Jakten på godiset med minst kalorier

Som de flesta andra så gillar jag godis och som de flesta andra så gillar jag inte vad det gör med vikten. Det kan tyckas motsägelsefullt att äta godis samtidigt som man försöker tänka på formen men på senare år har det kommit ut ett par godissorter som är relativt kalorisnåla samtidigt som de stillar godissuget. Dessa använder sötningsmedel av olika slag för att kapa bort kalorier, vissa sötningsmedel kan ge problem med magen men det skiljer sig mycket mellan vilken typ av sötningsmedel som används. De godisar som finns med i den här artikeln gav mig inga sådana problem även om jag har fått upprörd mage av kalorisnålt godis förr.

Tweek

Tweek är min personliga favorit. Enligt mig är deras godis bättre än det mesta vanligt blandgodis. Det smakar inte lika sliskigt och exempelvis deras ananasgodis smakar mer naturligt och mer som ett mellanting mellan godis och riktig ananas. Chokladen är riktigt god, som choklad brukar vara. De har en chokladlakrits som är helt otroligt god. Mycket av sortimentet består av sura godisar. Det enda som jag kan klaga över är deras vanliga lakrits, den smakar abslout inte dåligt men det har inte den där riktigt intensiva saltlakritssmaken som jag vill åt.

Det känns som om tweek inte riktigt har hunnit bli populärt än. Därför kan ibland godiset i plockhyllan ha stått ett tag och blivit hårt. Lyckligtvis finns de att köa i påsar också, då finns det mycket större chans att godiset hållit sig färskt.

Wellibites

Wellibites har ett riktigt trevligt lakrits/hallon-godis som jag brukar köpa. Bra ersättare åt lakritsskallar som annars är en favorit. De har också en fläder/hallon-version. Godiset är veganskt och innnehåller 190  kcal per 100 gram. Runt hälften så mycket kalorier som vanligt godis. En påse väger 70g och innehåller 133 kcal.

Wellibites sockerfria godis
sockerfri lakrits

Även den sura fläder/hallon-versionen är god även om jag föredrar lakritsversionen, men då är jag ett riktigt lakritsmonster också. De är också något kaloririkare, 204 kcal per 100g. Det finns även en variant som smakar ananas, passionsfrukt och vinbär men den har jag inte testat.

lågkalorigodis på bord

Bars

NJIE ProPud Protein & Oats,

Dessa är antagligen mina favoritbars. De är inte överdrivet söta och mättar bättre än de flesta andra bars. Det finns två smaker: hallon och blåbär. Båda utgörs av en kärna av havre och frystorkad frukt som omges av ett lager vit choklad. Den största nackdelen med de här är priset, det brukar ligga snäppet högre än andra proteinbars. Värt det dock, kan jag tycka.

Nicks

Detta företag har tagit fram en rad chokladbars som är riktigt goda. Favoriten är nog jordnöts eller kokosversionen. De har även en som påminner om kexchoklad men lite krämigare.

Glassar

Det finns även ett antal glassar som man kan ta till om sötsuget smyger sig på. Det finns glassar som har runt 300 kcal per bägare. Dessutom mättar de bra och har ganska mycket protein. Det är inte riktigt lika gott som vanlig glass men duger fint för att dämpa glassuget i sommarvärmen.

Barebells glass

I mitt tycke så överträffar barebells proteinglassar de flesta andra ”vanliga” styckglassar. Det finns ett par som påminner lite om en snickers eller marsglass. Det vill säga de är ungefär som en proteinbar fylld med vaniljglass. Dessa är goda men jag tycker att deras godisar i ”magnumstil” är allra bäst. De är lagom söta och smakar inte sötningsmedel alls. Smaksättningarna är experimentella nog för att kännas lite spännande samtidigt som de inte avviker allt för mycket från en gammal hederlig glasspinne.

Lämna en kommentar