Kan man frysa vispade ägg?

Att frysa råa ägg i skalet är ett dåligt drag. Frysningen kommer nästan säkert att få skalen att gå sönder, och du kommer att få en rejäl röra! Finns det då något sätt att frysa ägg på?

Kan man frysa vispade ägg?

Ja, du kan frysa in vispade ägg i upp till 3 månader. Det bästa är att vispa och tillaga äggen innan du lägger dem i frysen. Detta garanterar att de är säkra att äta och innebär att de inte försämras när det gäller smak och konsistens.

Hur man fryser vispade ägg

Innan vi går igenom det bästa sättet att frysa vispade ägg bör vi börja med att säga att du helt enkelt kan vispa dem och lägga dem i en lämplig behållare som du sedan kan placera i frysen.

Detta är det enklaste sättet att bevara äggen och du kan använda dem på vilket sätt du vill i framtiden.

Men för bästa resultat rekommenderar vi följande:

 1. Vispa
  Slå ner äggen i en skål och vispa dem i minst 30 sekunder.
 2. Tillaga
  Stek, grädda eller pochera dina ägg som du brukar göra. När de är kokta kan du låta dem stå i rumstemperatur tillräckligt länge för att de ska svalna helt och hållet.
 3. Slå in
  Linda in dina tillagade vispade ägg i folie innan du lägger dem i en fryspåse. Tryck sedan ut så mycket luft som möjligt innan du förseglar påsen.
 4. Märka och frys in
  Skriv dagens datum och bäst-före-datum på framsidan av påsen innan du lägger den i frysen. Kom ihåg att du kan frysa vispade ägg i cirka tre månader.

3 tips för att frysa in vispade ägg

Nu när du vet hur du fryser dem har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser uppvispade ägg för att få bästa möjliga resultat:

Frys råa eller tillagade
Det är fortfarande oklart om det är bättre att frysa råa eller tillagade ägg, eftersom olika personer föredrar olika metoder.

Vi rekommenderar att du vispar och tillagar äggen innan du fryser dem eftersom det bara gör ditt liv lite enklare och garanterar att dina ägg är säkra och redo att ätas när du tinar dem. Du kan ändå välja att frysa dem råa eller kokta; det är helt upp till dig.

Undvik att frysa ägg i skalet
Att frysa råa ägg i skal är en mycket dålig idé. Gula och vita ägg expanderar under frysningsprocessen, vilket gör att skalen spricker och ägget sprids överallt i frysen. Du behöver inte oss för att berätta att röran är långt ifrån trevlig att städa upp!

Kontrollera äggen i förväg
Frysning av vispade ägg är ett bra sätt att spara dem om de är nära sitt bäst-före-datum. Du måste dock kontrollera att dina ägg är i gott skick innan du fryser dem. Om du tror att de är på väg att bli gamla eller om de luktar lite mindre färska bör du inte frysa in dem. Att äta ägg som inte är färska är dåligt för hälsan och kan orsaka magbesvär.

Hur länge kan du frysa vispade ägg?

Du kan frysa uppvispade ägg i cirka tre månader. Detta gäller oavsett om du fryser dem råa eller efter tillagning.

Det viktigaste att komma ihåg när du fryser in vispade ägg är att packa in dem tätt, eftersom du inte vill att deras smak och konsistens ska påverkas av frysbränna.

Dessutom kan du förvara uppvispade ägg i kylskåpet i cirka 24 timmar, så du behöver inte frysa dem om du planerar att använda dem inom denna tid.

Du kan frysa vispade ägg i upp till 3 månader

Hur tinar man upp vispade ägg?

När det är dags att tina upp dina uppvispade ägg tar du dem ur frysen och lägger dem direkt i kylskåpet.

Du bör aldrig tina upp vispade ägg i rumstemperatur eller i mikrovågsugn, eftersom det inte är säkert. Även om det tar lite längre tid att tina upp vispade ägg i kylskåpet är det ett nödvändigt steg.

Om du tillagar dina vispade ägg innan du fryser in dem måste du tina dem i kylskåpet innan du värmer dem igen.

Kan man frysa ner vispade ägg?

Nej, du ska bara frysa vispade ägg en gång. Huvudskälet till detta är att om du fryser ägg mer än en gång kan det drastiskt påverka deras smak och konsistens.

Detta beror på de iskristaller som bildas under frysningsprocessen, så du bör bara frysa dem en gång för att säkerställa att dina vispade ägg smakar som du förväntar dig när du ska njuta av dem.

Fryser vispade ägg in bra?

Vispade ägg fryser dock bra. Faktum är att det förmodligen är det bästa sättet att frysa råa ägg och ett bra alternativ till att frysa ägg i skal, vilket är ett absolut nej.

Som beskrivits ovan föreslår vi att du kokar dina vispade ägg innan du fryser dem, men det är helt upp till dig vad du väljer och beror till stor del på hur du planerar att använda äggen i framtiden

Kan man frysa in vispade äggvitor?

Äggvitorna vispas ofta upp för att göra maränger och mousser. Anledningen är att de blir luftiga. När de fryses förlorar de en del av denna luftighet. Därför är det bättre att frysa in äggvitorna ovispade och sedan vispa upp dem när de väl tinat.

Lämna en kommentar