Listan med godis som försvann och klassiskt godis som vi saknar

Banana skids

Banana skids är sega, platta stänger som smakar choklad och banan.

Tefat


Tefat har som namnet antyder en tefatsform och är fyllda med smaskigt surt pulver, ytterhöljet är ätbart men något pappersaktigt.

Shake tuggummi


Dessa har samma utformning och konsistens som Jenka men istället för en mintsmak så har de en saltlakritssmak. Detta är i mitt tycke det bästa lakritstuggumit som finns, om inte det bästa tuggumit över huvud taget.

Refreshers


Den vanligaste versionen av dessa kommer inslagen i gult och blått papper och har en härlig citronsmak. Det finns även andra versioner, däribland jordgubb.

Jenka


Detta tuggummi har en mintaktig smak som är mycket sötare och mildare än andra tuggummisorter. Förutom den distinkta smaken så har jenka också söt isbjörn på förpackningen, vad finns det att inte gilla?

Nötcreme

är en ganska fiffig idé, det var en hässleholmare som resonerade att den godaste delen av många godisar är det krämiga innanmätet, så varför inte sälja

innanmätet separat? Nötcremen blev snabbt en hit.

hemkola

Dessa kolor är otroligt goda och har en riktig vintage-känsla.

Twist

Egentligen tycker jag att twist hör lika mycket julen till som alladin men är inte riktigt lika känt. Godiset lanserades för första gången 1959 och har ändrats en hel del under årens gång. Idag är det bara lakritsen och kokoschokladen som har funnits med sedan början.

Hockeypulver

kommer i en puckliknande dosa och smakar saltlakrits.

Patroner

är antingen väldigt sura eller väldigt salta.

Godishalsband

-är en riktigt klassiker. Inte bara ett godis utan också ett fashion statement.

Rigi

har försvann från godishyllorna runt 2004 men har nyligen gjort comeback!

Chokladcigarretter

Säljs inte idag eftersom det ses som att marknadsföra tobaksprodukter mot barn. Vettig tanke kan jag tycka men jag vill forttfarande ha ett paket. Jag har aldrig sett det men jag misstänker att det finns att köpa i utlandet.

Trillingnöt

Uteslöts ur alladinasken av ekonomiska skäl. Priset på hasselnötter var för högt. Det ramaskri som uppkom säger lite om hur god trillingöten är.

godishamburgare

Jag brukade tjata en massa på min mamma att hon skulle köpa dessa. De var helt klart en av favoriterna. Det finns även ett liknande godis som är i form av en pizza även om denna inte är lika vanlig.

AKO kola

Denna kola producerades inte under sex års tid men kom tillbaka år 2014. Mycket tack vare en facebook grupp på mer än 8000 medlemmar som kampanjade för ako kolans återkomst.

pez

Pez är små tablettformade godisar i olika smaker. Speciellt känt är pez för sina å kallade pez dispensers. Dessa brukar ha formen av diverse seriefigurer vars huvud man kan trycka på för att få en godistablett.

Poprocks

är ett amerikanskt påfund som knastrar och sprakar när man äter det, effekten skapas genom att det finns små kolsyrebubblor inkapslade i godiset som släpps loss när man äter det.

Taragona

Taragona är en klassisk chokladkaka med hela hasselnötter som har funnits sedan 1928.

Lämna en kommentar