Kan man frysa Crème Brûlée?

Vem älskar inte en läcker portion hemlagad crème brûlée som avslutning på en läcker familjefest?

Crème brûlée är en av de mest utsökta franska efterrätterna och är numera populär över hela världen, med en fyllig, mjölkig vaniljebrödsbas och knaprig karamell på toppen. Men går det att frysa in crème brûlée för att spara den till en annan dag? Läs vidare nedan för att ta reda på det.

Snabbt svar

Ja, du kan frysa in crème brûlée. Crème brûlée kan frysas i ungefär en månad. Fyll din ramekin och låt crème brûlée svalna innan du packar in den och lägger den i frysen.

Hur man fryser Crème Brûlée

Även om crème brûlée utan tvekan är utsökt och kommer att tas emot med glädje av dina middagsgäster, kan det ta några timmar att förbereda den från grunden.

Du kanske frestas att förbereda din crème brûlée i förväg för att slippa förberedelsetiden på dagen för middagsbjudningen. Nedan följer de enkla stegen du måste ta för att frysa in hemlagad crème brûlée:

 1. Kyl
  När du har fyllt din ramekin med crème brûlée måste du låta den svalna till rumstemperatur innan du lägger den i frysen. Detta kommer att ta några timmar, så du måste ha tålamod medan den svalnar!
 2. Linda in
  Linda in
  varje ramekin individuellt i plastfolie och se till att det inte finns några sprickor eller tårar i förpackningen. Detta skyddar din crème brûlée från frysbrännskador och från att ta upp andra lukter från mat som redan ligger i frysen.
 3. Märk
  Skriv datumet för tillagning av crème brûlée och bäst-före-datumet på folien. Kom ihåg att du kan frysa in crème brûlée i ungefär en månad.
 4. Frys in
  Sätt dina ramekins med crème brûlée i frysen och placera dem på ett plant underlag.

3 tips för att frysa in Crème Brûlée

Nu när du vet hur du fryser in den har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in crème brûlée för att få bästa möjliga resultat:

 • Låt bli dekorationerna– Om du planerar att dekorera eller toppa din crème brûlée med frukt eller andra godsaker bör du låta bli att dekorera dem om du planerar att frysa in efterrätten. Du bör sträva efter att frysa in crème brûlée i sin enklaste möjliga form och kan fokusera på att dekorera den och få den att se fin ut när den väl har tinats upp.
 • Var försiktig– När du lägger din crème brûlée i frysen måste du vara försiktig och placera den på en plan yta. Du kanske också vill överväga att täcka skålen med något fast (en bit kartong till exempel) så att crème brûlée inte skadas i frysen. Det är alltför lätt att den mjuka toppen på en crème brûlée får en buckla som inte går att reparera av något som har fallit ovanpå den!
 • Krydda upp– När du har tinat upp och bränt din crème brûlée kan du lägga en gnutta kanel på ytan för att få en överraskande kick.

Hur länge kan man frysa Crème Brûlée?

Du kan frysa in crème brûlée i ungefär en månad.

Crème brûlée kan också förvaras i kylskåp i fyra dagar innan den serveras. Så om du har gjort efterrätten några dagar innan du planerar att äta den behöver du inte oroa dig för att frysa in den. Fortsätt bara att frysa crème brûlée om du vill bevara den i upp till en månad.

Du kan frysa Crème Brûlée i upp till 1 månad

Hur tinas Crème Brûlée upp?

Kvällen innan du ska servera din crème brûlée tar du ut efterrätten ur frysen och ställer den i kylskåpet. Du måste låta den stå över natten, så att den tinas upp ordentligt.

När den har tinats upp ska du strö socker över crème brûlée och bränna den, så att den får en läcker, krispig struktur på toppen.

Kan man frysa om Crème Brûlée?

Det är bäst att undvika att frysa in crème brûlée igen om du kan.

Även om det tekniskt sett inte är något fel att göra det om den har tinats upp i kylskåpet, reagerar dessertens komplexa och känsliga natur inte så bra på den förändring av fuktinnehållet som följer av frys- och upptiningsprocessen.

Planera därför bara att frysa crème brûlée en gång, annars kommer du sannolikt att bli besviken på resultatet.

Fryser Crème Brûlée bra?

Även om den inte bör frysas i mer än en månad är det ett bra sätt att bevara crème brûlée genom att frysa den. Detta är idealiskt för hemmabagare som föredrar batchbakning och inte nödvändigtvis har tid att förbereda desserter den dag de ska serveras.

Avstå från att toppa eller dekorera din crème brûlée tills den har tinats upp, så bör du inte ha några problem när du fryser in denna läckra franska dessert.

Kan man frysa in crème caramel?

Crème caramel kan också frysas, men vi skulle minska tiden från en månad till fjorton dagar… Som mest! Metoden är likadan, men du kanske tycker att du har problem med karamellelementet i en crème caramel.

Lämna en kommentar