Kan man frysa in ketchup?

Ketchup är en av hushållets vanligaste kryddor och en av de mest populära såserna eftersom den är så mångsidig. Ketchup, som ofta används till pommes, finns i nästan alla hushållsskåp. Ketchup har redan en mycket lång hållbarhet, men kan den förlängas ytterligare?

Kan man frysa in ketchup?

Ja, du kan frysa in ketchup på obestämd tid. Man kan frysa ketchup av många olika skäl. En del vill frysa in den för att de har köpt den i stora mängder, andra för att de använder den så sparsamt och vill hålla kylskåpet fritt från kryddor.

Kan man frysa in ketchup igen?Ja

Fryser ketchup bra?Ja

Hur man fryser ketchup

Precis som de flesta livsmedelsprodukter kan ketchupen bli känslig för frysbrännskador och därför är det viktigt att förbereda den på rätt sätt för att bevara dess utsökta smak och hålla den i rätt konsistens.

Om du fryser in ketchup, antingen köpt eller hemlagad, i små portioner, följer du bara stegen nedan för att få perfekt fryst ketchup:

 1. Gör ketchup
  Om du vill frysa in hemlagad ketchup, gör den enligt ditt favoritrecept och låt den svalna helt.
 2. Portion individuellt
  Häll eller pressa ketchupen i isbrickor och se till att varje fack fylls lika mycket.
 3. Frys
  Ställ in iskubsbrickan i frysen och låt den frysa i 1-2 timmar tills kuberna är fasta.
 4. Väska
  Ta ut iskuberbrickan ur frysen och plocka ut de nu frysta ketchupkuberna. Lägg dem en efter en i en fryssäker påse eller behållare.
 5. Märka och frys in
  Märk påsen eller behållaren och lägg den sedan i frysen så länge du behöver den.

Om du har köpt en ketchupflaska av plast eller en pressflaska och vill frysa in dem i flaskan, placera bara hela flaskan i frysen och låt den stå. Det behövs inga ytterligare förberedelser om du vill frysa in ketchup på detta sätt.

3 tips för att frysa in ketchup

Nu vet du hur du fryser in ketchup och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in ketchup för att få bästa möjliga resultat:

Undvik glasflaskor
Ketchup kan frysas in i sin originalförpackning, så länge det är en plastflaska eller en flaska med presskopp. Ketchup har en hög vattenhalt, vilket innebär att den expanderar när den fryser, vilket kan få glasflaskor att explodera i frysen.

Använd silikon iskuberbricka
Vissa isbrickor kan vara lite krångliga när det gäller att ta ut iskuberna, men de i silikon är fantastiska. Du kan helt enkelt böja brickan en aning och iskuberna kommer bara att hoppa ut. Du behöver inte slå den på bordet eller göra någon röra.

Tänk på kylskåpet
Om du inte har köpt ketchup i stora mängder eller använder den mycket sällan kan det vara bäst att förvara ketchupen i kylskåpet. Den håller upp till ett år i kylskåpet och du kan använda den i ännu mindre mängder än om den vore fryst.

Hur länge kan man frysa in ketchup?

Om ketchupen förvaras på rätt sätt håller den i frysen i all oändlighet. Det är en så enkel frysningsprocess och det finns inget i ingredienserna som skulle kunna göra ketchupen dålig.

Du kan frysa ketchup på obestämd tid

Hur tinas ketchup upp?

Det är lika enkelt att tina ketchupen som att frysa in den. Ta bara ut önskad mängd frysta ketchuptärningar, lägg dem i en skål och låt dem tina upp på köksbänken.

Detta bör ta ungefär 1-2 timmar. Det finns en chans att ketchupen kan vara lite vattnig eller ha separerat under upptiningen, men blanda den snabbt igen så blir den som ny.

Samma metod kan användas om du tinar upp ketchup som har varit fryst i en plastflaska, även om tinningstiden kan vara något längre.

Lämna en kommentar