Kan man frysa in papaya?

Papaya är en exotisk frukt med en unik smak och konsistens. Och eftersom den inte är lika populär som många av de andra frukterna som finns i överflöd i snabbköpet är det många som undrar hur man bäst konserverar den.

Kan man frysa in papaya med detta i åtanke?

Papaya kan frysas i upp till 3 månader. Du måste skära och portionera din papaya innan du lägger den i en påse och lägger den i frysen. Du måste se till att den är tätt packad för att skydda den från frysbränna.

Kan man frysa in papaya?Nej

Fryser Papaya väl?Ja

Hur man fryser papaya

Om du vill frysa in färsk papaya måste du förbereda den innan du gör det.

Men den goda nyheten är att det inte är något alltför komplicerat med frysningsprocessen, och du bör inte uppleva några problem när du fryser papaya, om du följer de steg som presenteras nedan.

 1. Förbered
  Ta en färsk papaya och skär den på mitten. Ta sedan bort frön och strängar från mitten av frukten innan du skär dem i mindre kuber. Det är helt upp till dig hur stora du gör tärningarna och beror till stor del på hur du planerar att använda dem.
 2. Flash freeze (frysning)
  Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg varje papayatärning ovanpå. Sprid ut dem så mycket du kan för att se till att de inte rör vid varandra eller överlappar varandra, och ställ in brickan i frysen.

  Du måste låta brickan med papaya stå i frysen i flera timmar tills frukten har frusit fast.
 3. Påse upp
  När papayatärningarna är frysta tar du bort dem från brickan och lägger dem i en fryspåse. Pressa ut så mycket luft som möjligt ur påsen och förslut den.
 4. Märka och frysa in
  Skriv sista förbrukningsdag på framsidan av den fryståliga påsen och lägg den i frysen. Kom ihåg att du kan frysa papaya i cirka tre månader utan problem.

3 tips för att frysa in papaya

Nu när du vet hur du fryser in den har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in papaya för att få bästa möjliga resultat:

Alltid Flash Freeze
Eftersom papaya är mjuk måste du frysa den snabbt innan du packar den. Om du hoppar över det här steget kommer du att upptäcka att papayan klibbar ihop under frysningsprocessen, vilket gör det svårt när du ska tina upp den.

Frys med annan frukt
Om du planerar att frysa in din papaya för att använda den i en smoothie kan du portionera den och frysa in den i samma påse som andra frukter, till exempel guava. Fördelen med detta är att du inte behöver tina upp påsen med frukt innan du lägger den i din smoothieblandning, vilket sparar tid och ansträngning första morgonen.

Frys endast mogna papaya
När du letar efter den perfekta papayan att frysa in ska du välja en papaya som är mogen och redo att ätas. Du bör också försöka frysa in din papaya så snart du kan, eftersom den inte håller sig fräsch särskilt länge om du förvarar den i rumstemperatur.

Hur länge kan man frysa papaya?

Du kan frysa papaya i ungefär tre månader. Om du förvarar frukten i frysen längre än så kommer du att upptäcka att den förlorar en del av sin smak på grund av de iskristaller som bildas under frysningsprocessen.

En annan viktig sak att tänka på är att papayan ska vara superfräsch när du ska frysa in den. Om du fryser in en papaya som har stått ute i flera dagar klarar den sig inte lika bra i frysen som en fast och färsk papaya.

Du kan frysa papaya i upp till 3 månader

Hur tinas papaya upp?

Om du planerar att använda din frysta papaya i en fruktsmoothie behöver du inte tina upp den.

Men om du vill äta den som frukt eller använda den i en läcker dessert är det bästa sättet att tina papaya att flytta den från frysen till kylskåpet. Det kommer att ta flera timmar för din papaya att tinas upp, så tänk på detta om du behöver den till ett visst recept.

Kan man frysa in papaya?

Det är inte farligt att frysa in papaya som tinats upp i kylskåpet igen, men det är bäst ur ett smakperspektiv att bara frysa in den en gång. På så sätt kan du försäkra dig om att din papaya är smakrik när du ska njuta av den och att den inte har påverkats av infrysningsprocessen.

Om du bestämmer dig för att frysa in papaya mer än en gång är det bäst att använda den i ett recept där smak och konsistens inte är lika viktigt som när du äter den som frukt i sig själv.

Fryser Papaya väl?

Papaya, liksom många andra frukter, fryser in riktigt bra. Se till att du väljer en mogen och färsk papaya att frysa in och skär den i skivor så att den är redo att användas när den tinats upp.

Om du följer ovanstående steg kan du frysa papaya i upp till tre månader utan problem.

Om du fortfarande har frågor om frysning av papaya eller om papaya i allmänhet kan dessa frågor hjälpa dig:

Kan man frysa in papaya tillsammans med andra frukter?

Du kan skapa dina egna blandade påsar med tropiska frukter genom att frysa in olika frukter på en bakplåt. När de har fastnat kan du tippa dem i påsar och frysa in dem i färdiga förpackningar. Prova att frysa in papaya med ananas, mango, melon och kiwi.

Kan man frysa in papayapuré?

Papayapuré kan frysas som de flesta andra fruktpuréer. Det bästa sättet att frysa in den är att portionera den i en iskuberbricka och lämna lite utrymme för expansion. Frys in brickan och när den är fast, lägg de frysta purékuberna i en påse och ställ tillbaka dem i frysen.

Lämna en kommentar