Kan man frysa tomatsoppa?

Tomatsoppa är en rik tomatsmak och är en stor favorit, särskilt när det är säsong för tomater. Det är ett så enkelt sätt att tillreda tomater i stora mängder. Men hur ska du gå tillväga för att förvara din tomatsoppa på lång sikt?

Kan man frysa tomatsoppa?

Ja, du kan frysa tomatsoppa i upp till 6 månader. När soppan har svalnat ska du hälla upp den i fryspåsar av god kvalitet innan du förseglar dem noggrant och lägger dem i frysen.

Kan man frysa tomatsoppa på nytt?Nej

Fryser tomatsoppa bra?Ja

Hur man fryser tomatsoppa

Precis som när du fryser in de flesta sopptyper är det superenkelt att frysa tomatsoppa och du behöver bara frysväskor. Här är vår 4-stegsmetod:

  1. Låt svalna: Innan du fryser tomatsoppan ska du se till att den har hunnit svalna till rumstemperatur.
  2. Etikettpåsar: Innan du häller vätskan i påsarna, märk dem med tomatsoppaoch datum. Det kan vara lite svårt att skriva på påsar som är fulla av vätska.
  3. Häll i frysväskor: Häll soppan i de märkta fryspåsarna. Försök att hälla en portion i varje påse så att du lätt kan tina upp en portion åt gången. Förslut påsarna och ta bort överflödig luft så att de inte tar för mycket plats.
  4. Frys: Lägg påsarna i frysen. Det är en bra idé att försöka hålla dem upprätt om de skulle öppna sig något och orsaka ett läckage. När de väl är fasta kan de sedan flyttas.

3 tips för att frysa tomatsoppa

Nu vet du hur du fryser in den, och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in tomatsoppa för att få bästa möjliga resultat:

Förvänta dig att Tupperware får fläckar
Tyvärr kommer tomatsoppans klarröda färg att fläcka alla Tupperware-behållare av plast som du använder. Det är därför vi väljer att använda oss av fryspåsar i vår metod. Om du inte har något emot att din Tupperware blir fläckig kan du välja dem istället.

Använd fryspåsar av god kvalitet
Om du bestämmer dig för att använda vår metod med fryspåsar, se till att du använder högkvalitativa påsar. Du bör leta efter tjocka, läckagesäkra påsar med tät förslutning. Billigare påsar är mycket mer benägna att läcka.

Märk den tydligt
Som många frysta produkter kan det vara svårt att skilja dem åt. Fryst tomatsoppa kan lätt se ut som pastasås. Genom att se till att märka tydligt kan du enkelt ta fram rätt produkt från frysen.

Hur länge kan man frysa tomatsoppa?

Även om tomatsoppa kan frysas på obestämd tid, försämras smaken något med tiden. Därför rekommenderar vi att den konsumeras inom sex månader. Det är därför du alltid bör ange datumet då du frös in den på påsen.

Hur tinas tomatsoppa upp?

Det är enkelt att tina tomatsoppa, men det tar lite tid. Till slut ska du ta en portion soppa från frysen innan du lägger påsen i en skål och ställer den i kylskåpet för att tina över natten.

En portion soppa bör ta ungefär 24 timmar att tinas upp i kylskåpet innan den kan värmas upp i en kastrull.

Kan man frysa tomatsoppa på nytt?

Vi avråder starkt från att frysa in tomatsoppa igen.

Det är osannolikt att återfrysning skadar dig, men det påverkar säkert smaken och konsistensen (och ibland även färgen). Försök i stället att frysa in den i portioner så att du aldrig tinar upp mer än du behöver.

Fryser tomatsoppa bra?

Tomatsoppa fryser in riktigt bra och om den förvaras i en lufttät påse av god kvalitet är det svårt att se skillnad på en nylagad soppa och en som har frysts in.

Det enda undantaget är om du har rört ner grädde i soppan innan du fryser in den. Om du kan, undvik att göra det och tillsätt bara grädden när du värmer upp soppan igen vid ett senare tillfälle.

Strö över lite färsk basilika eller persilja när du serverar soppan för att ge soppan lite fräschhet och för att helt dölja att den varit fryst.

Om du fortfarande har frågor om att frysa tomatsoppa eller soppa i allmänhet kan de här frågorna hjälpa dig:

Kan man frysa Heinz tomatsoppa?

Tyvärr har Heinz bekräftat att deras soppor inte kan frysas. Vi antar att detta även gäller deras tomatsoppa.

Kan man frysa tomatsoppa på burk?

Ja, tomatsoppa på burk som öppnats kan frysas. Om burken inte har öppnats är det dock helt enkelt ingen idé att frysa in den eftersom den håller i månader (om inte år) i burken.

Lämna en kommentar