Kan man frysa Baba Ganoush?

Baba ganoush är en rökig och läcker vegetarisk dip som i vissa avseenden liknar hummus. Baba ganoush har sina rötter i Mellanöstern, men är numera en god dipp över hela världen och är ett utsökt tillägg till nachos, wraps och en rad andra läckra måltider. Men vad är det bästa sättet att förvara den?

Kan man frysa Baba Ganoush?

Ja, du kan frysa in baba ganoush i upp till 3 månader. Det kan hända att den separerar något på grund av de iskristaller som bildas, men om du har packat in den tätt och tinar den långsamt bör du inte ha några problem när du ska njuta av den i framtiden.

Kan man frysa Baba Ganoush på nytt? Nej

Fryser Baba Ganoush in bra?J a

Hur man fryser Baba Ganoush

Det är relativt enkelt att frysa in baba ganoush. Men för att säkerställa att konsistensen inte förändras under frysningen måste du sila den innan du fryser den, för att förhindra att den blir för vattnig när den tinas upp.

Här är stegen du måste följa för att frysa baba ganoush på rätt sätt:

 1. Låt svalna
  När du har gjort din baba ganoush, låt den stå i rumstemperatur tills den har svalnat helt. Du bör aldrig lägga varm mat i frysen.
 2. Sila
  Använd en ostduk eller något liknande för att sila din baba ganoush över diskbänken innan du lägger den i en påse. Detta tar bort överflödigt vatten från dippen och gör att det är mindre troligt att den ändrar konsistens under frysningsprocessen.
 3. Lägg i påse
  Bestäm dig för hur stora portioner du vill ha och lägg din baba ganoush i lämpliga fryspåsar. Vi rekommenderar att du inte fryser in allt i en omgång, eftersom det innebär att du måste tina upp allt på samma gång.

  Innan du förseglar påsarna tar du bort så mycket luft som möjligt för att skydda baba ganoush från frysbränna.
 4. Märk och frys in
  Skriv dagens datum och bäst-före-datum på framsidan av varje påse och lägg dem i en behållare innan du lägger dem i frysen.

3 tips för att frysa Baba Ganoush

Nu när du vet hur du fryser in den har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in baba ganoush för att få bästa möjliga resultat:

Kyl ner först
Även om det inte är nödvändigt, kan det hjälpa till att bevara den önskade konsistensen om du kyler baba ganoush innan du fryser in den. Detta beror på att dipen inte chockas lika mycket av temperaturförändringen, vilket gör att den behåller sin smak, färg och konsistens.

Tillsätt citronsaft
Om ditt recept inte kräver citronsaft skulle vi ändå tillsätta den i din baba ganoush. Citronsaft spelar en viktig roll för strukturen i baba ganoush och förhindrar missfärgning. Om du vill att din baba ganoush ska smaka gott när du kommer att njuta av den i framtiden är citronsaft en viktig ingrediens.

Vispa efter upptining
När du har tinat upp baba ganoush måste du vispa den för att få liv i den igen. Du kanske till och med behöver göra om den med olja eller till och med mer citronsaft, beroende på hur den ser ut och om den har delat sig.

Hur länge kan du frysa Baba Ganoush?

Du kan frysa in baba ganoush i ungefär tre månader. Om du lämnar den i frysen längre än så kommer konsistensen att påverkas och du kommer att få en långt ifrån perfekt dipp när du tinar upp den.

Du måste vara lite försiktig med hur länge du fryser baba ganoush på grund av dess höga vatteninnehåll, och om du lämnar den i frysen för länge kan den bli för vattnig.

Du kan frysa Baba Ganoush i upp till 3 månader

Hur tinas Baba Ganoush upp?

Det bästa sättet att tina upp baba ganoush är att flytta den från frysen till kylskåpet kvällen innan du ska använda den.

Du kan tina baba ganoush i rumstemperatur, men det är inte rekommenderat eftersom det kan ändra konsistensen. Du bör inte heller tina baba ganoush i mikrovågsugn.

Även om det tar lite längre tid att tina upp baba ganoush i kylskåpet får du en utsökt dip som inte har förstörts.

Kan man frysa Baba Ganoush på nytt?

Det är inte farligt att frysa in baba ganoush som tinats upp i kylskåpet, men det kommer troligen att påverka smak och konsistens.

Vi rekommenderar därför att du bara fryser den en gång. Om du har gjort en särskilt stor sats av denna läckra dipp är det bättre att frysa in den i enskilda portionsstorlekar innan du lägger dem i frysen.

Det gör det lättare att tina upp det du behöver vid en viss tidpunkt och minskar behovet av att frysa in det en andra gång.

Fryser Baba Ganoush bra?

På det hela taget fryser baba ganoush ganska bra. Du kan märka en förändring i konsistensen när du har tinat upp den, men om du har följt stegen ovan bör det räcka med att vispa den för att få tillbaka den önskade konsistensen.

Om du fortfarande har frågor om hur du fryser baba ganoush eller dippar i allmänhet, kan de här hjälpa dig:

Hur länge håller Baba Ganoush i kylskåpet?

Baba ganoush håller i 3-4 dagar i kylskåpet. När den har öppnats måste den förvaras i en lufttät behållare eller täckas med plastfolie för att undvika att den torkar ut och förlorar sin smak.

Kan man frysa in rostad aubergine?

Huvudingrediensen i baba ganoush är rökig, rostad aubergine. Men kan du frysa in den här i stället? Ja, det kan du! Lägg den helt enkelt i en lufttät behållare, förslut den och frys sedan in. Den kommer dock att förlora en del av sin rökiga smak med tiden.

Lämna en kommentar