Kan man frysa in kokosvatten?

Kokosvatten är en läckert och hälsosamt alternativ till vanligt vatten och smakar bäst när det är färskt ur skalet! Du kan förvara kokosvatten som du inte riktigt kunde dricka upp i kylskåpet i några dagar. Men vad händer om du vill bevara det längre?

Kan man frysa in kokosvatten?

Ja, du kan frysa in kokosvatten i upp till två månader. Om du fryser en kartong med kokosvatten kan du lägga den i frysen som den är. Kokosvatten från en riktig kokosnöt måste dräneras och placeras i en behållare.

Kan man frysa om kokosnötvatten?Nej

Fryser kokosvatten bra?Ja

Hur man fryser kokosvatten

Vi måste börja det här avsnittet med en varning – om du fryser kokosnötsvatten förlorar det en del av sin söta och goda smak.

Därför bör du bara överväga att frysa kokosnötsvatten om du ska använda det i smoothies eller andra matlagningsrecept, där en förlust av sötman inte nödvändigtvis är ett problem.

Om du har köpt kokosvatten i en kartong eller plastbehållare kan du lägga det direkt i frysen.

Men om du har en färsk kokosnöt som du ska utvinna vattnet ur för att frysa in finns det ett par sätt att frysa in kokosnötsvatten på, och vi presenterar dem nedan:

Hur man fryser kokosnötvatten i en iskubsbricka

Häll kokosvattnet i iskuberna och låt det frysa. När de har frusit fast, överför kokosnötsisbrickorna till en fryssäker påse och försegla den för långvarig förvaring.

Hur man fryser kokosvatten i en påse

Öppna din kokosnöt och häll vattnet direkt i en tjock fryspåse. Se till att du lämnar tillräckligt med utrymme eftersom kokosvattnet expanderar under frysningsprocessen. Försegla och sätt etikett på påsen innan du placerar den på en plan yta i frysen.

3 tips för att frysa in kokosnötvatten

Nu när du vet hur du fryser det har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser kokosnötsvatten för att få bästa möjliga resultat:

Använd kokosvatten snabbt
Kokosvatten håller sig inte färskt särskilt länge när det väl har öppnats. Även om de flesta kommersiellt köpta kokosvattenprodukter har en hållbarhet på ett par månader bör du om möjligt dricka vattnet inom 24 timmar efter användning. Så om du planerar att frysa in det, se till att det fortfarande är färskt när du förbereder det för frysen.

Frys också köttet
Även om du kanske tror att vattnet är kokosnöttens största attraktion, bör du inte låta fruktköttet gå till spillo. När du har fryst vattnet kan du ta ut fruktköttet och skära det i skivor eller strimla det innan du lägger det i en frystålig påse. Det blir ett hälsosamt mellanmål och är också ett utmärkt tillskott till smoothies.

Njut av kokoskuber
Under en varm sommardag är kokosnötsisbitar en uppfriskande njutning! Du kan lägga till dem i en rad drycker för att ge dem en kokosnötstwist.

Hur länge kan man frysa kokosnötsvatten?

Du kan frysa in kokosvatten i ungefär två månader.

Kom ihåg att kokosvatten inte håller sig färskt särskilt länge efter att det öppnats (högst 24 timmar). Så se till att förbereda ditt kokosnötsvatten för frysen så snabbt du kan, så att det är gott och fräscht när det tinats upp.

Hur tinas kokosnötvatten upp?

Kokosvatten tinas upp precis som vilket annat vatten som helst! Ta ut det ur frysen och låt det tina i rumstemperatur. Om du inte har bråttom och vill njuta av kokosvattnet fint och kallt kan du låta det tina i kylskåpet.

Alternativt behöver du inte nödvändigtvis tina upp kokosvatten. Om du till exempel använder det i en smoothie kan du lägga tärningarna i mixern som de är och njuta av kokosnötskänslan samtidigt som du håller temperaturen i smoothien behagligt kall.

Kan man frysa om kokosnötvatten?

Kokosnötsvatten förlorar en del av sin sötma efter att det har frysts, så vi rekommenderar inte att du fryser det igen. När mer vatten från frysen läggs till kokosvattnet kommer det att späda ut det ännu mer.

Om du tror att du bara kommer att använda små portioner av ditt kokosnötsvatten varje gång, kan du överväga att frysa det i en isbricka, eftersom det gör det enkelt att kontrollera portionsstorleken.

Fryser kokosvatten bra?

Man kan säga att kokosvatten fryser ganska bra. Naturligtvis är förlusten av sötma under frysningsprocessen inte idealisk, men det borde inte påverka dig alltför mycket om du använder kokosvatten i andra recept och smoothies.

Eftersom kokosvatten inte har någon bra hållbarhet när det väl har öppnats är det en bra lösning att frysa det och se till att du inte låter denna läckra godbit gå till spillo.

Relaterade vanliga frågor

Om du fortfarande har frågor om att frysa in kokosvatten eller om kokosvatten i allmänhet kan dessa frågor hjälpa dig:

Vad är fryspunkten för kokosnötsvatten?

Kokosnötsvattens fryspunkt ligger runt -3 C. Detta är lite lägre än vattnets fryspunkt som är 0 C. Hemfrysar är dock mycket kallare än detta så det kan bara ta några minuter längre tid att frysa in jämfört med att frysa vatten.

Kan man frysa färskt kokosnötsvatten?

Ja, färskt kokosvatten kan frysas. Du måste tömma det från skalet innan du bestämmer dig för hur stor portion du ska frysa in det. Du kan frysa in hela innehållet i en fryspåse eller välja att frysa in det i kuber.

Blir kokosnötsvatten dåligt med tiden?

Oöppnat kokosvatten i en kartong kan hålla i upp till ett år. Men när den väl är öppen måste du konsumera den snabbt och förvara den i kylskåpet. Helst ska du dricka upp kartongen inom ett par dagar. Efter detta kan du märka att kvaliteten försämras och att det börjar bli dåligt.

Lämna en kommentar