Kan man frysa in dumplings?

Dumplings är en av de mest populära och läckra asiatiska rätterna och kan tillagas hemma på flera olika sätt. De fylls traditionellt sett med kött, fisk och grönsaker och kan sedan ångas eller stekas, beroende på vad du föredrar.

Men om du har gjort eller köpt för många dumplings för att kunna njuta av dem på en gång, vad är då det bästa sättet att bevara dem? Kan man frysa in dumplings?

Snabbt svar:

Ja, du kan frysa in dumplings. Dumplings kan frysas i cirka 3 månader. Oavsett om de är tillagade eller ej måste du slå in dem ordentligt innan du förvarar dem i en behållare och förflyttar dem till frysen.

Hur man fryser dumplings

Det första du bör veta är att du kan frysa in både tillagade och otillagade dumplings. Du måste bara vara försiktig eftersom de kan klistra ihop. Nedan följer de steg du måste ta för att frysa in dumplings framgångsrikt:

3 tips för att frysa dumplings

 1. Låt svalna
  Om du fryser in kokta dumplings måste du låta dem svalna till rumstemperatur innan du fryser in dem, vilket inte bör ta alltför lång tid. Om du fryser in otillagade dumplings kan du hoppa över det här steget.
 2. Förfrys
  Klä en plåt med bakplåtspapper och placera dumplings på den, så att de inte rör varandra. Lägg sedan brickan i frysen och låt dumplings ligga där tills de har frusit fast. Detta bör ta mellan 1-3 timmar.
 3. Placera dem i en fryssäker behållare
  När dina dumplings har frusit fast tar du ut brickan ur frysen och placerar varje dumpling i en fryssäker påse eller behållare.
 4. Märk och frys in
  Skriv datumet då du lagade dumplingsen och deras sista förbrukningsdag på framsidan av påsen eller behållaren innan du lägger dem i frysen. Kom ihåg att du kan frysa dumplings i cirka tre månader.

Nu vet du hur du fryser dem och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser dumplings för att få bästa möjliga resultat:

 • Kyl inte ner – Om du har att göra med otillagade dumplings är det viktigt att inte kyla ner dem. Om du gör det kommer de att bli blöta, vilket du vill undvika. Därför är det enda sättet att bevara okokta dumplings som du inte planerar att använda direkt att förvara dem i frysen.
 • Ånga, koka, mikrovågsugna eller steka – Du har många valmöjligheter när det gäller tillagning av dumplings, eftersom de kan ångkokas, kokas, mikrovågsugnas eller stekas, beroende på vad du föredrar. Dessutom behöver du inte tina upp dem först, vilket sparar tid när du förbereder dem för dina middagsgäster.
 • Frys in köpta eller hemgjorda dumplings– Oavsett om du har gjort dumplings själv eller köpt dem i snabbköpet fryser de in på samma sätt. Du kan till och med köpa frysta dumplings från kinesiska stormarknader som kan läggas direkt i pannan.

Hur länge kan man frysa dumplings?

Du kan frysa dumplings i cirka tre månader.

Både tillagade och otillagade dumplings kan frysas lika bra, men du måste frysa dem först på en bricka innan du lägger dem i en påse. Om du hoppar över det här steget kommer dina dumplings att hålla ihop och det kommer att bli väldigt svårt att skilja dem åt.

Du kan frysa dumplings i upp till 3 månader

Hur tinar man upp dumplings?

Du behöver faktiskt inte tina upp dumplings innan du lagar eller värmer dem. Det bästa sättet att tillaga dem är faktiskt att tillaga dem direkt från frysen, oavsett vilken tillagningsmetod du använder.

Dumplings är otroligt känsliga för fukt, och om du tinar dem i kylskåpet kommer de med största sannolikhet att bli blöta, vilket är långt ifrån idealiskt.

Kan man frysa ner dumplings?

Det är inte bra att frysa in dumplings igen. Som du säkert vet är en av de mest utsökta sakerna med dumplings deras unika konsistens, så du vill inte äventyra den genom att frysa in dem mer än en gång.

Om dumplings fryses in och fryses in igen påverkas deras fuktinnehåll och de blir blöta eller går sönder under tillagningsprocessen.

Om du är orolig för slöseri bör du frysa in dina dumplings i mindre portionsstorlekar och ta dem ur frysen först när du är redo att laga dem.

Fryser dumplings in bra?

Det bästa sättet att bevara dumplings är att frysa dem. Oavsett om dina dumplings är hemgjorda eller köpta håller de i upp till tre månader i frysen.

Se bara till att frysa ner dina dumplings först innan du lägger dem i en frystålig påse eller behållare, så att de inte fastnar ihop och är idealiska för tillagning direkt från frysen.

Kan man frysa Gyoza?

Gyoza är helt enkelt en typ av dumpling, så allt som skrivs i den här artikeln kan tillämpas på gyoza. Detta innebär dock att du kan frysa in gyoza i cirka 3 månader.

Lämna en kommentar