Hur man tillagar morötter i mikrovågsugn

Lär dig hur du ångar morötter i mikrovågsugn i några enkla steg. Grönsaker kan tillagas enkelt, snabbt och billigt i mikrovågsugnen. Mikrade morötter är ett fantastiskt tillbehör till de flesta måltider och passar även perfekt som mellanmål.

Lätt mikrovågsugn Morötter och dess fördelar

Morötter är en bra källa till C-vitamin, K-vitamin och andra mineraler. Andra grönsaker bör ingå i din kost, men morötter kommer utan tvekan att vara en av de mest populära. Mikrovågsångade morötter blir mjuka och goda varje gång.

Med minimal förberedelse, mindre disk och en handfull ingredienser från skafferiet kan du förvandla morötter till ett läckert mellanmål.

Metoder för tillagning av morötter

Morötter kan precis som gröna bönor kokas, bakas eller ångas, men att mikrovågsugna morötter är ett hälsosamt val eftersom alla näringsämnen bevaras.

Varför mikrovågsugning av morötter fungerar

Det går snabbt och enkelt med minimal förberedelse.

Det är superenkelt att städa upp eftersom allt kan göras i en enda skål.

Den är hälsosam och utgör ett gott tillbehör eller mellanmål för både vuxna och barn.

Att ångkoka morötter i mikrovågsugn är ett bra sätt att hålla näringsämnena inlåsta.

Ingredienser

Färska råa morötter

2 matskedar vatten för ångningen.

Saltat smör, valfritt

Svartpeppar

Hur man lagar morötter i mikrovågsugn

Förbered dina morötter: skölj dem med vatten eftersom de kan innehålla jordrester. Skala morötterna om du föredrar det, annars ska du se till att de är helt smutsfria innan du lagar dem.

Skär morötterna i lika stora bitar och lägg dem i en skål för mikrovågsugn.

Häll vatten i skålen, täck den med plastfolie och stick hål i den med en kniv eller gaffel. Låt den gå i mikrovågsugn i 3 minuter, ta försiktigt ut den ur mikrovågsugnen och kontrollera om den är klar. Gör detta genom att försiktigt lyfta plastfolien (den kommer att vara varm och mjuk vid det här laget) och sedan använda en gaffel för att sticka i en av morotsskivorna. Den ska vara mjuk med en gaffel. Sätt tillbaka den i mikrovågsugnen om du tycker att den behöver mer tid.

Ta bort skålen från mikrovågsugnen och sila av det resterande vattnet från morötterna. Strö lite svartpeppar, en nypa salt, torkad persilja och en klick smör över de ångade morötterna och rör om.

Servera och njut!

Hur man förvarar

Kylskåp:Du kan förvara de mikrovågskokta morötterna i en lufttät behållare. På så sätt kan du förvara dem i upp till 3-5 dagar i kylskåpet.

Frys:Förvara de mikrovågade morötterna i en lufttät behållare eller i kraftiga fryspåsar och lägg dem i frysen i upp till fyra månader. Okokta morötter kan frysas in i upp till 10-12 månader i kraftiga fryspåsar så att du kan njuta av dem under hela året.

Användbara tips

  • Du kan tillsätta smör efter halva tillagningstiden i mikrovågsugnen.
  • Om du vill göra det här receptet ännu sötare kan du använda lönnsirap, honung eller brunt socker i stället för smör.
  • Skär morötterna i lika stora bitar för att få en jämn tillagning.
  • I stället för ett mikrovågslock eller plastfolie kan du använda en fuktig kökshandduk.
  • Använd en liten mängd vatten varje gång för att undvika brandrisk.
  • Du kan använda andra morötter som finns i lila, gula eller vita färger.
  • Fördubbla eller tredubbla mängden för att få en stor skål morötter på en gång.
  • Du kan tillsätta örter och kryddor till morötterna under tillagningen.

Vanliga frågor

Hur länge ska man tillaga morötter i mikrovågsugn?

Hur lång tid det tar att tillaga morötter beror på mikrovågsugnens effekt och morotens tjocklek. Ångade morötter tar i allmänhet mellan 4 och 6 minuter att tillaga.

Är mikrovågsugnade morötter hälsosamma?

Ja, morötter är hälsosamma! Oavsett hur du tillagar dem är morötter en bra källa till A-vitamin, karotenoider, antioxidanter, kalium, fibrer och folsyra. Faktum är att de är ett av de få livsmedel som innehåller naturligt förekommande karotenoidprekursorer till vitamin A. En kopp kokta morötter ger över 400 % av det dagliga rekommenderade vitamin A.

Hur länge ska man mikrovågsugna morötter?

Låt dem gå i mikrovågsugn i sammanlagt 5 minuter för att kontrollera om de är mjuka eller klara. Om den behöver längre tid, tillaga den med 30 sekunders mellanrum tills den önskade konsistensen är uppnådd.

Lämna en kommentar