Svinto på glas

Beroende på vilken typ av glas det är du ska rengöra så kan det vara en bra idé att göra rent med hjälp av svinto eller annan typ av stålull. Jag brukar använda svinto när jag ska rengöra min ugnslucka. Det är ett bra sätt att bli av med envisa fläckar utan att spendera hela dagen på att skrubba. Svinto fungerar även bra på ugnsfasta formar i glas.

Både när det gäller formar och ugnar så är det viktigt att testa på en liten bit för att se om några repor skapas. Om det inte blir några repor så går det bra att fortsätta skrubba. Om du är väldigt rädd om finishen på ditt glass så skulle jag leta efter ett annat sätt att rengöra på Glas som är gjord för ugnsvärme tål en hel del men jag hade inte använt svinto på övrigt glas. Tänk på att löddret som uppstår när du tvättar med stålull skyddar glaset, ju mindre lödder desto större risk för repor.

Lämna en kommentar