Kan man frysa in entrecote?

Entrecote är en av de mest eftertraktade biffdelarna du kan köpa. Den är vanligtvis saftig med rätt mängd fett och är otroligt givande när den tillagas till perfektion. Men vad är det bästa sättet att bevara den?

Kan man frysa entrecote?

Ja, du kan frysa entrecote i upp till 3 månader. Du kan frysa in biffen innan eller efter den har tillagats, men du måste slå in den tätt i folie och packa in den i en påse så att den inte drabbas av frysbränna.

Kan man frysa om entrecote?Nej

Fryser entrecote in bra?Ja

Hur man fryser entrecote

Du kan frysa entrecote före eller efter tillagningen. Vi rekommenderar att du fryser in din biff rå, eftersom den kommer att smaka mycket bättre när du ska tillaga den i framtiden.

Det är helt och hållet upp till dig och du kan följa samma steg som anges nedan.

Den enda skillnaden är att du måste låta den tillagade steken stå i rumstemperatur tills den har svalnat helt, eftersom du aldrig bör frysa in stekar som fortfarande är varma. Så här gör du:

 1. Låt svalna
  Om du fryser in en kokt biff ska du som sagt se till att den har svalnat helt innan du fryser in den. Du bör låta entrecote stå ute i rumstemperatur i ungefär en timme eller så, täckt med en pappershandduk.
 2. Inslag
  Lägg entrecote i en stor bit aluminiumfolie och slå in den ordentligt, utan att den går sönder eller blir sprucken. Om du fryser in mer än en biff ska du slå in dem individuellt i folie och inte i samma förpackning.
 3. Väska upp
  Lägg den inslagna biffen i en lämplig stor fryspåse. Om du fryser in flera biffar kan du lägga dem i samma påse. Innan du förseglar påsen trycker du ut så mycket luft som möjligt, eftersom detta skyddar biffen från frysbränna.
 4. Märka och frys in
  Skriv dagens datum och bäst-före-datum på framsidan av påsen och lägg den i frysen. Kom ihåg att du kan frysa entrecote i cirka tre månader.

3 tips för att frysa in entrecote

Nu vet du hur du fryser in dem och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in för att få bästa möjliga resultat:

Frys det rått
Vi rekommenderar att du fryser entrecote innan du tillagar den. Detta beror på att återuppvärmd biff inte smakar alls lika bra som biff som har tillagats färskt.

Om du har en särskilt stor bit entrecote, rekommenderar vi att du skär upp den och fryser in den del som du inte tänker äta, i stället för att laga allt på en gång.

Frysa alla styckningsdelar av biff
Även om vi har fokuserat på att frysa entrecote i den här artikeln kan du frysa alla typer av biffar genom att följa stegen ovan. Det är alltid bäst att frysa in biff när den är rå (snarare än efter att den har tillagats), eftersom den kommer att smaka mycket bättre när du ska njuta av den.

Frys omedelbart
Om du har köpt några entrecote från slaktaren rekommenderar vi att du packar in dem och fryser in dem direkt, i stället för att förvara dem i kylskåpet. På så sätt är de superfräscha när du ska tina upp dem, vilket gör att de smakar precis som du hade hoppats!

Hur länge kan man frysa in entrecote?

Du kan frysa entrecote i ungefär tre månader. Vi rekommenderar inte att du fryser in biff längre än så, eftersom iskristallerna som bildas under frysningsprocessen kan försämra smak och konsistens.

Om du inte vill frysa in din entrecote kan den ligga i kylskåpet i 2-3 dagar, men det är alltid bäst att njuta av din biff så snart du kan för att säkerställa att den smakar gott när den är tillagad.

Du kan frysa entrecote i upp till 3 månader

Hur tinas entrecote upp?

Det bästa sättet att tina upp entrecote är att flytta den från frysen till kylskåpet kvällen innan du ska tillaga den.

På så sätt hinner biffen tinas upp ordentligt och är redo att tillagas på det sätt du vill.

Du bör aldrig tina entrecote (eller något annat kött) i rumstemperatur, och du bör undvika att tina din stek i mikrovågsugn, eftersom det kan påverka smaken när den är tillagad.

Kan man frysa in entrecote?

Nej, du bör bara frysa entrecote en gång. Huvudskälet till detta är att ju mer du fryser och återfryser biffen, desto större är sannolikheten att köttet blir segt på grund av de ovannämnda iskristallerna.

Med tanke på att entrecote är en riktig godbit som du utan tvekan har sett fram emot att njuta av, rekommenderar vi inte att du förstör den genom att frysa in och frysa in den igen flera gånger!

Fryser entrecote bra?

entrecote fryser bra. Det viktigaste att komma ihåg är att slå in biffarna tätt i aluminiumfolie innan du packar dem, för att skydda dem från frysbrännskador.

Om du följer dessa anvisningar och tinar upp dina biffar i kylskåpet bör du inte märka någon skillnad mellan färsk entrecote och entrecote som har frysts och tinats upp.

Om du fortfarande har frågor om att frysa entrecote eller biffar i allmänhet kan dessa frågor hjälpa dig:

Blir entrecote mörare av att frysas?

Vissa forskare har bekräftat att biff kan bli mörare om den fryses in, men det beror på styckningen. I slutändan kan du få en mörare biff genom att tillaga den på rätt sätt från början.

Påverkar frysning av entrecote smaken?

Nej, det gör det inte… Men det kan det! Så länge du packar in den väl och skyddar den mot frysbrännskador påverkas inte smaken (eller konsistensen).

Lämna en kommentar