Hur man värmer upp fläskkotletter

När det gäller en rejäl och mättande måltid är fläskkotletter en favorit.

Vem kan motstå en tallrik med saftiga och mjuka fläskkotletter, särskilt när de kombineras med potatismos eller rostad brysselkål?

Jag är ett stort fan av fläskkotletter, men det enda som hindrar mig från att njuta av maten då och då är tillagningsprocessen och förberedelsetiden.

Som tur är går det att göra en stor sats av överblivna fläskkotletter i förväg, sedan är allt du behöver göra att ta ut fläskkotletterna ur kylskåpet och sedan värma dem igen när du är redo att äta.

För att komma till saken – kan man värma upp fläskkotletter? Svaret är ja, och du kommer att lära dig hur idag – tack vare den här guiden! Guiden innehåller olika metoder för att värma upp fläskkotletter, inklusive ugn, spis och min minst favorit, mikrovågsugnen.

Dessutom ger guiden några innovativa tips och tricks om hur man förvarar fläskkotletter.

Hur man förvarar fläskkotletter

Det är viktigt att förvara dina kotletter ordentligt innan du värmer dem på nytt. Det kan vara farligt att värma upp fläskkotletter om de inte förvarats på rätt sätt, särskilt om de lämnas kvar i mer än två timmar i rumstemperatur.

Hur förvarar man då kotletter på rätt sätt? Det är enkelt!

Här är de enkla stegen för hur man förvarar överblivna, färdiglagade eller förberedda fläskkotletter i kylskåpet:

 1. Placera kotletterna i en ren, torr, lufttät behållare eller svep in dem tätt med kraftig aluminiumfolie eller plastfolie.
 2. När det är klart, kyl maten. Dina fläskkotletter ska förvaras i den kallaste delen av kylskåpet, vilket vanligtvis är längst bak i kylskåpet.

Info: Om de förvaras rätt och förvaras kallt håller sig tillagade fläskkotletter i 3-4 dagar i kylskåpet.

Kan man värma fläskkotletter på nytt?

Ja, det är lätt att återuppvärma fläskkotletter om du förvarar dem väl. Det är faktiskt möjligt att värma dem i ugnen, på spisen eller i mikrovågsugnen.

Tänk på att om man vill värma upp fläskkotletter så att de fortfarande är välsmakande och saftiga finns det några extra steg att ta till för att förhindra att de torkar ut.

Jag rekommenderar starkt att du använder ugnsmetoden när du värmer upp fläskkotletter, eftersom denna teknik gör att köttet värms upp ordentligt. Håll bara fläskkotletterna täckta under återuppvärmningen för att se till att köttet inte blir överkokt.

Om du har bråttom kan du välja mikrovågsugnsmetoden. Men detta är inte det bästa alternativet eftersom mikrovågsugn kanske inte värmer köttet jämnt eller, ännu värre, kan överkoka det, vilket gör många livsmedel gummiaktiga samtidigt som de blir kalla i mitten.

Så här värmer du fläskkotletter i ugnen

Ugnsmetoden är den idealiska metoden för att värma upp kotletter eftersom ugnen är perfekt för jämn uppvärmning.

För att återuppvärma fläskkotletter i ugnen är det här de saker du behöver göra:

 1. Förvärm ugnen till 180 grader C.
 2. Lägg tre skivor vanligt vitt bröd på en ugnssäker plåt. Se till att de är tillräckligt stora för att rymma dina fläskkotletter. (förhållandet 1:1)
 3. Tillsätt fem matskedar kyckling- eller grönsaksbuljong till brödet.
 4. När det är klart lägger du kotletterna på brödet.
 5. Sätt in dem i ugnen och värm dem i cirka 15 minuter.

Tips: Brödet gör att den smakrika ångan kan värma upp både ovanifrån och under kotletten och samtidigt hålla den saftigt!

Så här värmer du fläskkotletter på spisen

Om du vill undvika värmen i ugnen kan du också välja att använda spisen på spisen. Precis som i ugnen behöver du en skvätt kycklingbuljong eller olja för att värma upp dina fläskkotletter. Se bara till att tillaga dem på medelhög värme för att se till att du inte bränner köttets botten.

 1. Tillsätt en skvätt olja eller kycklingbuljong i stekpannan. Det går också bra med vatten.
 2. Ställ in den på medelvärme och lägg sedan i kotletterna. Fyll den inte för mycket.
 3. Täck den med ett lock och låt oljan eller kycklingbuljongen sjuda.
 4. Vänd kotletterna efter tre minuter. Tillsätt mer olja eller buljong om det behövs.
 5. Fortsätt värma tills kotletterna har uppnått en innertemperatur på 75 C.

Hur man värmer fläskkotletter i mikrovågsugn

Även om det inte är den perfekta metoden för att värma fläskkotletter är det ändå ett bra val att värma köttet i mikrovågsugnen, särskilt när du har ont om tid.

Se bara till att välja rätt effektinställning och kontrollera hela tiden

Vanligtvis är den idealiska mikrovågsugnsinställningen för fläskkotletter 50 procent effekt. Undvik att värma köttet på högre effekt än 50 procent, annars får du torra fläskkotletter till middag.


Så här gör du:

 1. Lägg fläskkotletterna i ett enda lager på en mikrovågsugnssäker tallrik.
 2. Tillsätt en tesked vatten eller buljong på tallriken under kotletten. Täck över.
 3. Värm köttet på 50 procent effekt i cirka 30 sekunder.
 4. Vänd på kotletten och kontrollera tempen.
 5. Fortsätt värma tills kotletten är tillräckligt varm eller når en innertemperatur på 75 C.
 6. När den är klar tar du försiktigt ut den ur mikrovågsugnen. Låt den svalna i en minut och servera den sedan.

Slutsats

Att värma upp fläskkotletter är inte så komplicerat som du kanske trodde att det skulle vara. Så länge du följer instruktionerna ovan behöver du inte oroa dig!

Om du vill få tillbaka den mjuka godheten i ditt favoritkött ska du välja metoden för återuppvärmning i ugnen och på spisen!

Om du vill ha en snabb återuppvärmning kan du placera fläskkotletterna på en mikrovågssäker tallrik och sedan stoppa in dem i mikrovågsugnen!

Kom bara ihåg att vända köttet och kolla så att det inte torkar ut.

Lämna en kommentar