Hur man smälter choklad med smör i mikro


Att smälta chokladbitar i mikrovågsugn kan vara skrämmande, särskilt när du tillsätter smör eller olja. Att överkoka bara några sekunder för länge kan leda till en bränd röra.

Även om det går snabbast att smälta chokladbitar med smör i mikrovågsugn är det viktigt att vara extra försiktig.

Lägg chokladen i en värmesäker skål, mikrovågsugn i 15 sekunder i taget och rör om efter varje tidsperiod. När chokladen ser blank och nästan smält ut med bara några klumpar kvar inuti, tillsätt rumstempererat smör och rör om tills det är helt slätt.

Smör och choklad är en utsökt kombination. Men har du funderat på vad smör gör med chokladen?

Vad gör man när man tillsätter smör i choklad?

Oavsett om receptet du arbetar med ber dig att tillsätta smör eller inte, är det ibland helt nödvändigt. Att tillsätta smör till choklad förbättrar inte bara smaken utan även konsistensen.

Smör tillsätts i choklad för att ge extra fett och för att chokladen ska kunna blandas ännu bättre med andra ingredienser. Dessutom kan det användas för att frigöra fastnat choklad och för att späda ut flytande choklad.

I allmänhet består smör av cirka 20 % vatten, vilket är tillräckligt för att smälta chokladblandningen helt och hållet och för att hjälpa till att passera frysningspunkten.

Härdar smält choklad och smör?

Smält choklad och smör härdar när de svalnar, men olja eller smör sänker chokladens härdningstemperatur något. Smält choklad och smör härdar vid en rumstemperatur på 65-70 grader Fahrenheit på 3-5 minuter.

Smält helt enkelt chokladbitar i mikrovågsugnen med lite smör för att få en glansig dipp eller glasyr på toppen av kakor, kakor eller jordgubbar. Ställ sedan in i kylskåp för att härda om rumstemperaturen är för varm.

Det finns ingen kemisk reaktion mellan chokladen och smöret annat än att det hjälper till att stelna och göra en glansig glans med det extra fettinnehållet.

Hur mycket smör ska jag tillsätta till smält choklad?

Smöret hjälper chokladbitarna att smälta i en jämn och glansig vätska. Det hjälper också till att skapa den perfekta konsistensen för doppning och glasyr!

Beroende på kakaohalten kan du lägga till 1 matsked smör för varje 2 till 12 uns chokladbitar. Rör i smöret efter att ha smält chokladbitarna i mikrovågsugnen.

Mängden smör måste vara minst 25 % av chokladen. Detta förhindrar att de torra ingredienserna som kakao och socker i chokladen binds ihop och blir klumpiga.

Mängden smör som tillsätts kommer dock att vara olika beroende på kakaokoncentrationen.

Choklad med 55-65 % kakao bör innehålla 1 matsked smör per 2 uns choklad. Men choklad med hög procentandel med 70 till 90 % kakao kan få 1½ matsked för varje 2 ounce chokladbitar.

Kan man smälta smör och choklad tillsammans i mikrovågsugn?

Ja, du kan smälta smör och choklad tillsammans i mikrovågsugn. Du bör dock smälta chokladen och sedan röra i smöret för bästa resultat.

Det finns två huvudskäl till varför det inte är nödvändigt att smälta smöret i förväg:

  • Smör smälter vid lägre temperatur än choklad, så det smälter först.
  • Smör- och chokladblandningen får inte brännas, så att den inte fryser när allt är helt smält och rört ihop.

Du behöver inte smälta chokladen och smöret separat. Smält istället chokladbitarna först och rör sedan i smöret.

Det är faktiskt inte produktivt att klarlägga smöret i mikrovågsugnen innan det blandas med smälta chokladbitar. Eftersom det kommer att minska vattenprocenten och detta kan lämna precis tillräckligt med vatten för att gripa och kristallisera den smälta chokladen.

Saker att veta innan du smälter chokladbitar med smör i mikrovågsugnen

Oavsett om du bakar eller gör en dippsås, smält chokladen och blanda i en liten mängd smör för att göra den slät och glansig.

Använd dessa viktiga tips innan du smälter chokladbitar med smör i mikrovågsugnen:

  • Välj chokladbitar med hög halt av kakaosmör, de är mycket lättare att smälta snabbt.
  • Smält choklad och smör tillsammans i en mikrovågsugnssäker skål.
  • Låt chokladbitarna brinna i 15 sekunders intervaller tills toppen blir glänsande.
  • Rör om chokladen med en gummispatel. När de yttre kanterna börjar smälta bör du kunna få alla chips smälta genom att röra om.
  • Se till att manuellt rotera skålen i mikrovågsugnen för att värma alla sidor jämnt.
  • När du tillsätter smör till de smälta chokladbitarna, använd torra verktyg för att undvika kontakt med vatten.

När du smälter choklad och smör vill du börja med att smälta chokladen först och sedan lägga till smöret för att blanda färdigt. Det minskar risken för brännskador eller brännskador.

Tillsätt smöret när chokladen börjar smälta och rör om för att smälta blandningen helt och hållet. Detta förhindrar att smöret separerar och gör att chokladen och smöret kan blandas ordentligt.

Lämna en kommentar