Kan man frysa in Pad Thai?

Om du frågar någon som någonsin varit i Thailand om deras bästa minnen från landet kommer du nästan säkert att höra dem tala om den utsökta maten. Pad Thai är en maträtt som är sprängfylld med kryddor och smaker och är helt enkelt utsökt. Men vad är det bästa sättet att förvara den om du har lite rester kvar?

Kan man frysa in Pad Thai?

Ja, du kan frysa in pad Thai i upp till 3 månader. Du måste ge den tillräckligt med tid att svalna innan du lägger den i påsar och förvarar den i frysen. Du kan sedan tina och njuta av den inom 3 månader, och du bör inte märka någon större skillnad i smak eller konsistens.

Kan man frysa om Pad Thai?Nej

Fryser Pad Thai in bra?Ja

Hur man fryser Pad Thai

Det är otroligt enkelt att frysa pad thai. Det spelar ingen roll om du har gjort den själv eller beställt den från din lokala favoritrestaurang – pad thai fryser in riktigt bra.

Här är de steg du måste följa för att bevara din pad Thai i flera månader framöver:

 1. Låt svalna
  Det kanske viktigaste steget i hela frysningsprocessen är att låta pad thailändaren få tillräckligt med tid att svalna innan den packas i påsar. Om du lägger din pad thai i frysen medan den fortfarande är varm kommer du att förstöra dess konsistens.

  Låt den därför stå i rumstemperatur i minst en timme innan du går vidare till nästa steg.
 2. Portionera
  Om du har gjort en mängd pad thailändsk mat som familjen ska njuta av är det en bra idé att dela upp den i olika portionsstorlekar innan du fryser in den.

  Om du inte gör detta kommer det att sluta med att du måste tina upp pad thailändskan på en gång i stället för de portionsstorlekar som du faktiskt önskar, vilket kan leda till slöseri.
 3. Lägg till i en behållare
  När du har dina enskilda portioner pad thai är det dags att packa upp dem eller lägga dem i en behållare. Du kan helt enkelt lägga dem i en fryssäker påse och försegla dem.

  Eller så kan du använda en Tupperware-box eller något liknande. I slutändan är valet ditt och det beror på det tillgängliga utrymmet du har i din frys.
 4. Märka och frys in
  Det sista steget är att skriva dagens datum och sista förbrukningsdag på framsidan av behållaren eller den fryssäkra påsen innan du lägger den i frysen. Kom ihåg att du kan frysa in pad Thai i cirka tre månader.

3 tips för att frysa in Pad Thai

Nu vet du hur du fryser in den och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in pad thai för att få bästa möjliga resultat:

Tänk noga på portionerna
När du delar upp pad thailändskan i enskilda portioner, se till att du delar upp den jämnt. Du vill inte ha en portion med enbart nudlar och en annan med allt kött och grönsaker!

Även om det kan tyckas vara en självklarhet är det ett viktigt tips att komma ihåg om du har gjort en stor sats pad thai.

Frys både hemlagat och hämtmat
Både hemlagad pad thai och pad thailändsk mat från hämtmat fryser in riktigt bra. Om du fryser in pad thai från hämtmat, se till att du lägger in den i frysen så snart du kan, eftersom du inte vet hur länge den har stått ute innan du tog hem den.

Frys utan överflödig sås
När du förbereder din pad thai för frysen, ta bort all överflödig sås. Om du fryser pad thai som är neddränkt i sås kommer den inte att frysa lika bra, och iskristallerna som bildas kommer att påverka konsistensen.

Hur länge kan man frysa Pad Thai?

Du kan frysa in pad Thai i cirka tre månader. Du kan också förvara dina rester i kylskåpet i ungefär tre dagar efter att du har gjort den.

Om du planerar att använda dina rester inom de närmaste dagarna behöver du inte frysa in dem alls.

Tänk bara på att du bör frysa in din pad thai så snart du kan efter att du har tillagat den, och det är bäst att inte låta den stå i kylskåpet för länge.

Du kan frysa Pad Thai i upp till 5 månader

Hur tinas Pad Thai upp?

När du är redo att värma och njuta av din frysta pad thai är det bäst att tina upp den först.

Det enklaste sättet att göra detta är att lägga över den från frysen till kylskåpet kvällen innan, så är din pad thai redo att värmas upp nästa dag.

Du bör aldrig tina pad Thai i rumstemperatur, men du kan tina upp den och sedan värma den i mikrovågsugnen om du vill skynda på det hela lite. Se bara till att du gör det på mikrovågsugnens lägsta möjliga värme.

Kan man frysa om Pad Thai?

Vi rekommenderar inte att du fryser pad thai mer än en gång. Detta beror på att iskristallerna som bildas under frysningsprocessen kan påverka nudlarnas konsistens, och de blir inte lika krispiga och läckra som du hoppas på.

Om du har en särskilt stor portion pad thai som du ska frysa in, dela upp den i mindre portioner så att du kan ta ut det du behöver när som helst.

Detta minskar behovet av att frysa in pad thailändsk mat och minskar svinnet.

Fryser Pad Thai bra?

Generellt sett fryser pad thailändsk mat riktigt bra. Se bara till att den får tillräckligt med tid att svalna innan du fryser in den, så borde du inte ha några problem.

Då kan du vara säker på att din frysta pad thai håller i ungefär tre månader, vilket ger dig gott om tid att njuta av resterna av denna läckra thailändska maträtt.

Om du fortfarande har frågor om att frysa pad thai eller nudlar i allmänhet kan de här frågorna hjälpa dig:

Kan man frysa in Pad Thai från en takeaway?

Ja, du kan frysa in pad thai från din lokala hämtrestaurang, förutsatt att du inte låter den stå i rumstemperatur under en längre tid. När den är sval, förvara den i frysen så fort som möjligt.

Kan man värma Pad Thai på nytt?

Ja, du kan antingen värma den i en kastrull på spisen på låg värme eller så kan du tina upp den och sedan värma den i mikrovågsugnen.

Lämna en kommentar