Hur man värmer stekta ägg i mikrovågsugn – bästa sättet

Ägg är en av de klassiska frukostföremålen, men de äts inte bara till frukost. Ägg kan avnjutas när som helst på dagen, och det bästa är att ägg kan tillagas på över hundra olika sätt.

På grund av mångsidigheten kan du mikrovågsugna ägg på otaliga sätt så att du helt enkelt inte tröttnar på att äta samma beredning, några av våra favoritägg är stekta ägg. Ägg är också ett hälsosamt livsmedel som har varit en rekommenderad del av många dieter och dietprogram.

Hur värmer man stekta ägg i mikrovågsugnen? Överblivna stekta ägg värms bäst i mikrovågsugn. Låt dem stå i 15 sekunder på en mikrovågsugnssäker tallrik, vänd sedan ägget och låt dem stå i mikrovågsugnen i ytterligare 15 sekunder eller tills innertemperaturen når 75 grader C.

Ägg som steks i teflonpanna

Det bästa sättet att värma upp stekta ägg är i mikrovågsugnen. Ägg som blir över är en praktisk förberedelse för måltiden, men de blir inte riktigt lika goda som när de var färska.

I den här guiden beskrivs hur du gör stekta ägg i mikrovågsugn, hur du förvarar dem på rätt sätt och hur du värmer dem i mikrovågsugn. Vi kommer att dela med oss av vad man kan förvänta sig när man återuppvärmer dem i mikrovågsugn och några kvalitetstips för att få det gjort på rätt sätt.

Följ med strömmen i den här guiden för att lära dig allt om att värma stekta ägg i mikrovågsugn.

Guide för att värma stekta ägg i mikrovågsugn

Ägg är ett speciellt livsmedel som är lätt att förvara, men det kan vara lite svårt att värma upp dem eftersom man aldrig vet hur bra de blir. Och samma sak gäller för stekta ägg!

För bästa resultat kan du värma upp äggen i mikrovågsugnen, så blir de jättebra. Överhettning vid återuppvärmning kan dock också göra dem gummiaktiga.

Det är dagens diskussionsämne! Vi vill dela med oss av tekniken för att tillaga stekta ägg och hur man undviker överkokning på bästa möjliga sätt.

Användning av ägg i mikrovågsugn

Ägg är en otroligt mångsidig ingrediens som används i allt från matlagning till bakning och till och med som huvudrätt.

Vi vill veta hur du använder ägg i mikrovågsugnen? Dela med dig av dina favoritrecept för ägglagning i mikrovågsugn med oss!

Oavsett om du är en fullfjädrad kock eller bara en mikrovågsugnsentusiast finns det så många saker du kan göra med ägg i mikrovågsugnen.

Här är några exempel för dig:

 • Kokta ägg
 • Stekta ägg
 • Frittata
 • Omelett
 • Pocherade ägg
 • Äggröra

Detta är bara några exempel på populära sätt att tillaga ägg i mikrovågsugn. När det gäller att tillaga stekta ägg i mikrovågsugn har du återigen en mängd olika alternativ.

Här är några av de populära sätten att steka ägg i mikrovågsugn:

 • Solsidan upp
 • Vändstekt
 • Blandade

Alternativen varierar, men den största skillnaden mellan dessa typer av stekta ägg är hur mörkt äggulan är. Föredrar du ett rinnande ägg eller en hård äggula?

Sunny side up-ägg ger den mest rinnande gulan, medan over hard ger en helt kokt gulan. Naturligtvis finns det flera alternativ däremellan, eftersom de kokta äggens innertemperaturer varierar från 140°F till 167°F (eller från solsidan upp till hårdkokta).

Att göra stekta ägg i mikrovågsugnen

Det är relativt enkelt att göra stekta ägg i mikrovågsugn, beroende på hur du vill ha dem tillagade. Att hålla gulan intakt är den största utmaningen när man tillagar stekt ägg, detta kan vara ganska svårt och är särskilt viktigt när man gör sunny side up och over easy eggs.

Med övning och teknik är vi övertygade om att du kan göra det ordentligt.

Vi vill ta en stund för att dela med oss av användbara instruktioner för mikrovågsugn av stekta ägg. Denna grundläggande förståelse kommer att hjälpa dig att förbereda dig för processen med återuppvärmning.

Man kan säga att stekta ägg är lättast att förbereda, förvara och värma upp. Gulan är färdigkokt så du behöver inte oroa dig för att gulan ska gå sönder någon gång under resans gång.

Alla stekta ägg kan dock förvaras och värmas i mikrovågsugn om du vidtar lämpliga försiktighetsåtgärder när du hanterar dem.

Här är en enkel guide för att göra överhårda stekta ägg i mikrovågsugnen:

 • Du behöver en mikrovågsugnssäker tallrik, en spatel utan fästmassa, ägg och olja eller smör. Ett mikrovågsugnsskydd är praktiskt, men du kan också använda en pappershandduk eller plastfolie. När du använder en pappershandduk eller plastfolie är det bäst att använda en tallrik med grunda sidor för att hålla den svävande över ägget.
 • Förvärm plattan i mikrovågsugnen i upp till 30 sekunder.
 • Smörj ytan med olja eller smör.
 • Knäck äggen i en separat skål för att se till att äggulorna inte tar sig in. Häll upp äggen ett i taget i den förvärmda skålen, se till att hålla dem åtskilda.
 • Smaka av med salt och peppar.
 • Sätt tillbaka plattan i mikrovågsugnen och täck den med ett lock.
 • Mikrovågsugn på hög effekt i 30 sekunder. Äggvitan stelnar och kanterna börjar lyfta från ytan.
 • Vänd försiktigt på ägget och fortsätt mikrovågsugga i ytterligare 30 sekunder.
 • Kontrollera om den är klar och fortsätt vid behov med 15 sekunders mellanrum tills äggulan är färdigkokt.
 • Vänd tillbaka det hårda ägget och servera.

När du gör soligt, lätt eller medium, förkortas tillagningstiden för att säkerställa att äggulan kokas mindre. Sunny side up-ägget tillagas bara på en sida och vänds inte.

Förvaring av stekta ägg

Om du planerar att värma upp stekta ägg måste de förvaras på rätt sätt för att de ska vara säkra att äta. Som tidigare nämnts är det lättare att förvara och återuppvärma överhårda ägg.

Även om du inte bara är begränsad till det alternativet, gör det stekta ägget lättare att förvara och värma upp.

Överblivna stekta ägg bör förvaras i kylskåp eller frys inom två timmar efter beredningen enligt de säkerhetsriktlinjer som fastställts av USDA. Den förvaring som du väljer har liten inverkan på resultatet efter återuppvärmning.

Här är steg för att förvara stekta ägg på rätt sätt:

 • Förpack varje ägg separat så att du kan värma upp dem ett och ett utan att behöva tina upp hela bunten. Packa in dem individuellt med hjälp av antingen pergamentpapper, plastfolie eller hushållspapper för att packa in varje stekt ägg när de har svalnat helt till rumstemperatur.
 • Lägg dem i en förslutningsbar plastpåse eller lufttät behållare.
 • Lägg i kylskåp i upp till 5 dagar.
 • Frys upp till 4 månader.

Uppvärmning av stekta ägg i mikrovågsugn

När de förvaras på ett säkert sätt med hjälp av lämpliga försiktighetsåtgärder för livsmedelshantering kan du faktiskt äta de överblivna stekta äggen kalla i stället för att värma upp dem igen. Det smakar faktiskt ganska gott och det finns ingen risk för att äggets integritet förstörs.

Lägg den på en skiva rostat bröd eller skär den i skivor och blanda den i stekt ris.

Om det stekta ägget är fryst behöver du inte oroa dig för att det ska tinas upp. Ägg innehåller mycket fukt, så de kan värmas upp direkt från kylen eller frysen.

Tvärtemot vad man kan tro är det bästa sättet att värma upp stekta ägg i mikrovågsugn. Utmaningen när man värmer stekta ägg i mikrovågsugn är att förhindra att de blir uttorkade eller gummiaktiga.

Men om du är uppmärksam på mikrovågsugnsprocessen kommer äggen att värmas upp på nytt utan problem. Överkokning är möjlig, så tänk på det eftersom det inte finns någon garanti för att det stekta ägget inte blir gummiaktigt.

Här är de rekommenderade stegen för att värma stekta ägg i mikrovågsugn:

 • Linda in det stekta ägget i en fuktig pappershandduk. Detta hjälper till att bevara konsistensen och kvaliteten på det stekta ägget samtidigt som det ger fukt och förhindrar att det blir kladdigt i mikrovågsugnen.
 • Lägg dem på en mikrovågsugnssäker tallrik.
 • Låt ägget gå i mikrovågsugn i 15 sekunder, vänd ägget och låt det gå i ytterligare 15 sekunder. Vanligtvis räcker 30 sekunder, men om du föredrar att ägget är rykande hett kan det ta en hel minut eller två.

Använd mikrovågsugn för att värma stekta ägg: Slutgiltiga tankar

Det är ganska enkelt att värma stekta ägg i mikrovågsugnen!

Det är viktigt att använda en pappershandduk eftersom detta lilla steg är mycket viktigt för att bevara den naturliga fukten och upprätthålla kvaliteten när du använder mikrovågsugnen för att värma upp stekta ägg. Detta hjälper till att förhindra att ditt ägg blir gummiaktigt eller torkat under återuppvärmningen.

Stekta ägg fungerar bra för att förbereda måltider. Kockar och foodies föredrar att hålla ägget lätt rinnande eftersom den mjuka gulan ger maträtten smak och karaktär.

Ägg med lättlagd stekpanna är bättre för uppvärmning, eftersom det lämnar lite utrymme för det stekta ägget att värmas upp igen med mindre risk för att det blir för mycket mat. Förvara ägget på rätt sätt och du kommer att få en utsökt måltid när det är dags för återuppvärmning.

Vi hoppas att du tycker att den här guiden för att värma stekta ägg i mikrovågsugn är en omfattande resurs för dina processer. Att återuppvärma stekta ägg är ganska enkelt om du följer de steg vi har tillhandahållit, och vi är ganska säkra på att du kommer att kunna njuta av välsmakande och näringsrika återuppvärmda stekta ägg!

Lämna en kommentar