Kan man frysa in muffins?

Som en personlig födelsedags- eller semestergåva finns det få saker som är så lyxiga som muffins. Muffins är ofta lika goda som de smakar och är täckta med glasyr och en rad olika smakliga dekorationer.

Även om de är utsökta har muffins inte den längsta hållbarheten och de är bäst att njuta av inom en dag eller två medan de är lätta och fuktiga. För att förlänga deras färskhet kanske du undrar om du kan frysa in muffins. Låt oss ta en titt nu.

Snabbt svar

Ja, du kan frysa in cupcakes. Muffins kan frysas in i cirka 3 månader och det går bra att frysa in cupcakes med eller utan frost. Vi rekommenderar dock att du inte använder några fina dekorationer förrän du har tinat upp dem.

Hur man fryser muffins

Om du antar att du vill frysa in dina muffins med glasyr är stegen som krävs för att frysa in dem på rätt sätt ganska okomplicerade, och vi beskriver dem nedan.

 1. Låt dem svalna
  Oavsett om du förvarar dina muffins i skåpet eller fryser dem, måste du låta dem svalna helt innan du fryser dem. Låt dina muffins stå i 1-2 timmar innan du fryser in dem.
 2. Frys in
  När dina muffins har svalnat lägger du dem på en plåt och lägger dem i frysen i ungefär en timme. På så sätt kan toppingen frysa fast och se till att den inte förstörs i frysen.
 3. Packa in individuellt
  Så snart dina muffins har frusit fast, ta ut dem ur frysen. Linda in varje muffin individuellt i plastfolie och lägg dem i en Tupperware-box. Se till att lådan är tillräckligt hög för att inte krossa toppingarna!
 4. Märk och frys in
  När du har förpackat varje muffin och lagt dem i en Tupperware-box skriver du datumet då du bakade dina muffins på locket på boxen, liksom bäst-före-datumet. Kom ihåg att du kan frysa in muffins i ungefär tre månader. När du har märkt upp dem, för över lådan med muffins till frysen och placera dem platt om möjligt.

3 tips för att frysa in muffins

Nu vet du hur du fryser in dem och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in muffins för att få bästa möjliga resultat:

 • Undvik att frysa in dekorationer– Om dina muffins innehåller några avancerade dekorationer eller toppings rekommenderar vi att du fryser in dem separat. Detta beror på att dina cupcakes lätt kan skadas i frysen och att allt ditt hårda arbete skulle gå till spillo.
 • Ta bort plastfilmen innan du tinar – När du tinar upp muffins som har frysts med en toppning, se till att du tar bort plastfilmen innan kakan tinats upp. Om du låter det vara tills den har tinats upp kan det hända att glasyren fastnar på plastfilmen, vilket förstör designen på dina muffins.
 • Frys snabbt– Nuffins håller i högst två dagar i rumstemperatur. Därför är det viktigt att du lägger dem i frysen så fort du kan efter att du har bakat dem. Om du låter dem stå i några timmar kommer de att förlora sin fluffiga konsistens.

Hur länge kan man frysa muffins?

Du kan frysa in muffins i cirka tre månader.

Som nämnts håller sig muffins inte fräscha särskilt länge i rumstemperatur, så du måste se till att frysa in dem så fort du kan efter att de har bakats.

Även om det är väldigt liten skillnad mellan att frysa in muffins med eller utan glasyr bör du välja den metod som är bäst för dig. De flesta tycker att om de fryser in glaserade muffins sparar de tid när de ska servera dem.

Du kan frysa muffins i upp till 3 månader

Hur tinar man upp muffins?

Du bör endast tina upp muffins i kylskåpet. Om du låter dem tinas upp i rumstemperatur riskerar du att kondensvatten påverkar deras konsistens, vilket gör dem blöta.

För att tina upp en muffins tar du ut den ur förpackningen och packar upp den. Lägg den i kylskåpet och låt den tina i 4-6 timmar, då är den klar att njuta.

Om du tar bort plastfilmen innan dina muffins tinas upp, kan du försäkra dig om att glasyren inte lossnar tillsammans med plastfilmen när de är färdiga att ätas.

Kan man frysa om muffins?

Även om det är säkert att frysa in muffins som har tinats upp i kylskåpet, rekommenderar vi inte att du fryser in muffins igen.

En av de bästa sakerna med muffins är deras lätta, luftiga konsistens, och ju mer du fryser och tinar dem, desto mer riskerar du att försämra deras konsistens.

Genom att slå in dina muffins individuellt kan du ta ut så många du behöver ur frysen när som helst, vilket gör att du inte behöver frysa in dem igen.

Fryser muffins in bra?

Du kommer att märka att de allra flesta muffins fryser in mycket bra. Den största oron när man fryser in muffins är vad som kommer att hända med glasyren, men genom att frysa in dem först och sedan överföra dem till en frysskyddad låda bör du göra tillräckligt för att skydda dem från skador i frysen.

Om du har en särskilt känslig toppning är det lämpligt att frysa in den separat från muffinsen och dekorera dem när den har tinat upp.

Relaterade vanliga frågor

Om du fortfarande har frågor om att frysa muffins eller muffins i allmänhet kan dessa frågor hjälpa dig:

Fryser muffins med glasyr in bra?

Muffins med färskost eller glasyr kan frysas om du först fryser dem på en bakplåt innan du slår in dem och sedan förvarar dem i en Tupperware-behållare. På så sätt skyddas glasyren.

Du måste dock se till att du tar bort plastfilmen så fort du kan när du tinar upp, annars riskerar du att glasyren fastnar på plastfilmen. När du sedan tar bort plastfilmen kommer det att sluta med att du skalar av glasyren också!

Kan man frysa in muffins i papperskassar?

Ja, du kan frysa in muffins i sina papperslådor. Följ bara samma metod som ovan, men behåll papperskassarna på plats.

Lämna en kommentar