Kan man frysa in naanbröd?

Naan är ett tunnbröd som finns i hela Asien och på den indiska subkontinenten. Lyckligtvis finns det också naanbröd i många stora livsmedelsbutiker. De kommer ofta i flerpack, vilket gör att man ofta får ett par bröd över. Så vad gör du med de överblivna naanbröden?

Kan man frysa in naanbröd?

Ja, du kan frysa in naanbröd i upp till 3 månader. Det spelar ingen roll om du fryser in ett köpt, hemlagat eller restaurangbakat naanbröd, alla håller sig i frysen.

Kan man frysa in naanbröd?Ja

Fryser naanbrödet bra?Ja

Hur man fryser naanbröd

Det är väldigt enkelt att frysa in naanbröd, precis som med många andra brödprodukter. Om du har köpt naanbröd i butiken och inte öppnat dem behöver du inte lägga dem i separata påsar, utan kan helt enkelt frysa dem i sin originalförpackning.

Men om du fryser in hemgjorda naans eller rester från den lokala hämtmatstället finns det några fler steg att ta:

  1. Låt dem svalna
    Låt först naans svalna till rumstemperatur. Det är aldrig en bra idé att lägga något varmt i frysen.
  2. Placera på bakplåtspapper
    När bröden är kalla lägger du dem på en plåt med bakplåtspapper och ser till att bröden inte rör vid varandra. Lägg hela bakplattan i frysen och låt den stå i 2-3 timmar.
  3. Ta ut, slå in och frys in
    När dina naans är frysta, ta ut dem ur frysen och lägg dem i lufttäta lådor, fryspåsar eller slå in dem i aluminiumfolie. Märk och lägg tillbaka i frysen.

4 tips för att frysa in naanbröd

Nu när du vet hur du fryser in det har vi fyra tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in naanbröd för att få bästa möjliga resultat:

Klä bakplåten
Om du klär bakplåten med bakplåtspapper eller aluminiumfolie material ser du till att naanbröden inte fastnar på bakplåten när de fryses in.

Se till att den är jämn
När du placerar in bakplåten i frysen för det första frysningssteget, se till att den skjuts in på en jämn yta. Om brickan lutar kan brödet glida ihop och antingen frysa ihop eller frysa i ovanliga former som sedan gör det svårt att förvara det effektivt.

Packa in individuellt
Om du räknar med att förvara dina naanbröd frysta i över en månad är det värt att slå in varje bröd individuellt i antingen plastfolie eller aluminiumfolie för att förhindra frysbränna och för att se till att brödet inte försämras eller fryser ihop.

Etikett och datum
Som med all fryst mat är det viktigt att märka vad som finns i påsen eller behållaren och att notera datumet då du frös in den. Detta hjälper dig att bedöma om livsmedlen fortfarande är bra och om de fortfarande håller sig inom det frysta bäst-före-datumet.

Hur länge kan man frysa Naanbröd?

Oavsett om du har köpt naanbrödet i affären, gjort det själv eller köpt det från en hämtmatskedja kan det förvaras i frysen i upp till tre månader.

Du kan frysa Naanbröd i upp till 3 månader

Hur tinas Naanbröd upp?

Naan tenderar att bli onödigt hårt och svårtuggat när den fryses och tinas upp på ett olämpligt sätt. Det effektivaste sättet att tina upp ett naanbröd är att göra det gradvis så att det inte blir hårt på grund av temperaturförändringarna.

Ta ut naanbrödet ur frysen och lägg det i kylskåpet, låt det tinas upp och tina försiktigt i ett par timmar.

När det gäller uppvärmning av naanbröd är mikrovågsugn den bästa metoden. Du vill bara micra ett tinat naanbröd i några sekunder (högst 10-20), eftersom mikrovågsugn för länge kan resultera i ett tråkigt och segt naanbröd.

Ett tips när du värmer ditt naanbröd på detta sätt är att se till att det finns lite vatten i mikrovågsugnen när naanbrödet värms upp.

Detta kan ske genom att du strör vatten över själva naanbrödet eller genom att du fyller ett mikrovågssäkert glas eller en mugg till hälften med vatten och placerar det bredvid brödet medan det står i mikrovågsugnen.

Kan man frysa in naanbröd?

Ja, du kan frysa in naanbröd, men med försiktighet. Återfrysning av brödprodukter kan försämra brödets konsistens och smak, så de två bästa reglerna att följa är följande.

Frys först in igen inom 48 timmar efter upptining – detta för att begränsa hur gammalt brödet kan bli när det tinats upp.

För det andra, frys bara in naanbrödet en gång. I idealfallet behöver du inte frysa in naanbrödet på nytt, men om du måste göra det, gör det bara en gång, annars kommer naanbrödets konsistens och smak att försämras till den grad att det inte längre är trevligt att äta.

Fryser naanbrödet bra?

Ja, naanbröd fryser bra och är verkligen praktiska att ha i frysen! De är lätta att tina upp och kan användas till en mängd olika rätter, så det är en bra sak att ha till hands för att höja din middagsrätt och imponera på alla gäster.

Kan man frysa Naan-deg?

Ja, du kan frysa in naan-degen. Dela upp den i bollar, svep in varje boll i plastfolie och lägg sedan den insvepta naandegen i en påse.

Lämna en kommentar