Kan man frysa in passionsfrukt?

Det är svårt att motstå den tropiska, söta och syrliga smaken av passionsfrukt. Även om den onekligen är utsökt är passionsfrukt inte riktigt tillgänglig året runt, vilket kan leda till att du undrar hur du kan bevara en sats passionsfrukt för att njuta av senare. Kan man till exempel frysa in passionsfrukt?

Ja, du kan frysa in passionsfrukt. Passionsfrukt kan frysas i cirka 3 månader. Du kan antingen frysa in dem hela i en påse eller så kan du skära ut fruktköttet och kasta skalen.

Kan man frysa om passionsfrukt?

Nej

Fryser passionsfrukt in bra?

Ja

Hur man fryser passionsfrukt

Passionsfrukt är underbart i juice, smoothies och många läckra efterrätter. Om du vill se till att du har passionsfrukt till hands året runt kan du frysa in denna tropiska frukt genom att följa nedanstående steg.

 1. Frysa hela
  Om du vill frysa in passionsfrukter hela behöver du bara lägga dem i en fryspåse, försegla dem och placera dem i frysen. Det är verkligen så enkelt! Men du kan också frysa passionsfrukter genom att skopa ut fruktköttet, vilket förklaras nedan.
 2. Skär upp och ta bort fruktköttet
  Skär passionsfrukten i skivor med en vass kniv. Ta sedan bort fruktköttet med hjälp av en sked och lägg det i en skål. Ta bort fruktköttet från så många frukter som du vill frysa in.
 3. Häll i en iskubsbricka
  När du har tagit bort fruktköttet från din passionsfrukt lägger du det i en iskubsbricka och fördelar saften och fruktköttet jämnt i varje sektion.
 4. Frys
  Ställ in brickan i frysen och vänta tills tärningarna har frusit fast.
 5. Lägg kuberna i en påse
  Ta ut isbrickan ur frysen och töm tärningarna i en fryssäker påse innan du förseglar den.
 6. Märka och frys in
  Skriv datumet du köpte passionsfrukten och bäst-före-datumet på framsidan av påsen och lägg den i frysen. Kom ihåg att du kan frysa in passionsfrukt i cirka tre månader.

Du kan också använda denna metod för att blanda olika tropiska frukter i en påse som sedan kan frysas in tillsammans.

3 tips för att frysa in passionsfrukt

Nu när du vet hur du fryser in den har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in passionsfrukt för att få bästa möjliga resultat:

Välj passionsfrukt med omsorg
Köp inte passionsfrukter som är hårda eller skrynkliga, eftersom det tyder på att de har förlorat fukt. De bästa passionsfrukterna ska kännas tunga i handen och se fylliga och friska ut.

Kyl i kylskåp i 1 månad
Passionsfrukt håller sig i rumstemperatur i ungefär två veckor, om den var färsk när den köptes. Du kan förlänga hållbarheten genom att lägga dem i en påse och förvara dem i kylskåpet i upp till en månad om du inte vill frysa in dem.

Frys passionsfruktsjuice
Få saker är så uppfriskande som ett glas nypressad passionsfruktjuice till frukost. I stället för att frysa passionsfrukt i tärningar kan du frysa den som en juice som blandats med vatten.

Hur länge kan man frysa passionsfrukt?

Du kan frysa in passionsfrukt i ungefär tre månader.

En hel passionsfrukt håller i ett par veckor i rumstemperatur, men om den förvaras i kylskåpet kan den hålla i upp till en månad. Därför behöver du egentligen bara frysa passionsfrukt om du vill behålla den längre än en månad.

Du kan frysa passionsfrukt i upp till 3 månader

Hur tinas passionsfrukt upp?

Om du har fryst passionsfrukt hel, ta ut den ur frysen och låt den tina i kylskåpet. Om du har fryst fruktköttet som isbitar kan du använda det direkt från frysen genom att lägga till det i olika smoothies och juicer.

Men om du behöver tina upp tärningarna, ta dem ur frysen och lägg dem i kylskåpet, precis som när du tinar upp hela passionsfrukter.

Kan man frysa om passionsfrukt?

Det finns ingen anledning att inte frysa in passionsfrukt mer än en gång. Om den inte har blivit dålig och tinats upp i kylskåpet kan du frysa in passionsfrukt igen om du har några rester från ett juice-, smoothie- eller dessertrecept.

Det enda man bör tänka på är att passionsfrukt som har frysts två gånger kan förlora lite smak på grund av att fukten ökar.

Fryser passionsfrukt in bra?

Frysning av passionsfrukt är ett utmärkt sätt att förlänga livet på denna utsökta tropiska frukt.

Om du bara kan köpa passionsfrukt under vissa tider på året, kan du överväga att köpa den i stora mängder när det är säsong, eftersom du kan frysa in den i upp till tre månader utan att behöva kompromissa med dess utsökta smak och komplexa aromer.

Vad gör man med fryst passionsfrukt?

Fryst passionsfrukt är otroligt mångsidig. Om du har frysta kuber med fruktkött kan du lägga dem i smoothies för att ge dem en tropisk touch. Du kan tina upp tärningarna och blanda dem i grädde. Du kan lägga en kub i tropiska cocktails.

Lämna en kommentar