Vad är skillnaden mellan panko och ströbröd?

Undrar du hur du kan se skillnaden mellan panko och vanliga brödsmulor? Läs vidare för att lära dig allt om de två ingredienserna och hur du använder dem.

Vad är panko?


Panko har använts i det asiatiska köket i många år, men börjar nu bli mer vanligt förekommande i västerländsk matlagning. Panko tillverkas av ett skorpfritt vitt bröd som bearbetas till flingor och sedan torkas. Dessa brödsmulor har en torrare och flagliknande konsistens än vanliga brödsmulor och absorberar därför mindre olja. Panko ger lättare och mer knaprig smak av stekt mat. De används traditionellt i japansk matlagning för att göra Tonkatsu och Chicken Katsu. På senare år har panko blivit alltmer populärt som en dekorativ topping.

Vad är ströbröd?


Ströbröd kan tillverkas av en mängd olika bröd och skorpor. De bearbetas till en finare smula än panko och kan göras i ditt eget kök med en matberedare. De är inte lika torra och flagliknande som panko och har en brödliknande konsistens när de steks. Köpt brödsmulor kommer ofta med örter och kryddor redan tillsatta. Brödsmulor är en praktisk stapelvara för panering, fyllning, grytor och för att binda ihop hamburgarkött.

Lämna en kommentar