Kan man frysa in hummer?

Att unna sig hummerkött då och då är ett bra sätt att njuta av lite lyx i livet! Men med tanke på att du måste vara försiktig när du har att göra med fisk och skaldjur, hur bör man egentligen förvara hummer?

Kan man frysa in hummer?

Ja, du kan frysa in hummer i upp till tre månader, oavsett om den är kokt eller inte. Det är bäst att frysa in den efter tillagning, eftersom okokat kött kommer att tryckas ihop i skalet.

Kan man frysa in hummer igen?Nej

Fryser hummer bra?Ja

Hur man fryser hummer

Det första du måste bestämma innan du fryser in hummer är hur du ska göra det. Med tanke på alla möjligheter rekommenderar vi att man fryser in hummer som har tillagats. Varför? Därför att det är enklast och orsakar minst problem.

Så här ska du göra:

 1. Kyl
  Oavsett hur du har tillagat din hummer måste du ge den tillräckligt med tid att svalna i rumstemperatur innan du fryser in den. Detta är viktigt eftersom hummerkött som fortfarande är varmt kommer att förstöras om du fryser det.
 2. Ta bort köttet
  När den har svalnat tar du ut köttet ur skalet och lägger det åt sidan. Att frysa in hummerkött i skalet blir kladdigt och är inte värt besväret.
 3. Tillsätt mjölk och lägg på en påse
  Lägg hummerköttet i en lämplig stor fryspåse. Häll sedan mjölk över köttet och täck det helt och hållet.
 4. Märk och frys in
  Försegla den frysfasta påsen efter att ha tryckt ut så mycket luft som möjligt. Skriv sedan dagens datum och sista förbrukningsdag på framsidan av påsen innan du lägger den i frysen. Kom ihåg att du kan frysa in hummer i cirka tre månader.

3 tips för att frysa in hummer

Nu vet du hur du fryser in hummer och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in hummer för att få bästa möjliga resultat:

Undvik att frysa hummer som varit död länge
Ett av de största hoten mot din hälsa när det gäller att frysa in hummer är om du fryser kött från en hummer som har varit död i mer än två timmar. Detta beror på att bakterier och gifter börjar spridas i köttet.

Ta alltid bort skalet
Innan du fryser in hummer är det alltid en bra idé att ta bort köttet från skalet. Detta är främst av bekvämlighetsskäl snarare än något annat. Det blir snabbt rörigt om du försöker frysa in kokt hummer i skalet, så ägna några minuter åt att ta bort köttet som du vill frysa in innan du packar in det.

Glöm inte mjölken
Att frysa in hummer i mjölk är ett utmärkt sätt att minska effekterna av frysbrännskador, och det håller köttet fuktigt och gott. Det ger också hummern en krämig konsistens som är idealisk för att göra soppor, grytor och buljonger.

Hur länge kan man frysa in hummer?

Du kan frysa in hummer i ungefär tre månader. Vissa källor säger att det är säkert att frysa in hummer längre än så, men vi skulle undvika att göra det.

Ju längre du lämnar hummern i frysen, desto mer försämras köttets smak och konsistens.

Med detta i åtanke är det smart att använda den inom en tremånadersperiod. Det är också värt att notera att du bör frysa in din hummer så fort du kan efter att du har fryst in den, eftersom det garanterar att den kommer att smaka bra när du kommer att tina upp den.

Du kan frysa in hummer i upp till 3 månader

Hur tinas hummer upp?

Det bästa sättet att tina upp hummern är att ta ut den ur frysen och lägga den i kylskåpet. Du bör aldrig tina upp hummer eller andra skaldjur i rumstemperatur, eftersom detta leder till att de fördärvas

Vi avråder också från att tina hummer i mikrovågsugn, eftersom det kan påverka både smak och konsistens. Även om det kan ta flera timmar är det bästa – och säkraste – sättet att tina hummer i kylskåpet.

Kan man frysa in hummer igen?

Nej, du ska bara frysa in hummer en gång. Du måste vara mycket försiktig när du fryser in fisk och skaldjur, för om du gör det på fel sätt kan det leda till matförgiftning.

Om hummern har legat i rumstemperatur för länge växer skadliga bakterier på köttet, vilket leder till magbesvär. Frys därför bara in hummer en gång och se till att du tinar den i kylskåpet innan du värmer den igen.

Om du är orolig för att slösa bort hummerkött kan du frysa in det i mindre portioner så att du enkelt kan ta ut det du behöver när som helst.

Fryser hummer bra?

Generellt sett fryser kokt hummer bra om du följer de steg som anges ovan. Vi avråder från att frysa in ”död” hummer, eftersom du inte kan veta hur länge den har varit död.

Därför är det bästa och säkraste sättet att frysa in denna utsökta fisk och skaldjur att tillaga den först innan du blötlägger köttresterna i mjölk och lägger dem i frysen i upp till tre månader.

Om du fortfarande har frågor om att frysa in hummer eller hummer i allmänhet kan de här frågorna hjälpa dig:

Kan man frysa in hummerbisque?

Ja, det kan du! Hummerbisque, liksom många andra soppor, kan frysas in. När den har svalnat kan du portionera den i fryspåsar eller lufttäta behållare av god kvalitet, försegla den och frysa in den.

Kan man frysa in okokt hummer?

Ja, du kan frysa in okokt hummer, men det är ingen idé. Du gör bara livet jobbigt för dig själv. Det är mycket bättre att koka den innan du fryser in den så att den är klar att använda från frysen.

Lämna en kommentar