Hur man smälter vit choklad i mikrovågsugnen

Vet du hur man smälter vit choklad i mikrovågsugnen utan att bränna den eller göra den grynig? Prova den ultimata guiden för att smälta vit choklad i mikrovågsugn.

Vit choklad tillverkas av kakaosmör, socker och mjölktorrsubstanser, den innehåller inte de kakaosubstanser som finns i andra typer av choklad. Kakaosmörets smältpunkt är tillräckligt hög för att hålla vit choklad väldigt fast vid rumstemperatur, det är därför det tar längre tid för vit choklad att smälta.

För att smälta vit choklad i mikrovågsugnen på rätt sätt ska du hacka den i jämna bitar som är ungefär 0.5 cm till 1 cm stora. Ställ in mikrovågsugnens effekt på medium eller 50 % och låt den smälta i 15 sekunder. Rör om ordentligt och fortsätt i intervaller på 10-15 sekunder tills den vita chokladen smälter jämnt.

En glasskål har en tendens att bli tillräckligt varm för att smälta den vita chokladen helt i mikrovågsugnen. Så om du ser några klumpar, sluta använda mikrovågsugnen och fortsätt röra tills den är helt smält.

bitar av vit choklad

Är vit choklad svårare att smälta än annan choklad?

Vit choklad är helt annorlunda att smälta än mörk choklad eller mjölkchoklad. Vit choklad innehåller inte kakaoämnen, utan tillverkas av kakaosmör. I allmänhet bränns den, fräser och blir klumpig eller kornig mycket lätt när den smälter.

Vit choklad har en lägre brännpunkt än mjölkchoklad och mörk choklad. Därför överhettas vit choklad snabbt och det kan vara svårt att rädda den när den väl har överhettats.

Dessutom smälter gammal vit choklad inte särskilt bra. När den förvaras felaktigt efter det att bäst-före-datumet har passerats har den en tendens att stelna och bli grynig.

Varför smälter inte mina vita chokladbitar?

Det beror på märket och ingredienserna, men vissa vita chokladbitar smälter inte så bra. De är avsiktligt utformade för att hålla formen så att de kan användas i bakverk på samma sätt som chokladchips.

Jämfört med stänger har vita chokladbitar ofta en lägre mängd kakaosmör, vilket gör dem mer värmetåliga.

Om den vita chokladen har en låg fetthalt, ungefär 30 %, behåller den sin form oavsett hur länge du mikrovågsugnar den, även efter att den har smält.

Saker att veta innan du smälter vit choklad i mikrovågsugn

Vit choklad kan vara svårare att smälta i mikrovågsugn än mörk choklad eller mjölkchoklad eftersom den innehåller mycket kakaosmör och har en lägre smältpunkt. Den kan lätt överhettas och stelna.

Här är några saker du måste veta innan du smälter vit choklad i mikrovågsugn för att undvika problem:

  • Täck inte över skålen eftersom det då bildas kondens på locket som droppar ner i chokladen och får den att kristallisera.
  • Hacka den vita chokladen i jämnstora bitar så att den smälter jämnt.
  • Vit choklad bränner vid cirka 43 grader, så mät temperaturen med en termometer för att undvika överhettning.

Lägg jämnt fördelade bitar i en mikrovågsugnssäker skål, ställ in den på 50 % effekt och låt dem koka i 15 sekunders intervaller. Rör om efter varje tidslängd och upprepa vid behov tills det mesta av chokladen har smält. Använd skålens värme för att föra över värmen och smälta den vita chokladen helt genom att röra om tills den är slät.

Vit choklad är inte riktig choklad, utan en kombination av kakaosmör, socker, mjölk och vanilj. Följ de här mikrovågsugnstipsen och smältningsanvisningarna för att göra glasyr, toppning eller överdrag så att recepten smakar ännu godare.

Lämna en kommentar