Kan man frysa in Brioche?

Nybakade briochebullar är smöriga, lätta och exceptionellt goda. Oavsett om du använder dem till en hamburgare eller bara doppar dem i soppa är de gudomliga! Men vad är det bästa sättet att förvara brioche bullar? Kan man frysa in brioche bullar?

Ja, du kan frysa in brioche bullar. Brioche bullar kan frysas i cirka 3 månader. Om du vill frysa in brioche bullar, slå in dem tätt i aluminiumfolie och lägg dem i en frystålig påse eller behållare. Om bullarna är skyddade från frysbrännskador kan de frysas in i flera månader.

Kan man frysa om Brioche bullar?Nej

Fryser brioche bullar bra?Ja

Hur man fryser in Brioche

Liksom många andra bullar, rullar och bröd håller sig brioche-bullar fräscha endast ett par dagar efter att du har bakat eller köpt dem. Även om inget kan slå en brioche bulle som är färsk ur ugnen kan du alltid frysa in de bullar som du inte använder samma dag som du bakade dem för att se till att de är fina och fräscha under längre tid.

Nedan följer de steg du måste ta för att frysa in brioche bullar:

 1. Kyl
  Du måste låta dina brioche bullar stå ute i rumstemperatur tills de har svalnat helt och hållet. Om du försöker frysa in brioche bullar som fortfarande är varma kommer de att bli blöta i frysen.
 2. Slå in tätt
  Placera varje brioche-bulle i ett lämpligt ark folie och slå in det tätt. Du bör inte frysa in briochebullar i samma folie eftersom de kan klistra ihop under frysningen.
 3. Placera i en fryspåse eller behållare
  När du har packat in dem lägger du dina brioche-bullar i en frystålig påse eller behållare och förseglar den.
 4. Märk och frys in
  Skriv datumet för tillagning av briochebullarna och deras bäst-före-datum på framsidan av påsen eller på behållarens lock innan de läggs i frysen.

3 tips för att frysa in Brioche Buns

Nu vet du hur du fryser dem och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in brioche bullar för att få bästa möjliga resultat:

Kyl inte ner
Du bör inte förvara dina briochebullar i kylskåpet. Bröd som förvaras i kylskåpet blir gammalt mycket snabbare än bröd som förvaras i rumstemperatur! Du kan slå in briochebullar i folie och förvara dem i brödkorgen i ett par dagar. De som du vill behålla längre bör frysas in.

Servera dem varma
Briochebullar serveras bäst varma, då får du full nytta av deras smöriga smak. När du har tinat upp dina brioche bullar, värm dem i ugnen (300 grader) i cirka tio minuter och servera dem sedan med en massa smör. En riktig njutning!

Lägg till några toppings
Även om du kanske nöjer dig med vanliga briochebullar, kan du ge dem lite mer liv genom att lägga till vissa toppings. Du kan lägga till sesam- eller vallmofrön, flingsalt, peppar, havre eller till och med linfrön i dina hemgjorda brioche bullar. Dessa toppings kommer utan tvekan att imponera på din familj och dina vänner, och de tillför något lite annorlunda till dina briochebullar.

Hur länge kan du frysa in Brioche?

När de är bakade ska brioche bullarna förvaras i rumstemperatur och avnjutas inom 48 timmar. Om du vill behålla dem längre än så måste du frysa in dem.

Du bör undvika att kyla in brioche bullar, eftersom de torkar ut snabbare än om de är väl insvepta och förvaras i rumstemperatur.

Du kan frysa Brioche Buns i upp till 3 månader

Hur tinas Brioche upp?

När du är redo att njuta av dina frysta briochebullar tar du ut dem ur frysen och lägger dem på bänkskivan. Efter ungefär en timme kan du packa upp bullarna och sätta in dem i ugnen i upp till tio minuter (vid 150 C).

 

Alternativt kan du skära upp bullarna och grilla eller rosta dem om du vill ha dem extra krispiga. Om du lägger brioche i brödrosten eller grillen, se till att du håller ett vakande öga på den, eftersom det är superlätt att bränna den!

Kan man frysa om Brioche bullar?

Vi rekommenderar inte att du fryser in briochebullar igen. Dessa lätta, luftiga bullar njuter man bäst av färska, men de kan frysas en gång om man vill bevara dem i flera månader.

Om du skulle frysa dem mer än en gång skulle du äventyra deras konsistens och konsistens, vilket är det som gör dem så speciella från början! Om du fryser in dina brioche bullar individuellt (som föreslaget) behöver du inte oroa dig för att frysa in dem igen, eftersom du enkelt kan ta ut bullarna när du behöver dem.

Fryser brioche bullar in bra?

Brioche bullar fryser in extremt bra. Även om frysta och tinade bullar inte är lika goda som nygräddade bullar direkt ur ugnen är de ganska nära på andra plats, särskilt om du tar dig tid att värma dem tillräckligt i ugnen eller under grillen.

Om du inte planerar att använda dina brioche bullar inom 48 timmar efter att du bakat dem, bör du frysa dem medan de fortfarande är färska för att bevara deras smak och arom i flera månader.

Hur länge håller sig brioche bullar?

Även om du förvarar dem lufttätt har du tyvärr tur om brioche bullar håller längre än 48 timmar efter öppnandet. Tyvärr är de benägna att torka ut ganska snabbt när de väl är öppnade

Lämna en kommentar