Kan man äta vattenmelonsfrön?

Ska du ta bort de svarta fröna?

Nej, du behöver inte ta bort de svarta fröna. Men du kanske vill göra det eftersom de inte har så mycket smak och är svårare att tugga.

De mjuka, vita fröna är mycket lättare att tugga och är trevligare att äta än de hårda, svarta fröna. Även om båda är säkra att äta, spottar de flesta ut de svarta kärnorna eftersom de är svåra att tugga och gör det mer besvärligt att äta vattenmelonens fruktkött.

Men om du är för upptagen med att njuta av vattenmelonskivorna för att bråka med att gräva ut fröna, är det okej. Du kommer att klara dig bra om du sväljer en. Om du har hört att en vattenmelonplanta växer i din mage om du äter vattenmelonfrön, oroa dig inte, det är inte sant.

Hur man använder vattenmelonfrön

Du behöver inte undvika att äta vattenmelonfrön. Faktum är att du kan använda dem på flera olika sätt för att njuta av deras näring och smak.

Du kan till exempel rosta vattenmelonfröna. Rostade vattenmelonfrön är fulla av näringsämnen, och de innehåller även hälsosamma fettsyror, som omega-3. Dessutom innehåller de kalium och magnesium, som hjälper till att hålla dig hydrerad och upprätthåller elektrolytbalansen efter träningspasset.

Du kan till och med göra vattenmelonfrösmör. Bred det på kex, bröd, frukt och mycket annat. Eller så kan du plantera de svarta fröna i din egen hemträdgård också, om du har plats för det.

Hur man rostar vattenmelonfrön

Skölj och torka fröna. De rostar bäst när de är helt torkade.
När de är helt torra, vänd vattenmelonfröna med lite olivolja eller matolja. För att spara kalorier kan du använda en sprayflaska och spruta olja på fröna för att hjälpa till att sprida oljan.

Sprid ut fröna jämnt på ett bakplåtspapper och strö över salt. Grädda sedan vid 63 grader C i cirka 10 till 15 minuter.
För att äta så knäck skalen och njut. För att skapa variation kan du lägga till cayennepeppar eller kanel och lite socker

Lämna en kommentar