Kan man frysa in kokosgrädde?

I takt med att allt fler människor övergår till en växtbaserad kosthållning ökar populariteten för mejerialternativ. Därför använder många människor kokosgrädde i stället för mjölkgrädde i sin matlagning. Men vad är det bästa sättet att förvara detta mejerialternativ?

Kan man frysa in kokosgrädde?

Ja, du kan frysa in kokosgrädde i upp till 3 månader. Du kan antingen lägga ett oöppnat paket med kokosgrädde direkt i frysen. Eller så kan du föra över kokosgrädden till en fryssäker behållare innan du fryser in den.

Kan man frysa om kokosgrädde?Ja

Fryser kokosgrädde inbra?Ibland

Hur man fryser kokosgräde

Recepten kräver ofta små mängder kokosgrädde, så det är bra att veta att du kan frysa in den och använda den vid ett senare tillfälle.

Den har inte heller världens längsta hållbarhet, vilket innebär att du måste använda den ganska snabbt om du inte kan frysa in den.

Och tack vare det höga naturliga fettinnehållet i kokosgrädden fryser den riktigt bra och utan större problem. Om du har köpt flera förpackningar eller kartonger med kokosgrädde kan du sätta en av dem direkt i frysen utan att öppna den, så är jobbet gjort.

Men om du redan har öppnat en kartong grädde kan du frysa den på ett av två sätt:

Hur man fryser kokosgrädde i en behållare

Om du har öppnat en kartong med kokosgrödde kan du hälla upp det som återstår i en frystålig behållare, sätta på locket, märka den och placera den i frysen. Det är verkligen så enkelt.

Tänk bara på att om du gör detta måste du tina allt på en gång, vilket inte är idealiskt om du planerar att använda mindre portioner.

Hur man fryser kokosgrädde i en iskuberbricka

Om du ofta använder din kokosgrädde i små mängder är det bästa sättet att förvara den i frysen en isbricka. Så här gör du:

 1. Förarbete
  Börja med att hälla kokosgrädden jämnt i iskubsbrickan, var försiktig så att du inte fyller för mycket i varje sektion. Du kan sedan eventuellt slå in brickan för att förhindra oönskade spill i frysen.
 2. Frys
  När brickan är full, ställ in den i frysen i 2-3 timmar och ta sedan ut den när grädden har frusit fast.
 3. Lägg i påsar
  Ta ut blocken av kokosgrädde ur iskuberna och lägg dem i en lämplig stor fryspåse som tål att frysas in.
 4. Märk och frys in
  Försegla påsen och skriv sista förbrukningsdag på framsidan innan du lägger den i frysen. Kom ihåg att du kan frysa in den i cirka 3 månader.

3 tips för att frysa in kokosgrädde

Nu vet du hur du fryser den och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser kokosgrädde för att få bästa möjliga resultat:

Den fungerar för olika icke-mjölksbaserade krämer
Även om vi har fokuserat på kokosnöt i den här artikeln kan du följa de steg och tips som presenterats ovan för att frysa olika typer av alternativ utan mjölkprodukter, inklusive nötbaserade produkter och sojaprodukter.

Rör om före användning
När du har tinat upp din kokosgrädde (om du vill) behöver du förmodligen röra om ordentligt innan du använder den. Du kanske upptäcker att den har delat sig eller att konsistensen inte är som du förväntar dig, men du kan rätta till det genom att röra om den i några sekunder och tillsätta lite fukt om det behövs.

Användning Från fryst
Om du planerar att använda tärningar av kokosgrädde i olika recept kan du ta dem direkt från påsen och lägga till dem i din maträtt utan att tina dem. Grädden kommer att smälta när du förbereder din sås eller börjar tillaga rätten, så du behöver inte oroa dig för att tina upp den i förväg om du inte vill det.

Hur länge kan man frysa in kokosgrädde?

Du kan frysa in kokosgrädde i ungefär tre månader. En del människor kan frysa in den längre än så, men vi rekommenderar att du använder din kokosgrädde inom denna tidsram för att få bästa möjliga resultat.

Kokosgrädden håller inte särskilt länge i kylskåpet, så det är en bra idé att packa in och frysa in den strax efter att du öppnat den så att den inte förstörs.

Du kan frysa in kokosgrädde i upp till 3 månader

Hur tinar man upp kokosgrädde?

Det bästa sättet att tina upp kokosgrädden är att ta ut den ur frysen och lägga den i kylskåpet. Det tar flera timmar att tina upp, så det är bäst att ta ut kokosgrädden kvällen innan du planerar att använda den.

Som sagt behöver du inte tina kokosgrädden innan du använder den, så det är helt upp till dig om du gör det eller inte.

Kan man frysa om kokosgrädde?

Tekniskt sett är det inget fel med att frysa in kokosgrädde som fortfarande är giltig och har förvarats korrekt.

Frysningen kan dock leda till att kokosgrädden ändrar konsistens (på grund av iskristallerna), så vi rekommenderar att du bara fryser den en gång.

Fryser kokosgrädde in bra?

Kokosgrädde fryser i allmänhet bra. Du kan märka en liten förändring i konsistens och textur, men du kan vanligtvis rätta till detta genom att röra om ordentligt och tillsätta fukt om det behövs.

Om du använder den i en tillagad maträtt hjälper värmen också till att smälta de fetter som har separerats, vilket minskar den korniga konsistens som kan uppstå vid frysning.

Att frysa in kokosgrädde är ett utmärkt sätt att förlänga hållbarheten när den bara håller några dagar i kylskåpet när den väl öppnats.

Om du fortfarande har frågor om frysning av kokosgrädde eller kokosnöt i allmänhet kan dessa frågor hjälpa dig:

Kan man frysa in curry med kokosgrädde i?

Ja, du kan frysa in curry som har gjorts med kokosgrädde. Du bör räkna med vissa konsistensförändringar när du tinar den och den kommer att se splittrad ut. När du värmer upp den och rör om kommer dock fettet att smälta tillbaka till såsen.

Kan man frysa in soppa med kokosgrädde?

Ja, du kan frysa in soppa som innehåller kokosgrädde. Den kommer att dela sig och den kommer att se grynig ut efter upptining. Men när du värmer den igen ska du röra om den långsamt tills allt börjar inkorporeras.

Kan man frysa in kokosgräddglass?

Ja, du kan frysa in kokosgräddglass. Det här är det veganska alternativet till färskostglasyr. Förvara den i frysen i en lufttät behållare i upp till 3 månader. När den tinats upp ger du den en snabb vispning.

Lämna en kommentar