Kan man frysa in tonfisk?

 
 

Tonfisk är en av de vanligaste fiskarna på marknaden eftersom den är rik på omega-3-fettsyror och supergod. Om du är en av dem som gillar att lagra mat har du troligen allt i ditt kylskåp, men frågan är om man kan frysa in tonfisk?

Tonfisk kan frysas i cirka 3 månader. Du kan frysa in tonfisk i många olika former, t.ex. som råa biffar, tillagad i en pastarätt eller till och med i burk.

Kan man frysa in tonfisk igen?Ja

Fryser tonfisk in bra?Ja

Hur man fryser tonfisk

Om du har köpt tonfisk i stora mängder eller har lite över är det ett bra sätt att förvara den längre genom att förvara den i frysen. Metoden för att göra det är ganska enkel:

 1. Dela upp i portioner
  Dela upp den beredda eller råa tonfisken i separata portioner så att du inte behöver tina upp hela partiet.
 2. Linda in fisken tätt
  Tryck ihop fisken ordentligt och linda in den med plastfolie. Du vill linda in den i minst 2 ark plastfolie för att hålla luft ute.
 3. Lägg i en påse
  Lägg de inslagna tonfiskbitarna i en lufttät behållare eller i en plastpåse med dragkedja. Det hjälper till att bevara dess färskhet och kvalitet.
 4. Märk och frys in
  När du har packat ihop påsarna skriver du en tydlig etikett och lägger påsarna i frysen.

Hur man fryser in tonfisk i burk

Om du är en tonfiskälskare köper du förmodligen massor av burkar för att fylla på köket. Tonfisk på burk kan förvaras i flera månader utan att bli förstörd, men inte när den öppnas. Vad är då lösningen? Kan man frysa konserverad tonfisk?

Ja, du kan frysa konserverad tonfisk, öppnad eller inte, om du följer vissa steg. Konservburken är inte lämplig för frysning, och därför måste du flytta innehållet till en annan behållare.

Vi rekommenderar att du köper en plastbehållare av hög kvalitet med lufttätt lock. När du häller upp tonfisken ur burken täcker du behållaren med aluminiumfolie eller plastfolie. Sätt på locket och förvara den i frysen för att njuta av färsk tonfisk även efter månader.

3 tips för att frysa in tonfisk

Nu vet du hur du fryser in tonfisk och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in tonfisk för att få bästa möjliga resultat:

Använd påsar av god kvalitet
Det sista du vill är att frysen ska tuta av fisk. Innan du vet ordet av kommer du att ha fiskig glass, fiskiga isbitar och fiskig frukt. Se i stället till att dina påsar är tjocka och har en tät förslutning.

Märk tydligt
Om du fryser in mycket fisk kan du ha svårt att se skillnad på andra fisksorter när de är frysta. Se i stället till att skriva en tydlig och tydlig etikett som är lätt att läsa.

Undvik att frysa burkar
Om du ska frysa tonfisk på burk rekommenderar vi att du tar ut den ur burken (oavsett om den är öppen eller inte) innan du portionerar den i en plastbehållare för frysen.

Hur länge kan man frysa tonfisk?

Generellt sett förblir fryst tonfisk fräsch i upp till tre månader under vissa förutsättningar.

 • Se till att du slår in den väl (med dubbel plast).
 • Det är bäst att doppa den i saltvatten innan den förpackas.
 • Håll luften borta från den

Du kan frysa tonfisk i cirka 3 månader

Hur tinas tonfisk upp?

När du är redo att äta tonfisk som du tidigare har fryst in måste du följa några snabba steg. Först och främst måste du tina fisken.

Hur tinar man upp tonfisk? Ta ut den frysta tonfisken ur frysen och lägg den i kylskåpet.

Om du vill tina upp en liten portion kan den tinas upp i kylskåpet inom några timmar. Att tina en vanlig eller stor mängd tonfisk tar vanligtvis en natt.

När tonfisken är tinad kan du tillaga eller värma den i mikrovågsugn eller tillaga den som vanligt.

Kan man frysa in tonfisk igen?

Många människor tror att man inte kan frysa in ett livsmedel igen när det väl har tinats upp. Kan man frysa in tonfisk igen? Är det säkert att göra det? Ja, du kan frysa in tonfisk igen även efter att den tinats upp.

När du tinar den får du inte lägga den under kranvatten eller på diskbänken. I varma förhållanden kan bakterier föröka sig snabbt. Om du fryser in tonfisk som tinats upp i rumstemperatur igen kan den bli förstörd.

Du kan frysa in tonfisk igen, men inte om den tinats upp i mikrovågsugn eller förvarats i vatten.

Fryser tonfisk bra?

Fisk, kött och fjäderfä kan förvaras i flera månader om de förvaras på rätt sätt. Kan tonfisk frysas in bra? Ja, tonfisk kan frysas in perfekt – om du förvarar den på rätt sätt. Tonfisk har ett tätt kött som inte förstörs när den utsätts för iskristaller.

Lägg den i lufttäta påsar och behållare, eller ännu bättre, doppa den i saltvatten innan den förpackas. Din tonfisk kommer att vara god att använda även efter tre månader.

Lämna en kommentar