Hur man tillagar frysta pommes i mikro.

Blir dina frysta pommes frites alltid blöta och mosiga? Pommes frites är ett utmärkt komplement till hamburgare, smörgåsar och biffar eftersom de lätt kan tillagas och komplettera måltiden.

Dessutom håller frysta pommes frites länge och kan snabbt värmas upp i mikrovågsugnen. När det görs på rätt sätt behöver man inte oroa sig för att förstöra smaken eller konsistensen på pommesen.

Kan man mikra frysta pommes frites? Ja, du kan mikrovågsugna frysta pommes frites, men de kan bli blöta och sega om du inte använder rätt verktyg eller teknik. Därför är det bäst att använda antingen ugn eller air fryer för att tillaga frysta pommes frites.

Mikrovågsugnen är en bra mackapär för att laga frysta eller värma upp pommes frites som är över från en tidigare måltid. Oavsett om de är hemlagade eller köpta kan pommes frites tillagas och behålla sin krispighet om man följer de rätta stegen.

Om du vill göra frysta pommes frites krispiga i mikrovågsugnen kan du läsa den här artikeln med experttips. Nedan finns svar på vanliga frågor som leder dig genom processen utan att pommesen blir tråkiga. Låt oss dyka in för att ta reda på mer om att mikrovågsugna frysta pommes frites!

Är det dåligt att mikrovågsugna pommes frites?

Nej, det är inte dåligt att mikrovågsugna pommes frites. Det är känt att felaktig uppvärmning av pommes frites i mikrovågsugn leder till att de blir kladdiga och att den ursprungliga konsistensen förstörs.

Mikrovågsapparaten får vattenmolekylerna i friterna att höja temperaturen. Detta leder till att friterad mat tenderar att förlora sin ursprungliga konsistens.

Dessutom är det vanligt att mikrovågsugnspommes frites ger ojämn värme och en slapp massa med brända ändar.

Varför blir pommes frites blöta i mikrovågsugnen?

Mikrovågsugnen fungerar genom att först värma upp insidan av pommes fritesen, varvid fukten inuti omvandlas till ånga. När ångan avdunstar från pommes fritesen förlorar utsidan sin krispighet.

Därför är det viktigt att använda en mikrovågsugnspanna eller lägga på pergamentpapper för att behålla den krispiga utsidan. Tillsätt också en matsked olivolja för att täcka pommes fritesen så att de förblir fuktiga men fortsätter att bli krispiga under uppvärmningen.

Bör man tina frysta pommes frites innan du tillagar dem i mikrovågsugn?

Nej, du behöver inte tina upp frysta pommes frites när du kör dem i mikrovågsugn. Frysta pommes frites kan tillagas i mikrovågsugn direkt från frysen inom 10 minuter.

Tina aldrig frysta pommes frites, eftersom potatisens yta förseglas under friteringen i fabriken så att pommes fritesen blir krispiga. Men när pommes fritesen tinas upp innan de tillagas kan de absorbera mer fett och kännas feta snarare än krispiga.

Frysta pommes frites kan ha ispartiklar överallt, så fyll inte pannan för mycket och dela upp portionen i små partier. På så sätt kan de frysta pommes fritesen tillagas effektivare.

Tips för att mikrovågsugna frysta pommes frites

Det är allmänt känt att frysta pommes frites i mikrovågsugn inte alltid blir exakt likadana som ugnsrostade. Det betyder dock inte att det är omöjligt att göra pommes fritesen krispiga i mikrovågsugnen.

Om du undrar hur en mikrovågsugn kan göra pommes frites krispiga, ska du förstå hur mikrovågsugnen fungerar. Den använder interna fläktar för att cirkulera varm luft som hjälper till att värma maten jämnt.

Mikrovågsugnen hjälper också till att överföra värme både inåt och utåt för att hjälpa till att tillaga pommes frites snabbt.

Om du vill mikra frysta pommes frites i mikrovågsugn utan att de förlorar sin krispighet kan du följa de användbara tipsen nedan:

  • Sprid ut de frysta pommes fritesna och fyll dem inte för mycket.
  • Använd en mikrovågsugnspanna eller lägg ett papper på en mikrovågsugnssäker tallrik.
  • Mikrovågsugnspommes frites i 1.8 dl eller 250 gram i taget för att tillaga frysta pommes frites snabbt.
  • Kontrollera om mikrovågsugnen har en effekt på 1000 watt.
  • Tillaga pommes fritesen på hög effekt och undvik att använda avfrostningsinställningen.
  • Vänd på pommes fritesen med jämna mellanrum så att de steks jämnt.
  • Titta noga och överhetta inte pommes frites, eftersom de snabbt torkar ut och tappar mjukhet.

Bästa sättet att mikrovågsugna frysta pommes frites

Det finns många olika sätt att tillaga frysta pommes frites, från luftfrys till ugn. När du har bråttom fungerar mikrovågsugn också bra för att tillaga frysta pommes frites för att få ett krispigt och gott resultat.

För att kunna tillaga frysta pommes frites i mikrovågsugn ska du ta bort alla ispartiklar så att det inte blir någon vattenpöl under tillagningsprocessen.

Lägg 1.8 dl frysta pommes frites i ett enda lager på en mikrovågsugnssäker tallrik som är klädd med bakplåtspapper.

Ringla olivolja eller vegetabilisk olja över pommes fritesen för att ge mer fukt och hjälpa dem att behålla sin krispighet.

Mikra på hög effekt i 2 minuter. Stanna sedan mikrovågsugnen och vänd pommes fritesen för att värma i ytterligare en minut.

Upprepa tillagningen tills pommes fritesen är jämnt uppvärmda och gyllenbruna. Koka inte mer än 5 minuter totalt, eftersom det kan torka upp och göra att pommes fritesen bränns.

Ta försiktigt bort formen med en handske och lägg över pommes fritesen på ett serveringsfat. Servera varma med ketchup eller någon annan favoritsås.

Slutsats

Frysta pommes frites är redan tillagade så det är enkelt och snabbt att värma upp dem och servera dem. Mikrovågsugnen är en säker, effektiv och bekväm tillagningsmetod för frysta pommes frites.

Det går snabbare än i ugnen, och du kan uppnå samma effekt. Det kan till och med vara hälsosammare att använda mindre olja än att steka.

Lägg en portion pommes frites på en tallrik och täck den lätt med vegetabilisk olja eller olivolja. Överför de frysta pommes fritesna till en mikrovågsugnspanna eller ett bakplåtspapper på en mikrovågsugnssäker tallrik.

Se till att mikrovågsugnen du använder har en effekt på 1000 watt eller mer. Ställ in mikrovågsugnen på hög effekt eller full 100 % effekt för att laga mat i 2 minuter.

Efter den första pausen skakar du pommes fritesen så att den vänds på andra sidan. Fortsätt med mikrovågsugnen på hög effekt i ytterligare 2 minuter eller tills pommes fritesen blir rykande heta och gyllenbruna.

Garnera med salt och peppar och tillsätt ketchup vid sidan om. Servera de mikrovågade frysta pommes fritesna medan de är varma och njut!

Lämna en kommentar