Kan man frysa Schnitzel?

Schnitzel är en traditionell tysk/österrikisk maträtt som traditionellt tillagas av kyckling eller fläsk. Den kan göras av vilket kött som helst – stött tunt, panerat och stekt. Men är det möjligt att förvara schnitzel i frysen med framgång?

Schnitzel med citron och pommes

Kan man frysa Schnitzel?

Ja, du kan frysa in schnitzel i upp till 6 veckor. Se till att frysa in varje schnitzel individuellt innan du packar dem för långtidsförvaring, och tillaga dem efter upptining för bästa konsistens.

Hur man fryser Schnitzel

För att frysa in schnitzel finns det några steg att tänka på. De är alla mycket enkla och ger ett fantastiskt resultat varje gång:

  1. Gör maträtten, men tillaga den inte: Du behöver helt enkelt följa ditt recept, men sluta lite tidigare än du kanske trodde. Köttet ska hamras tunt, innan det mjölas och paneras. Men lägg det inte i den heta oljan, vilket skulle påbörja tillagningsprocessen.
  2. Lägg varje Schnitzel separat på en plåt: Det bästa sättet att göra detta är att klä en plåt med bakplåtspapper, innan du placerar varje schnitzel på plåten och ser till att de inte överlappar varandra eller rör vid varandra.
  3. Frys in schnitzlarna separat: Placera varje bakplåtspapper i frysen och låt schnitzlarna frysa hela vägen igenom i frysen – det är bäst att vänta över natten för att detta steg ska bli färdigt. Att vänta över natten garanterar att schnitzlarna är helt frysta innan du går vidare.
  4. Packa schnitzlarna för långtidsförvaring: Ta bort de frysta schnitzlarna från bakplåtarna och stapla dem sedan i fryspåsar. Använd dubbla påsar för staplarna av schnitzel för att förhindra att de får frysbränna. .

3 tips för att frysa Schnitzel

Nu när du vet hur du fryser in schnitzel har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in schnitzel för att få bästa möjliga resultat:

Frys före tillagning
Frys in schnitzlarna innan du lagar dem – på så sätt får du dem krispiga när du lagar dem färska.

Förvara djupt i frysen
Lägg schnitzlarna djupt ner i frysen så att de fryser snabbt, vilket förhindrar bakterietillväxt. I de djupare delarna av din frys kommer det att förekomma färre temperatursvängningar när dörren öppnas och stängs.

Dubbla påsar
Dubbelförpacka schnitzlarna för att förhindra att fukt kommer in i paneringen, vilket skulle göra dem mindre krispiga.

Hur länge kan man frysa Schnitzel?

En tumregel är att schnitzel kan frysas i fyra till sex veckor utan att förlora alltför mycket smak eller konsistens. Det som skulle förstöra konsistensen är att fukt tränger in i köttet och brödsmulorna, vilket kan hindra dem från att tillagas ordentligt.

Om man fryser schnitzlar längre än sex veckor kan det leda till att fukt absorberas i brödsmulorna och köttet, vilket skulle påverkar konsistens och smak.

Hur tinas Schnitzel upp?

Det bästa sättet att tina upp schnitzel är att låta dem tina upp till rumstemperatur under en till två timmar och sedan steka dem i het olja som om de vore färska.

Detta är det bästa sättet att tina upp schnitzel eftersom du kan se till att paneringen på schnitzeln är fin och krispig från stekningen samtidigt som du ser till att köttet inuti är helt genomstekt.

Att steka från fryst tillstånd skulle vara ytterst farligt, eftersom man inte kan blanda varm olja och is. Att steka från rumstemperatur är därför både säkert och ger ett fantastiskt resultat.

Kan man frysa in Schnitzel igen?

Tekniskt sett kan du frysa in schnitzel efter tillagning. Med det sagt är det dock en bättre idé att undvika att göra det om det är möjligt.

Du kan frysa in schnitzeln efter tillagningen så att köttet är säkert att äta. Under tillagningsprocessen kommer du dock att steka brödsmulorna och i huvudsak få bort vattnet ur dem för att göra dem krispiga.

När du fryser in dem hemma kommer du att föra in vatten i brödsmulorna igen, vilket skulle göra konsistensen av dem mycket mindre trevlig – de skulle bli lite blöta och mosiga.

Därför rekommenderar vi att du bara tinar upp den mängd som du ska äta, i stället för att tina upp för många och behöva frysa in dem igen.

Fryser Schnitzel väl?

När de fryses innan de tillagas, ja, då fryser de mycket bra. Ibland kan du märka att köttet är lite segare än innan det tillagades, men i andra situationer kanske du inte märker det alls.

Det är bättre att frysa in schnitzeln innan den tillagas och sedan tina den i stället för att tillaga den från fryst, eftersom du kan vara säker på att brödsmulorna blir krispiga under tillagningen, vilket ger en illusion av en mycket färsk måltid.

När de fryses efter tillagning fryser de faktiskt ganska dåligt. Anledningen till detta är att medan kycklingen kan frysas helt säkert efter tillagning, kommer brödsmulorna att ta upp fukt i frysen, vilket leder till att de blir blöta när de tinas upp och tillagas på nytt.

Även om de stektes på nytt som om schnitzeln var färsk skulle de förlora en del av den totala konsistensen

Kan man frysa in tillagad schnitzel?

Även om det är möjligt att frysa in tillagad schnitzel, kommer du att upptäcka att brödsmulorna blir blöta och svampiga. Detta är svårt att åtgärda. Istället är det en bra idé att frysa in rå schnitzel som du kan steka när de väl tinat.

Lämna en kommentar