Kan man frysa kyckling Tikka Masala?

Kyckling tikka masala är en av den mest populära indiska rätterna i Sverige! Oavsett om du gör den själv eller beställer den regelbundet från din indiska favoritrestaurang är den krämiga och rika såsen för god för att tacka nej till den! Men vad är det bästa sättet att förvara denna läckra maträtt?

Kan man frysa kyckling Tikka Masala? 

Ja, du kan frysa in kyckling Tikka Masala. Den kan frysas i upp till 3 månader. Så snart den har svalnat lägger du kyckling tikka masala i en lämplig stor frysbar behållare, märker den och placerar den i frysen.

Hur man fryser kyckling Tikka Masala

Om du har gjort en sats till familjen och har en del kvar, är den goda nyheten att den fryser in riktigt bra, så du behöver inte oroa dig för att den ska gå till spillo.

Nedan följer de steg du måste ta för att frysa in kyckling tikka masala på rätt sätt:

 1. Låt svalna
  Lägg kyckling Tikka Masala i en skål och låt den stå i rumstemperatur tills den har svalnat helt. Om du beställde den från en takeaway bör detta inte ta alltför lång tid eftersom denantagligen inte är så varm. Men om du precis har tillagat den på spisen kommer det att ta lite längre tid.
 2. Dela upp i portioner
  Beroende på hur mycket kyckling du har kvar är det en bra idé att dela upp den i portioner så att du enkelt kan tina upp den portion du behöver när som helst. Hur du gör detta är helt upp till dig.
 3. Lägg till i behållare
  Lägg kyckling Tikka Masala i frysfasta behållare och lägg på ett lock.
 4. Märka och frys in
  Skriv dagens datum och bäst-före-datum på locket och lägg kyckling Tikka Masala i frysen. Kom ihåg att du kan frysa in kyckling tikka masala i cirka tre månader.

3 tips för att frysa kyckling Tikka Masala

Nu vet du hur du fryser in den, och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in kyckling tikka masala för att få bästa möjliga resultat:

Frys inte in i påsar
Det är aldrig en bra idé att frysa in kyckling tikka masala – i en fryspåse. En påse kan spricka eller gå sönder i frysen, vilket gör att din tikka masaöa sprids överallt! Lita på oss, du vill inte städa upp efter en läcka av tikka masala i din frys!

Tänk på dina portioner
När du delar upp din tikka masala i portioner, se till att du delar upp den jämnt. Vad vi menar med detta är att du inte vill att en portion ska innehålla all kyckling och lite sås!

Lägg kyckling tikka masala jämnt i behållarna så har du det perfekta lunch- eller middagsalternativet när du ska tina upp det.

Hur länge kan man frysa kyckling Tikka Masala?

Du kan frysa in kyckling tikka masala i cirka tre månader. Så snart du bestämt dig för att frysa in en sats är det bäst att lägga den i frysen så fort du kan.

Det garanterar att den är superfräsch när du fryser in den, vilket gör att den behåller de goda smakerna som den är känd för. Du kan förvara kyckling tikka masala i kylskåpet i cirka 2-3 dagar.

Du kan frysa kyckling Tikka Masala i upp till 3 månader

Hur tinas kyckling Tikka Masala upp?

Det bästa sättet att tina upp kyckling Tikka Masala är att ta ut den ur frysen och lägga den i kylskåpet. Du bör aldrig tina upp kyckling tikka masala i rumstemperatur, eftersom köttet då blir dåligt och kan leda till matförgiftning.

Det är bäst att lägga kycklingen i kylen kvällen innan du ska äta den. Alternativt så kan du värma upp kycklingen i mikron på låg effekt för att tina den och därefter köra på med högre effekt för att värma upp den ordentligt.

Kan man frysa om kyckling Tikka Masala?

Vi rekommenderar inte att kyckling Tikka Masala fryses in igen. Det är säkert att frysa in kött som tinats upp i kylskåpet, men om du fryser in igen kan det påverka smaken på grund av iskristallerna som bildas under frysningsprocessen.

Om du har beställt kyckling Tikka Masala från en hämtmatskedja kan du inte heller vara säker på att den redan har frysts, så det är bäst att undvika att frysa den mer än en gång.

Fryser kyckling Tikka Masala bra?

Chicken tikka masala fryser in mycket bra. Så snart den har svalnat kan du portionera den i portionsstorlekar och lägga den i frysfasta behållare.

Du kommer sedan att ha tillgång till en utsökt rätt som ett snabbt och enkelt middagsalternativ under hela veckan.

Lämna en kommentar