blandningarna gör din kopp kaffe ljusare.

Lämna en kommentar