Hur man värmer upp pommes frites och håller dem smaskiga!

Om du älskar snabbmat vet du att pommes frites är det första du måste äta eftersom de kan bli blöta väldigt snabbt. Om du låter dem ligga ute för länge kommer de att smaka helt annorlunda och inte vara värda kalorierna.

När jag är för trött för att laga middag själv älskar jag att beställa in. Precis som de flesta tycker jag inte att cheeseburgare är kompletta utan en portion krispiga gyllene pommes frites vid sidan om.

Men jag känner alltför väl till fallet med väntande rester, när ögonen är större än magen!

När pommes frites blir kalla och blöta tror de flesta att det enda rimliga är att slänga dem, men jag måste säga att jag inte alls håller med.

Det finns ingen anledning att slösa bort bra mat, särskilt inte om det finns otaliga sätt att värma den och njuta av den.

Ta en titt på fyra enkla metoder som visar hur du kan värma upp pommes frites:

Uppvärmning av pommes frites

När du ska återuppliva pommes frites måste du se till att varje pommes frites är genomvarmad, annars smakar de inte så bra.

Pommes frites med grillkrydda på tallrik

Om du vill njuta av varma och krispiga pommes frites måste du värma dem i ugnen, i en luftfriter, på spisen eller i mikrovågsugnen.

1. återuppvärmning av pommes frites i ugnen

Vad du behöver

 • bakplåtspapper
 • Aluminiumfolie
 • Överblivna blöta pommes frites

Instruktioner

 1. Förvärm ugnen till 230 grader.
 2. Ta ett bakplåtspapper och klä det med aluminiumfolie. Detta gör att pommes fritesen inte fastnar på plåten.
 3. Ta dina kalla, överblivna pommes frites och fördela dem jämnt på bakplåtspappret. Se till att de ligger i ett enda lager så att de blir härligt krispiga.
 4. Sätt in plåten i ugnen i 2-3 minuter. Om du värmer upp tunnskurna pommes frites, kontrollera efter 2 minuter för att se till att de inte blir brända. Låt tjockare pommes frites värmas i ytterligare en minut innan du kontrollerar dem.
 5. När tiden har gått och pommes fritesen är helt varma och krispiga tar du ut plåten ur ugnen. Du kan också prova att kontrollera en pommes frites genom att skära den på mitten för att se om den är helt genomvarm innan du tar bort plåten.
 6. Om steken du testar är kall i mitten, låt bakplåten stå kvar i ugnen i ytterligare en minut och servera sedan.

2. Uppvärmning av pommes frites på spisen

Vad du behöver

 • En gjutjärnspanna
 • Vegetabilisk olja, rapsolja eller jordnötsolja
 • Platt spatel
 • Överblivna pommes frites

Instruktioner

 1. Sätt stekpannan på medelhög värme i cirka 2 minuter.
 2. Häll två teskedar olja i stekpannan och låt den värmas upp i cirka 20 sekunder. Tillsätt mer olja om du värmer mer än en handfull pommes frites.
 3. Lägg pommes fritesen i stekpannan och placera dem så att de ligger i en enda ränna. Om du har mer än en kopp pommes frites kan du i stället för att överbelasta pannan värma dem i omgångar.
 4. Låt dem steka i 2 till 5 minuter och vänd dem med en spatel när de är halvvägs genom. Låt dem värmas upp i ytterligare en minut innan du vänder dem igen.
 5. När dina pommes frites ser ut att vara genomvarma, lägg dem på en bricka med hushållspapper för att suga upp överflödigt fett.
 6. Servera genast, eftersom de smakar bra när de är krispiga.

Smala pommes frites bör bara ta 2-3 minuter att värma upp på nytt, medan tjockare pommes frites kan ta upp till 5 minuter.

3. Uppvärmning av pommes frites i luftfönstret

Vad du behöver

 • En fritös
 • Överblivna pommes frites

Instruktioner

 1. Anslut luftfönstret och låt det värmas upp på 350 grader Fahrenheit i cirka två minuter.
 2. Placera försiktigt pommes fritesen i korgen och se till att de är jämnt fördelade. Fyll inte korgen förrän den är mer än halvfull, annars får du inga krispiga pommes frites i slutet.
 3. Låt pommes fritesen värmas upp i 3-4 minuter. När du har kommit halvvägs stannar du luftfritösen, tar ut korgen och skakar den så att alla pommes frites får en lika stor chans. Sätt in korgen igen och låt dem ligga i ytterligare en minut eller två. Tjocka pommes frites kan ta längre tid att värmas upp helt och hållet.
 4. Lägg upp en bricka med hushållspapper och lägg över pommes fritesen på den och servera.

4. Uppvärmning av pommes frites i mikrovågsugn

Om du inte har en fungerande ugn, spis eller luftfriter kan du använda mikrovågsugn, men du bör veta att de inte blir krispiga.

Instruktioner

 1. Tillsätt lite vegetabilisk olja i pommes fritesen.
 2. Sprid ut dem på en tallrik som tål mikrovågsugn och som är täckt med hushållspapper.
 3. Låt dem gå i mikrovågsugn i cirka 20 sekunder och kontrollera sedan om de är varma.
 4. Fortsätt så här tills pommes fritesen ser ut att vara genomvarma och servera dem sedan.

Om de pappershanddukar du använder är tillverkade av återvunnet material är de kanske inte säkra att lägga i mikrovågsugnen.

Lämna en kommentar