Kan man frysa in currysås?

Vem älskar inte en generös portion currysås? Vare sig den är hemlagad eller nylevererad från din favorit takeaway, den är utsökt! Men vad ska du göra med dina rester? Kan man frysa in currysås?

Currysåsen kan frysas i upp till 3 månader. Vare sig du har gjort den själv, köpt den i pommes fritesbutiken eller har en rest från din indiska favoritrestaurang, slå in currysåsen tätt och lägg den i frysen.

Kan man frysa ner currysås?Ja

Fryser currysås bra?Ja

Hur man fryser currysås

Du kommer att bli glad att höra att det inte är något svårt med att frysa in currysås! Du måste bara vara uppmärksam på att behållaren du använder kan bli fläckig, så använd något som du inte är överdrivet värdefull om.

Om du har beställt din currysås från en takeaway är det en bra idé att använda burken som den kom i, eftersom du kan slänga den när du är klar. Men oavsett, om du väljer en behållare som kan förslutas bör din currysås frysa utan problem.

Så här gör du för att lyckas frysa in din currysås:

 1. Låt svalna
  Varm sås och kalla frysar går inte ihop! Innan du funderar på att frysa in din currysås måste du se till att den har svalnat till rumstemperatur. Låt helt enkelt din sås stå på bänkskivan för att svalna i cirka en timme, så bör den vara redo att frysas in.
 2. Uppdelad i portioner
  Om du inte specifikt vill frysa in en stor mängd currysås rekommenderar vi att du delar upp den i portioner i det här skedet. Det gör ditt liv mycket enklare när du ska njuta av den och minskar sannolikheten för att någon currysås går till spillo.
 3. Lägg till i en behållare
  Häll upp såsen i lämpliga behållare. Var försiktig så att du inte fyller dem för mycket eftersom såsen kommer att expandera i frysen. Lämna ungefär en halv tum från behållarens topp för att vara på den säkra sidan.
 4. Försegla, etikettera och frysa in
  Sätt på locket på toppen av behållaren och försegla den. Om din behållare inte har något lock kan du använda plastfolie. Skriv sedan dagens datum samt bäst-före-datumet på toppen och placera den i frysen. Kom ihåg att du kan frysa in currysås i cirka tre månader.

3 tips för att frysa in currysås

Nu vet du hur du fryser in den, och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in currysås för att få bästa möjliga resultat:

Frys inte in den i en påse
Om du fryser in currysås i en påse riskerar du att den spricker. Och tro oss, du vill inte ha besväret med att rensa frysen efter att currysåsen har spillts överallt! Det är mycket säkrare att använda en plastbehållare för att frysa in din currysås, så du behöver inte oroa dig för att det ska hända några olyckor!

Tina upp den innan du värmer den på nytt
Det är mycket bättre att tina upp din currysås innan du värmer den igen. Det gör det mycket lättare att värma upp din currysås jämnt och ordentligt, eftersom det kan ställa till problem att värma upp den från fryst tillstånd. Vi förklarar hur man tinar upp currysås i ett av avsnitten nedan.

Frys curry
Som du kanske kan tänka dig är det inte bara säkert att värma upp currysås, utan även att värma upp de flesta curryrätter. Så om din sås innehåller kött eller grönsaker kan du frysa in dem också genom att följa stegen ovan.

Hur länge kan man frysa in currysås?

Du kan frysa in currysåsen i cirka tre månader. Om du låter den stå längre än så kan det hända att smaken försämras något.

Men om din currysås är tätt förpackad och skyddad från frysbrännskador bör du inte ha några problem med att frysa in den i flera månader.

Du kan frysa in currysås i upp till 3 månader

Hur tinas currysås upp?

Det bästa sättet att tina upp currysåsen är att ta ut den ur frysen kvällen innan du ska använda den och lägga den i kylskåpet. På så sätt får den tillräckligt med tid att tina ordentligt innan du värmer den på nytt.

Men om du vill skynda på det hela kan du tina upp currysåsen i mikrovågsugnen. Se bara till att ställa in mikrovågsugnen på avfrostning och tina currysåsen långsamt. Om du försöker göra det för snabbt kommer den att koka till från frusen.

Kan man frysa ner currysås?

Ja, du kan frysa in currysås igen. Men på grund av den kristallisering som sker under frysningsprocessen kan det hända att din currysås vattnas ur flera gånger om du fryser den.

Det är alltid bättre att frysa in currysåsen i enskilda portionsstorlekar, så att du enkelt kan ta ut det du behöver när som helst. Det innebär också att du är mindre benägen att slösa bort någon currysås.

Fryser currysås bra?

Ja, currysås fryser in riktigt bra. Det största potentiella problemet med att frysa in currysås är att den kan förstöras om den drabbas av frysbränna.

Men om du lägger den i en lämplig behållare och täcker den väl, bör du inte ha några problem, och din currysås bör vara god i frysen i upp till tre månader.

Kan man frysa in curry?

Absolut! Curry är faktiskt en maträtt som går särskilt bra att frysa in. Vi har skrivit en hel guide om att frysa in curry här.

Lämna en kommentar