Kan man frysa pizza?

Svaret är ja! Pizza går alldeles utmärkt att frysa, både den du gör själv och den du köper nere på kvarterskrogen. Enda undantaget som jag ser är för vissa specialingredienser, det finns vissa pizzor med isbergssallad eller kronärtskockor på, dessa tror jag inte blir en jättehit infrysta men i övrigt så funkar det finfint att frysa in pizza. Perfekt för oss som inte är så stora i maten men hatar att kasta bort smarrig pizza.

Se till att pizzan har rumstemperatur innan du fryser in den och tryck ut så mycket luft som möjligt ur fryspåsen utan att mosa pizzan.

När det väl är dags att tina pizzan finns det ett par olika strategier. Allra bäst tycket jag det blir om man har pizzan i ugn på ca 150 grader. Pizzan smakar ungefär som ny fast något krispigare. Man kan också använda en microvågsugn, jag brukar köra låg effekt under en lång tid, resultatet blir en ganska mjuk pizzabit. Man kan köra med högre effekt men risken är att pizzan blir torr eller svampig.

1 tanke på “Kan man frysa pizza?”

  1. Tack! Fick precis en extra pizza gratis då jag beställde från min kvarterspizzeria, men tror det blir svårt för mig att få bägge pizzor att rymmas i magen på en gång 😀
    Ditt inlägg var uppskattat!

Lämna en kommentar