Hur man värmer upp pommes i miko

Vill du värma upp pommes frites så att de blir krispiga i stället för blöta? Överblivna pommes frites slängs ofta och klarar sig vanligtvis inte till nästa dag.

Oavsett om det är McDonald’s pommes eller frysta pommes frites är mikrovågsugnen ett snabbt och enkelt sätt att värma upp dem jämfört med ugnen.

Hur värmer man pommes frites i mikrovågsugn? Välj önskad mängd pommes frites och låt dem få rumstemperatur, oavsett om de är frysta eller ligger i kylskåpet.

Lägg dem på en mikrovågsugnssäker tallrik som är klädd med hushållspapper. Om det behövs, ringla över vatten eller olivolja för att hålla dem fuktiga under hela uppvärmningsprocessen.

Mikrovågsugna på hög effekt i intervaller om 20 sekunder tills pommes fritesen är krispiga och krispiga.

Det är svårt att värma pommes frites i mikrovågsugnen utan att de blir blöta. Men genom att täcka dem lätt med vegetabilisk olja eller olivolja kan du göra dem knapriga och förhindra att de blir blöta och tråkiga.

Pappershandduken spelar också en stor roll för att absorbera överflödig olja och fukt som frigörs från pommes fritesen under mikrovågsugningen.

Nedan finns svar på vanliga frågor om hur man värmer upp pommes frites i mikrovågsugn på rätt sätt och tips för att förhindra att pommes fritesen blir mosiga eller genomblöta.

Kan man värma pommes frites i mikrovågsugn?

Ja, du kan värma pommes frites i mikrovågsugn. Det tar betydligt kortare tid än i ugnen.

För att göra pommes fritesen extra krispiga är det bästa alternativet att använda en krisppanna. Den speciella pannan ger maten lite yta till skillnad från vanlig hur resultatet vanligtvis blir när man värmer mat i mikro. Dessa pannor verkar inte vara så populära i sverige men finns att köpa online.

Uppvärmning av pommes frites i mikrovågsugn

Överblivna pommes frites är en utmaning, eftersom de lätt blir blöta eller för torra när de värms upp på fel sätt. För att få bästa smak och konsistens på kort tid är mikrovågsugn det bästa alternativet.

Om du vill göra de överblivna pommes fritesna krispiga fungerar olivolja eller vegetabilisk olja som ett extra smörjmedel som inte gör pommes fritesena blöta.

För att värma upp pommes frites i mikrovågsugn, lägg dem från kylskåpet till bänken och låt dem få rumstemperatur i cirka 15 minuter.

Lägg en pappershandduk på en mikrovågsugnssäker tallrik och lägg pommes fritesen i ett enda lager. Fyll inte för mycket på pommes fritesen, eftersom det drar in ånga som gör att pommes fritesen blir blöta.

Ringla lite olivolja eller vegetabilisk olja över pommes fritesen för att täcka dem lätt.

Placera tallriken i mikrovågsugnen och värm på hög effekt i 20 sekunder i taget tills du ser en gyllenbrun färg och pommes fritesen har rätt temperatur.

När pommes fritesen är uppvärmda tar du försiktigt bort dem och låter dem svalna innan du äter dem med ketchup eller din favoritdoppsås.

En kopp vatten i mikrovågsugn med pommes frites

Om du inte har en mikrovågsugnspanna kan du lägga en kopp vatten i mikrovågsugnen tillsammans med pommes frites för att få en krispigare konsistens.

Vattenkoppen i mikrovågsugnen tillsammans med pommes frites absorberar faktiskt en del av mikrovågorna, vilket gör att pommes fritesen värms långsammare och jämnare. Detta gör att mindre vatten avdunstar inuti pommes fritesen, vilket leder till en krispig konsistens.

Förhållandet mellan mängden vatten och pommes frites kan dock avgöra konsistensen hos de uppvärmda pommes fritesen. Ju mer vatten det finns, desto blötare blir pommes fritesen. Och ju mindre vatten det finns, desto krispigare blir pommes fritesen.

Det rekommenderas att använda en portion pommes frites med en halv kopp vatten. Se till att koppen inte är helt full för att förhindra att den spiller under mikrovågsugningen.

Hur lång tid tar det att värma pommes frites i mikrovågsugn?

Beroende på mängden pommes frites och hur de har förvarats kan det krävas en särskild tillagningstid. I allmänhet tar det inte längre tid än 1 minut på full effekt att värma upp pommes frites i mikrovågsugnen.

Men se till att du mikrovågsugnar med 20 sekunders mellanrum i stället för att mikrovågsugna i en hel minut. Den korta värmespridningen gör det lätt att kontrollera resultatet och nå önskad temperatur på ett smidigt sätt.

För att minimera tillagningstiden kan du överväga att avfrosta den eller låta den stå i rumstemperatur i disken för att värma upp den snabbt och jämnt. Koka inte för mycket pommes frites, detta kan göra pommes fritesen blöt och kommer inte att kunna återställas.

Tips för att värma upp pommes frites i mikrovågsugn

Att värma upp pommes frites i mikrovågsugnen sparar tid och gör att du kan ta en genväg när du förbereder en snabb måltid. Varma och krispiga pommes frites är ett utmärkt komplement till en hamburgare eller smörgås för att göra en fyllig måltid.

Överblivna eller frysta pommes frites tenderar att bli blöta och mosiga när de värms upp i mikrovågsugnen utan försiktighet. Här är användbara tips för att snabbt värma upp pommes frites i mikrovågsugnen:

  • Tillsätt olivolja för att täcka pommes fritesen lätt och ta bort överflödig olja så att de inte blir blöta.
  • Lägg en pappershandduk under pommes fritesen för att absorbera olja och överflödig fukt.
  • Använd en mikrovågsugnspanna för att värma upp pommes frites och få ett krispigt resultat.
  • Lägg pommes fritesen i ett enda lager och låt det vara jämnt mellan varje bit om möjligt.
  • Låt pommes fritesen ligga i rumstemperatur så att de kan värmas jämnt i mikrovågsugnen.

Mikrovågsugnen är det snabbaste sättet att värma mat med en knapptryckning. Jämfört med ugnen behöver du inte vänta på att förvärma och behöver inte heller ytterligare verktyg.

Även om metoden är enkel och lätt, använd ovanstående tips för mikrovågsugn för att värma upp pommes frites och få en krispig och krispig konsistens.

Bästa sättet att värma upp pommes frites i mikrovågsugn

Det finns många sätt att värma upp pommes frites, bland annat i stekpanna, ugn och mikrovågsugn. Mikrovågsugnen är känd för att vara det snabbaste och enklaste sättet att värma upp mat.

Men när det gäller pommes frites kan de bli blöta och mosiga när de mikrovågsugsugsugs med felaktig teknik.

För att värma upp pommes frites i mikrovågsugnen för bästa resultat rekommenderar vi att du använder en mikrovågsugnspanna. Den hjälper till att bryna utsidan av livsmedel för ett krispigt resultat när de återuppvärms i mikrovågsugn.

Brickan värmer upp pommes fritesen underifrån, vilket bidrar till att de blir krispiga.

Börja med att förvärma stekpannan i mikrovågsugnen i 3-4 minuter. Förvärmningstiden kan variera beroende på modell och konstruktion så se tillverkarens rekommendationer.

När stekpannan är uppvärmd lägger du försiktigt ut de överblivna pommes fritesen i ett enda lager. Överväg att värma upp en enda portion i taget för bästa resultat.

Strö en matsked olivolja eller vegetabilisk olja över pommes fritesen så att de blir lätt täckta.

Låt dem gå i mikrovågsugn på hög effekt i 20 sekunder, vänd dem på andra sidan och fortsätt i ytterligare 20 sekunder. Upprepa processen tills pommes fritesens sidor är bruna och blir krispiga runt om.

Ta bort pannan med en ugnshandske, lägg över de uppvärmda pommes fritesen på en serveringstallrik och garnera med havssalt och peppar eller någon av dina favoritkryddor för att njuta av den fulla smaken.

Slutsats

Pommes frites är trevliga när som helst på dagen, oavsett om det är som tillbehör eller snabbt mellanmål. Att få överblivna pommes frites att smaka nygjorda eller friterade verkar dock omöjligt.

För att de återuppvärmda pommes fritesen ska bli krispiga när de värms upp i mikrovågsugnen kan du förbereda pommes fritesen genom att låta dem tinas upp eller få rumstemperatur i förväg. Detta hjälper till att förkorta tillagningstiden och undvika att de blir överkokta eller torkar ut.

Om du använder en mikrovågsugnspanna, förvärm pannan enligt tillverkarens anvisningar. Men om du inte har någon krispanna kan du tillsätta en halv fylld kopp vatten för att få ett krispigt resultat.

Lägg 2-3 lager hushållspapper på en tallrik som kan användas i mikrovågsugn och fördela pommes fritesen i ett enda lager. Bestryk pommes fritesen lätt med olivolja eller vegetabilisk olja för att de ska bli extra krispiga.

Låt mikrovågsugnen gå på hög effekt i 20 sekunder i taget och vänd sidorna mellan varje intervall tills pommes fritesen är krispiga och gyllenbruna.

Det finns många sätt att göra pommes frites krispiga i mikrovågsugnen. Från en kopp vatten med olja och en pappershandduk till att använda en mikrovågsugnspanna, välj det bästa alternativet för att värma upp pommes frites i mikrovågsugnen.

Lämna en kommentar