Kan man frysa in stekta ägg?

Stekta ägg är ett utsökt och viktigt tillägg till en hel engelsk frukost, och de är också en praktisk proteinkälla att äta före eller efter träning. Även om det utan tvekan är bäst att njuta av stekta ägg när de är färska ur pannan, kan du förvara och njuta av dem på andra sätt.

Kan man frysa in stekta ägg?

Ja, du kan frysa in stekta ägg i upp till två månader. När du har tillagat dem, lägg över de stekta äggen på en tallrik och låt dem svalna i cirka 30 minuter. Du kan sedan släppa dem i en fryssäker behållare och placera dem i frysen.

Kan man frysa ner stekta ägg?Nej

Fryser stekta ägg bra?Ibland

Hur man fryser stekta ägg

Många fryser in olika typer av ägg för att spara tid i köket. Även om stekta ägg inte är de bästa att frysa in kan du få jobbet gjort om du följer de enkla stegen vi beskriver nedan:

 1. Cool
  Stek äggen i en stekpanna och när de är färdiga enligt din smak, lägg dem på en tallrik. Täck äggen med en pappershandduk och låt dem stå i rumstemperatur i ungefär trettio minuter tills de har svalnat helt.
 2. Rada ut en behållare
  Lägg ett ark smörpapper i en plastbehållare. Se till att pappret täcker hela lådans botten innan du går vidare till nästa steg.
 3. Tillsätt äggen
  Lägg sedan de stekta äggen på det smörpapper som du har lagt ut, så att de ligger på olika avstånd från varandra och inte rör vid varandra.
 4. Märka och frys in
  Anteckna dagens datum och bäst-före-datumet på toppen av lådan och lägg äggen i frysen. Kom ihåg att du kan frysa in stekta ägg i cirka två månader.

3 tips för att frysa in stekta ägg

Nu när du vet hur du fryser dem har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser stekta ägg för att få bästa möjliga resultat:

Tillaga dem färskt
Du kan frysa in stekta ägg för att spara lite tid, men vi rekommenderar alltid att du lagar dem färska. Med tanke på att det tar mindre än två minuter att tillaga stekta ägg har det inte så många fördelar att frysa in dem i förväg!

Du bör egentligen bara frysa in stekta ägg om du har gjort en stor sats och inte vill slänga dem!

Frysning av andra typer av ägg
Du kan frysa in äggröra, kokta och till och med pocherade ägg om du vill. En sak du bör tänka på är dock att ägg aldrig smakar lika bra som när de är färska om du har fryst dem först.

Men om du behöver förbereda ägg i omgångar för att servera många personer är det ett praktiskt knep att frysa in dem i förväg.

Uppvärmning från frysen
När du är redo att äta dina frysta ägg föreslår vi att du lägger dem i stekpannan (eller sätter in dem i ugnen) tills de är tillräckligt varma. Du behöver inte oroa dig för att tina upp dem i förväg, men vi förklarar hur du går tillväga i ett av följande avsnitt.

Hur länge kan man frysa stekta ägg?

Du kan frysa in stekta ägg i ungefär två månader. Detta är egentligen den längsta tiden du bör lämna ägg i frysen, eftersom de börjar förlora en del av sin smak och konsistens efter denna period.

Om du förvarar dina stekta ägg i kylskåpet kan du förvara dem där i 1-2 dagar innan du tänker på att äta dem. Med allt detta sagt rekommenderar vi att du förbereder stekta ägg precis innan du planerar att äta dem för bästa resultat.

Du kan frysa in stekta ägg i upp till 2 månader

Hur tinas stekta ägg upp?

När du vill värma upp dina stekta ägg tar du bara ut dem ur frysen och lägger dem i stekpannan eller ugnen.

Du behöver inte tina upp dem i förväg. Men om du vill tina dem av någon anledning, ta bara ut äggen ur frysen och låt dem tina i kylskåpet.

Du bör aldrig tina upp stekta ägg i rumstemperatur eller i mikrovågsugn.

Kan man frysa ner stekta ägg?

Nej, du ska bara frysa in stekta ägg en gång. Detta är främst av smakskäl, eftersom du kan förstöra äggens konsistens om du fryser dem mer än en gång.

Du måste också vara försiktig med hur äggen förvaras, och om du låter stekta ägg stå i rumstemperatur för länge kan skadliga bakterier bildas på ytan. Därför rekommenderar vi att stekta ägg endast fryses in en gång.

Fryser stekta ägg bra?

Stekta ägg fryser i allmänhet ganska bra. De smakar inte lika bra som stekta ägg som är färska ur pannan, men det är ett bra alternativ om du har gjort en stor sats stekta ägg och inte vet vad du ska göra med dem.

Se till att du använder dem inom två månader, annars börjar de försämras i smak och konsistens.

Om du fortfarande har frågor om att frysa in stekta ägg eller ägg i allmänhet, kan dessa frågor hjälpa dig:

Hur förvarar du stekta ägg?

Du kan antingen frysa in stekta ägg eller förvara dem i kylskåpet. De håller sig i kylskåpet i 4-5 dagar i en lufttät behållare eller i frysen i upp till 2 månader.

Fryser kokta ägg bra?

De fryses in bättre än man kan förvänta sig, men de blir aldrig lika goda som när de tillagas färska. Du bör frysa in kokta ägg som en sista utväg.

Vilket är det bästa sättet att frysa ägg?

Vi rekommenderar att du vispar ihop råa ägg innan du häller dem i muffinsformen. Frys in formen tills äggen är fasta och ta sedan ut dem och förvara dem i en fryspåse.

Lämna en kommentar