Kan man frysa in Crème Fraîche?


Crème fraîche ) är en typ av tjock, syrlig grädde som görs av gräddfil och kärnmjölk. Syran kan komma från antingen gräddfil eller yoghurt. Även om crème fraîche är jättegod har den en högre fetthalt så att den kan användas i matlagning utan att koagulera.

Denna sura grädde är också idealisk som topping till färska frukter, som förtjockande ingrediens i såser eller som garnering i soppor. Om du har ett överskott av crème fraîche, hur kan du då bevara den? Kan man frysa in crème fraîche för framtida användning?


Det korta svaret är ja, du kan alltid frysa in crème fraîche, men det kommer att krävas arbete för att få krämen att behålla sin ursprungliga konsistens. Alla typer av mejeriprodukter med hög fetthalt tenderar att separera och missfärgas när de har frysts och tinats upp.

Creme fraiche passar till det mesta.

Vattnet i grädden är jämnt fördelat i lösningen. Frystemperatur ökar risken för att det bildas is i grädden. Och när detta sker kommer grädden att separera eller bli rinnig när isen i den smälter.

Men oroa dig inte, det finns ett sätt att återställa den ursprungliga konsistensen hos crème fraîche efter avfrostning.

När crème fraîche förvaras i kylskåpet håller den sig i 5-7 dagar. Men när den förvaras i frysen håller krämen i 2 till 4 månader. Håll temperaturen i frysen till -17 för att förlänga hållbarheten.

Låt oss nu ta en titt på hur man kan frysa crème fraîche:

Hur fryser man in crème fraîche?


Det är viktigt att frysa alla typer av mjölkprodukter så snart som möjligt för att de ska behålla sin färskhet längre. Låt inte creme fraichen stå för länge på bänken, då förkortas hållbarheten. Om du använder större portioner crème fraîche föreslår vi att du använder små återförslutningsbara påsar för att förvara surgrädden.

Med en stor sked, skopa grädden i den återförslutningsbara plastpåsen. Ge grädden ungefär en tum extra utrymme så att den kan expandera när den fryser och förslut sedan. Skriv förvaringsdatumet med en spritpenna och sätt in i frysen.

Om du vill dela grädden i enskilda portioner måste du använda en iskubsbricka för att dela grädden. Häll bara grädden i iskuberbrickan och lägg den i frysen. Ge grädden två timmar eller mer för att stelna.

När grädden har frusit fast tar du upp isbrickan ur frysen, tar du försiktigt upp varje gräddtärning och placerar dem sedan en och en i en lufttät behållare. Skriv in förvaringsdatumet med en tuschpenna och sätt sedan in i frysen.


Hur tinar man upp fryst crème fraîche?


Det är enkelt att tina crème fraiche; flytta bara behållaren från frysen till kylskåpet. Låt krämen tina i flera timmar eller tills den blir mjuk.

När crème fraîche tinas upp kommer du att märka att ingredienserna separeras, detta är normalt. Återställ gräddens ursprungliga konsistens genom att hälla den i en liten skål och vispa den kraftigt tills den är slät och krämig.

Sammanfattning

Det råder ingen tvekan om att crème fraîche är en av de mest mångsidiga typerna av mejeriprodukt som finns! Och om du har rester kvar är det skönt att veta att creme fraiche går bra att frysa in! Nu när du vet hur du kan frysa crème fraîche kan du tryggt köpa denna grädde i flerpack utan att vara rädd för att den ska bli förstörd!

Lämna en kommentar