Hur länge håller torsk?

Hur länge håller rå torsk i kylskåp eller frys?


Det exakta svaret beror till stor del på förvaringsförhållandena – förvara alltid torsken i kylskåp.

Hur länge håller rå torsk efter sista försäljningsdatum?


När torsken har köpts kan den kylas i 1-2 dagar – sista försäljningsdatumet på förpackningen kan löpa ut under denna förvaringsperiod, men torsken kan användas även efter sista försäljningsdatum om den har förvarats på rätt sätt.

Oöppnad rå torsk kan förvaras i sin ursprungliga butiksförpackning i kylskåp; för att maximera hållbarheten på torsken ska förpackningen inte öppnas förrän den är klar att användas.

Hur länge kan rå torsk ligga i rumstemperatur?


Bakterier växer snabbt vid temperaturer mellan 4.5 °F och 60 °C. Torsken bör kasseras om den ligger kvar i rumstemperatur i mer än två timmar.

För att ytterligare förlänga hållbarheten på rå torsk kan man frysa in den; när man fryser in torsken ska man lägga den i frysen innan det antal dagar som anges för kylskåpsförvaring har gått ut.

Du kan maximera hållbarheten för torsk i frysen genom att täcka in den ursprungliga butiksförpackningen med lufttät kraftig aluminiumfolie, plastfolie eller fryspapper eller placera förpackningen i en kraftig fryspåse för att förhindra att den får frysskador i frysen.

Hur länge håller rå torsk i frysen?

Om den förvaras på rätt sätt håller den bästa kvaliteten i ungefär 6-8 månader, men är säker även efter den tiden.

Den angivna frystiden gäller endast för bästa kvalitet – torsk som förvaras konstant fryst vid -18° håller sig säker att äta på obestämd tid.

Hur länge håller rå torsk efter att ha frysts och tinats upp?

Torsk som tinats upp i kylskåpet kan förvaras ytterligare 1-2 dagar i kylskåpet innan den tillagas. Torsk som tinats upp i mikrovågsugn eller i kallt vatten ska tillagas omedelbart.

Hur länge håller torsken i kylskåpet när den är tillagad?

Tillagad torsk håller sig vanligtvis 3 till 4 dagar i kylskåpet och 4 månader i frysen.

Hur vet man om rå torsk är dålig? Det bästa sättet är att lukta och titta på torsken: tecken på dålig torsk är sur lukt, tråkig färg och slemmig konsistens.

Lämna en kommentar