Kan man frysa popcorn?

Vad vore en resa till bion utan en stor hink popcorn? Oavsett om du föredrar dem söta, saltade, en kombination av de två eller vanliga popcorn, älskar människor världen över dem. Men är det möjligt att förvara popcorn i frysen?

Kan man frysa popcorn?

Ja, du kan frysa popcorn i upp till tre månader, men det är tyvärr inte det bästa livsmedlet att frysa in. Du bör undvika att frysa in opoppade popcornkärnor eftersom frysningen kommer att påverka hur väl de poppar i framtiden.

Kan man frysa popcorn på nytt?Nej

Fryser popcorn bra?Ibland

Hur man fryser popcorn

Filmen är slut och du har fortfarande popcorn kvar. Vad gör du nu? Du kan förvara dem i frysen för att förlänga fräschheten till ett senare tillfälle. Hur gör man då?

Här är några steg för att lyckas frysa popcorn:

  1. Låt dem svalna: Om du precis har värmt popcorn är det bra att låta dem svalna till rumstemperatur innan du fryser dem.
  2. Försegla popcornen: Genom att svepa in dina popcorn i plastfolie skyddar du maten mot eventuella föroreningar och luft som kan försämra kvaliteten.
  3. Lägg popcorn i en fryspåse:Lägg popcornen täckta med plastfolie i en fryspåse för förvaring. Detta garanterar ett extra säkerhetslager för ditt mellanmål. När du väl är inne kan du fästa förslutningen på fryspåsen.
  4. Datum och etikett:För att du inte ska överskrida den föreslagna tremånadersperioden kan du fästa ett klistermärke med det datum då popcornen ska läggas i frysen på utsidan av fryspåsen. När detta är gjort kan du placera fryspåsen i frysen.

3 tips för att frysa popcorn

Nu vet du hur du fryser popcorn och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser popcorn för att få bästa möjliga resultat:

Poppa kärnorna först
Innan du fryser in dina popcorn bör du först poppa kärnorna. Detta beror helt enkelt på att opoppade korn inte fryser bra eftersom de förlorar mycket av den viktiga fukt som de behöver under uppvärmnings- och popprocessen. Poppade kärnor fryser relativt bra i jämförelse.

Lämna inte popcorn ute
Popcorn är mer än vad man tror. Det finns faktiskt fukt i kärnan, och på grund av denna fukt orsakar uppvärmning av popcorn i mikrovågsugn (eller på andra sätt) inflation i kärnan tills den poppar ut som en välsmakande godbit.

Men den yttre fukten är oönskad när den poppas. Därför vore det oklokt att låta popcornen stå för länge på bänken före eller efter infrysning, så att fukt i luften kan äventyra dess kvalitet. Förvara dem i stället i en förseglad behållare.

Förkorta frysningstiden för vissa typer av popcorn
Om dina popcorn är smörade, täckta med karamell eller toppade med något annat för att förstärka smaken bör du förmodligen förkorta frysningstiden. Dessa typer av popcorn brukar inte frysa in lika bra som vanliga popcorn.

Hur länge kan man frysa popcorn?

Vanligtvis kan popcorn frysas i upp till tre månader. Längre tid än tre månader riskerar du att äventyra kvaliteten på dina popcorn, så undvik att överskrida den rekommenderade frysningstiden.

Att märka din frysfasta popcornbehållare med datumet då du placerade den i frysen är ett bra sätt att se till att du bara fryser in dina popcorn inom den rekommenderade tidsramen.

Hur tinas popcorn upp?

Eftersom popcorn inte riktigt fryser, kommer de inte att tinas upp tekniskt sett. För att värma popcorn är det många som väljer att använda mikrovågsugnen som en bra metod, men du bör vara försiktig eftersom popcorn värms upp mycket snabbt och kan brännas.

Det kan vara ett bättre alternativ att placera popcornen på en bakplåtspappersklädd plåt och värma dem vid cirka 120 °C eftersom värmen i ugnen byggs upp långsamt. Det räcker med att göra detta i cirka 5 minuter.

Kan man frysa popcorn på nytt?

Det är möjligt att frysa in popcorn igen, men det rekommenderas inte på grund av den kvalitet som går förlorad genom avfrostning och frysning.

För att slippa frestelsen att frysa in igen kan du sortera popcorn i mindre, mer individuella portioner så att du bara behöver tina upp det du vill ha på en gång, i stället för en stor mängd som kan skapa avfall.

Fryser popcorn bra?

Popcorn kanske inte fryser in så bra, men frysen håller dina popcorn fräscha längre. Så länge du kommer ihåg de rätta förvaringsförhållandena och förslagen för återuppvärmning bör dina popcorn vara fräscha och utsökta.

Om du fortfarande har frågor om att frysa popcorn eller popcorn i allmänhet kan dessa frågor hjälpa dig:

Kan man frysa popcornkärnor?

Nej, du bör inte frysa popcornkärnor. Om du gör det kommer det att påverka hur väl de poppar när du gör popcorn. Opoppade korn håller sig istället i månader i en lufttät behållare i ett köksskåp. 

Lämna en kommentar