Hur man mikrovågsugnar muffins

Muffins är en tom målarduk med mångsidiga alternativ som passar bra ihop med olika ingredienser som blåbär, choklad och många fler. Muffins är ett snabbt bröd som är lätt att värma snabbt i mikrovågsugn, eller till och med mikrovågsugna i en mugg eller muffinsform.

Muffins är söta men inte söta och överraskande smakrika med en smörig smak från kombinationen av kärnmjölk och smör. De är fuktiga och mjuka inuti och har en lätt crunch på toppen och är perfekta bakverk att ta till frukost eller till och med som efterrätt.

Hur mikrovågsugnar man muffins? För att mjuka upp redan bakade muffins lägger du muffinsen på en fuktig pappershandduk eller en mikrovågsugnssäker tallrik och sveper en fuktig pappershandduk runt muffinsen. Värm dem i mikrovågsugnen på hög effekt i 15-30 sekunder per muffin.

När muffinsen är varm i mitten kan du servera den med smör eller honung och njuta av en kopp kaffe.

Oavsett om du gör muffins från grunden eller använder muffinsblandning är mikrovågsugnen ett utmärkt verktyg för att göra en snabb version av bakverk, särskilt för en liten mängd muffins. Färska muffins är fuktiga varma och så mycket godare än daggamla muffins.

I den här artikeln svarar vi på alla vanliga frågor om hur man mikrovågsugnar muffins. Vi delar med oss av mikrovågsugnstips för att undvika muffins med en tuggig konsistens, ojämn smula eller platta toppar.

Kan jag mikrovågsugna en muffin?

Ja, du kan mikrovågsugga muffins. Använd mikrovågssäker pappershandduk eller tallrik för att undvika brandrisk eller skador på bakverket.

En muffinsform med pappersformar hjälper till att hålla tillbaka röran, behålla muffinsformen när de gräddas och få en rund topp istället för en platt topp. När du mikrovågsugnar en muffin, använd konvektionsinställningen för att få en jämn bakning.

Är det säkert att mikrovågsugga muffins?

Ja, det är säkert att mikrovågsugga muffins. Oavsett om du bakar eller värmer muffins är mikrovågsugn en säker och bekväm metod.

Ugnsbakning är inte det enda sättet att få muffins att smaka fräscht och gott. Faktum är att mikrovågsugn är ett snabbt sätt att fräscha upp gamla muffins så att de blir fuktiga och mjuka.

Hur länge ska man mikrovågsugga muffins?

Muffins smakar bäst när de serveras varma, och gamla muffins har en tendens att bli täta och förlorar sin fluffighet. Därför rekommenderas det starkt att de värms upp lite innan servering.

I allmänhet tar det cirka 30 sekunder på hög effekt att mikrovågsugga varje muffin. Detta varierar beroende på storlek, antal muffins och mikrovågsugnens effekt.

Om muffinsen är uttorkad kan du slå in den med en fuktig pappershandduk och värma den i mikrovågsugn i intervaller om 15 sekunder.

Var muffinsen har förvarats kan påverka uppvärmningstiden:

  • Om du vill värma muffins som förvarats i rumstemperatur tar det 10-15 sekunder på hög effekt för en muffin, 15-20 sekunder för två muffins och 25-30 sekunder för fyra muffins.
  • Om du vill värma frysta muffins tar det 20-25 sekunder på hög effekt i mikrovågsugnen för 1 muffin, 30-35 sekunder för 2 muffins och 40-45 sekunder för 4 muffins.

Tips för mikrovågsugnsmuffins

Muffins blir godare när de värms upp i mikrovågsugn eftersom de får en bättre konsistens och återfår fukt när de värms upp på rätt sätt. Mikrovågsugn tenderar dock att snabbt förvandla bakverk genom att torka ut fukten.

Om du vill undvika problemet kan du använda de här tipsen för att mikrovågsugga muffins på rätt sätt:

  • Ta upp muffinsformarna och lägg dem i en fuktig mikrovågsugnssäker pappershandduk på en tallrik.
  • För att fräscha upp muffinsen kan du strö lite vatten över muffinsen och placera den i en papperspåse och mikrovågsugga den 5-10 sekunder på medelvärme tills fukten fångas upp.
  • Fyll inte för mycket muffins i mikrovågsugnen. Värm inte mer än 4 stycken åt gången.
  • Om muffins har varit frysta länge, tina dem helt och hållet i rumstemperatur eller använd avfrostningsinställningen innan du värmer dem på hög värme.
  • Undvik att använda aluminiumfolie vid mikrovågsugn eftersom det kan skapa brandrisk.

Bästa sättet att mikrovågsugga muffins

Det bästa sättet att mikrovågsugga muffins är att minimera mängden muffins och använda hög effekt med kort mikrovågstid.

Ta bort alla muffinsformar av aluminium eller papper och använd en mikrovågsugnssäker tallrik.

Om muffinsen är för torr, lägg en fuktig pappershandduk runt utsidan för att få tillbaka fukten.

För bästa resultat, låt dem gå i mikrovågsugn på hög effekt i 15-30 sekunder per muffin. Om du vill värma muffins som är rumstempererade kan du använda mikrovågsugnen på hög effekt i 10 till 15 sekunder per muffin.

Men om du har frysta muffins är det bäst att tina upp dem först. När de tinats upp kan du också använda mikrovågsugn på hög effekt i cirka 20 sekunder.

Muffins i mikrovågsugn: Slutsats

Mikrovågsugnen är ett säkert och snabbt sätt att värma muffins, och det finns ingen bättre metod för att värma gamla, täta muffins.

När du värmer muffins i mikrovågsugnen ska du ta bort aluminiumfolie, plastförpackningar eller pappersförpackningar som inte är mikrovågsugnssäkra. Använd i stället en mikrovågsugnstallrik för att säkert värma upp dem utan att starta en brand.

Beroende på hur muffins har förvarats varierar tiden i mikrovågsugnen, men det tar i allmänhet cirka 30 sekunder totalt på hög effekt. Det rekommenderas att mikrovågsugga 10 sekunder i taget tills muffinsen är varm i mitten.

När du mikrovågsugnar mer än en muffin åt gången, se till att plattan inte är överfylld. Lämna utrymme mellan varje muffin så att de kan värmas jämnt.

Det rekommenderas att värma muffins i mikrovågsugn för att återuppliva smak och konsistens. Det är också möjligt att mikrovågsugga muffins i en kopp eller form när man gör dem från grunden.

Lämna en kommentar