Kan man frysa Pavlova?

Pavlova är en läcker och god efterrätt som ofta toppas med färsk frukt, vispad grädde och sorbet. Den är en publikfavorit när den serveras på middagsbjudningar och är ett idealiskt sätt att bjuda familjen på vid speciella tillfällen.

Det finns flera olika recept att följa när det gäller att göra pavlova, men huvudingrediensen är alltid äggvita. Men kan man frysa pavlova? Eller är pavlova för känslig för frysen?

Snabbt svar:

Ja, du kan frysa pavlova. Pavlova kan frysas i cirka 3 månader. Som du kanske har gissat ska du bara frysa in botten av din pavlova. Om du planerar att toppa den med frukt, grädde eller sorbet kan du för all del frysa in dessa separat.

Hur man fryser Pavlova

Det kommer att glädja dig att höra att det inte är särskilt svårt att frysa in denna australiensiska/kiwiska specialitet. Därför kan du få tillgång till denna supersöta, läckra dessert när du vill. Följ de här stegen för att frysa pavlova på ett säkert sätt:

 1. Låt svalna
  När pavlovan är klar, ta inte ut den ur ugnen direkt. De flesta receptböcker kräver att pavlovan ska svalna till rumstemperatur medan den fortfarande står i ugnen. Stäng av värmen och öppna ugnsdörren en aning för att låta värmen komma ut.
 2. Flytta pavlovan till en ny plåt
  När du är nöjd med att pavlovan har svalnat tar du ut den ur ugnen. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg din svalnade pavlova på den.
 3. Frys in Initialt
  Placera brickan med pavlovan i frysen. Du måste låta den stå i frysen i 2-3 timmar tills den är fastfrusen och sedan ta ut den.
 4. Lägg den i en frysbar påse
  När du har fryst din pavlova i flera timmar bör du lägga den i en lämplig storlek på en frysbar påse.
 5. Märk och frys in
  Ta fram en tuschpenna och anteckna datumet då du lagade pavlovan. Du bör också anteckna bäst-före-datumet. Du kan frysa pavlova i cirka tre månader för bästa resultat.

3 tips för att frysa in Pavlova

Nu när du vet hur du fryser in den har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in pavlova för att få bästa möjliga resultat:

 • Ta bort luften– När du lägger pavlovan i en fryspåse, se till att trycka ut så mycket luft som möjligt ur påsen innan du förseglar och fryser den. Detta skyddar din efterrätt från frysbränna.
 • Var försiktig –Kom ihåg att pavlova är känslig, även när den är fryst. Det är bäst att du tar fram ett lämpligt utrymme i frysen innan du lägger ner pavlovan i den. Se till att det inte finns några vassa kanter som kan få din efterrätt att smulas sönder när den ligger i frysen.
 • Undvik toppningar– Toppa inte pavlovan med frukt innan du fryser den. Om du vill frysa in färsk frukt går det utmärkt, lägg den bara i en separat påse. Om du fryser dem tillsammans kan pavlovan bli mjuk.

Hur länge kan man frysa Pavlova?

Du kan frysa pavlova i cirka tre månader.

Det är bäst att frysa in den hel och sedan skära den vid servering, men du kanske tycker att du kan skära den när den är fryst, beroende på hur du tänker använda den när den tinats upp.

Du kan frysa Pavlova i upp till 3 månader

Hur tinas Pavlova upp?

Du måste ta ut pavlovan ur frysen 2-3 timmar innan du ska servera den. Ta helt enkelt upp den och låt den stå på bänken tills den har tinats upp.

Vi rekommenderar att du täcker din pavlova med en pappershandduk medan den tinas upp. Då är den redo att toppas med frukt och vispad grädde. Om du har fryst frukten tillsammans med pavlovan, glöm inte att ta ut den samtidigt!

Kan man frysa om Pavlova?

Nej, vi rekommenderar inte att pavlova fryses in igen. Marängens delikata konsistens är kanske det bästa med efterrätten. Därför vill du inte äventyra den genom att frysa in den igen när den redan har tinats upp.

Om du tror att du bara kommer att använda en del av pavlovan åt gången kan du alltid överväga att skära upp och portionera den innan du fryser in den. På så sätt behöver du inte oroa dig för att slösa bort den läckra efterrätten om du inte njuter av allt på en gång.

Fryser Pavlova bra?

Pavlova fryser in mycket bra. Det största hotet mot din efterrätt är frysbränning, så du måste se till att den är ordentligt förpackad och förseglad innan du lägger den i frysen. Även om du kan vara frestad att hoppa över det första frysningssteget rekommenderar vi det inte.

Om du inte väntar på att pavlovan ska stelna innan du slår in den kan den lätt skadas i frysen. Om du följer instruktionerna ovan bör du inte ha några problem med att frysa in pavlova.

Relaterade vanliga frågor

Om du fortfarande har frågor om att frysa pavlova eller maräng i allmänhet kan de här frågorna hjälpa dig:

Kan man frysa maränger?

Du kan frysa in alla former av maränger. Vi rekommenderar dock att du håller dig till de fräscha franska marängerna, som får minst texturförändringar när de läggs i frysen.

Vad händer när man fryser maräng?

Det finns faktiskt flera olika sorters maräng. Schweizisk och italiensk maräng kan frysas, men kan bli gummiartade och hårda i frysen. Håll dig i stället till franska maränger som fryser bra utan att förändras.

Lämna en kommentar