Hur man lagar sushiris i mikrovågsugn

Känner du till hemligheten bakom att laga sushiris i mikrovågsugn? Att tillaga ris i mikrovågsugn handlar om förhållandet mellan ris och vatten och om timing.

Om du tillsätter för mycket vatten kan sushiriset bli blött, och för lite vatten kan göra att sushiriset blir väldigt torrt.

Hur tillagar man sushiris i mikrovågsugn? Lägg 1 kopp sushiris i en sil och skölj noggrant under rinnande vatten tills vätskan är klar.

Lägg det sköljda riset i en mikrovågsugnssäker skål, tillsätt 1½ kopp vatten och låt riset ligga i blöt i 30 minuter innan det tillagas.

Täck över med ett lock med luftgallring och mikrovågsugn på hög effekt i 10-12 minuter. Låt sushiriset stå kvar i en stängd mikrovågsugn i 10 minuter för att ångas färdigt.

Smaka av med risvinäger och låt den svalna innan du gör sushirullar eller serverar den som ett tillbehör till din favoriträtt.

För att laga ris i mikrovågsugn krävs inget specialverktyg. Men om du vill laga klibbigt ris på ett bekvämare sätt rekommenderar vi att du lagar ris i en riskokare i mikrovågsugn. Det hjälper till att ånga och resulterar i fluffigt ris med liten risk för brännskador.

Är du orolig för säkerheten vid mikrovågsugn av sushiris? Vilka är de viktigaste tipsen för mikrovågsugn för att tillaga det bästa sushiriset?

Om du behöver svar på vanliga frågor om hur man tillagar sushiris i mikrovågsugn har vi allt du behöver. Så fortsätt att läsa för att lära dig mer!

Sushi på rektangulär tallrik

Kan man laga sushiris i mikrovågsugn?

Ja, du kan laga sushiris i mikrovågsugn. Det är viktigt att notera att tillagning av sushiris i mikrovågsugn är en av de snabbaste och enklaste metoderna.

Att laga sushiris i mikrovågsugn går mycket snabbt och kan vara klart inom 10 till 15 minuter. Det är viktigt att strikt följa de tillgängliga recepten för att koka riset och undvika hårda korn och strössel som kan göra sushiriset lite mer tuggigt än vad man skulle föredra att det är.

Om riset ofta värms upp på nytt kan det dessutom förstöra de näringsämnen som finns tillgängliga, men att laga sushiris på beställning är det bästa sättet att äta näringsrikt och gott ris.

Är det säkert att tillaga sushiris i mikrovågsugn?

Ja, det är säkert att tillaga sushiris i mikrovågsugn. Så länge som sushiriset tillagas i en behållare som kan användas i mikrovågsugn och med ett tillräckligt förhållande mellan ris och vatten, är det mycket lite problem med processen.

Det är inte bara säkert att tillaga ris i mikrovågsugn, utan resultatet blir också gott och jämnt varje gång.

Ironiskt nog är det svårt att se skillnaden mellan en riskokare och en mikrovågsugn. Men om man använder en mikrovågsugn för att göra sushiris innebär det att det blir mindre städning för personer som är upptagna med andra uppgifter.

Dessutom blir det mindre barnpassning eftersom mikrovågsugnens timer automatiskt stänger av värmen när den stängs av.

Vad är förhållandet mellan vatten och sushiris i mikrovågsugnen?

En tumregel för förhållandet är 1 del ris med lite mer än 1½ del vatten.

För att ge dig en tydlig uppfattning kan man säga att en genomsnittlig kopp okokat ris ger 3 koppar kokt ris, eller tillräckligt för att göra 3 sushirullar.

Alla ris kokar inte lika snabbt, särskilt eftersom vitt ris har polerats för att ta bort kli och groddar, till skillnad från brunt ris som behåller hela kornet.

Det krävs därför en viss anpassning av tiden på grund av variationen i torrhet och den typ av ris som kokas.

Mängden ris och vatten kan påverka tillagningstiden. Den ungefärliga tiden för tillagning av vitt sushiris i mikrovågsugn är 10-12 minuter i en mikrovågsugn på 1000 watt.

Därför kommer tiden att variera beroende på vilken effekt du använder i mikrovågsugnen.

Tips för tillagning av sushiris i mikrovågsugn

För att uppnå bästa resultat när du tillagar sushiris i mikrovågsugn bör du noga gå igenom de tillgängliga tipsen. Nedan finns tips för mikrovågsugnen som kan hjälpa alla att lyckas laga sushiris snabbt:

  • Den rekommenderade tillagningstiden för sushiris är cirka 20-25 minuter totalt för kokplattor. Tiden för mikrovågsugn är dock betydligt kortare.
  • När du tillagar sushiris i mikrovågsugn bör du täcka det med ett lock med luftgallring så att ångan stängs in och tillagningstiden förkortas.
  • Använd en mikrovågssäker maträtt med platt botten. Leta efter en symbol för mikrovågssäker maträtt som visar att kokkärlet är godkänt för användning i apparaten.
  • Se till att skålen är tillräckligt stor för att riset ska bli dubbelt så stort när det är kokt. Se också till att det finns några centimeter på skålens ovansida så att riset eller vätskan inte rinner ut över sidorna.
  • Efter sköljning och före mikrovågsugn, glöm inte att blötlägga riset i 30 minuter för bästa resultat.

Bästa sättet att laga sushiris i mikrovågsugn

Det bästa sättet att tillaga sushiris i mikrovågsugn är att se till att förhållandet mellan ris och vatten motsvarar den mängd som krävs. Använd en mikrovågsugnssäker skål som har en platt botten för att ge en jämn fördelning av värmen.

Skölj och låt sushiriset alltid rinna av minst tre gånger under rinnande vatten för att tvätta bort rester av stärkelse från poleringen av kornet som gör att riset klibbar ihop. När vätskan ändras från dimmig till klar, lägg över den i en mikrovågsugnssäker skål.

Tillsätt 1 kopp ris och 1½ kopp vatten och låt det stå i 30 minuter före tillagning.

Täck över med ett lock med ventilation eller plastfolie som kan användas i mikrovågsugn och låt mikrovågsugnen stå på hög effekt i 10 minuter. Låt därefter riset stå i 10 minuter i den stängda apparaten för att låta överskottsvärmen avta innan du öppnar locket.

Häll över i en skål och smaka av med risvinäger, salt och peppar för att förbereda sushiris eller göra ett gott tillbehör till huvudrätten.

Tillagning av sushiris i mikrovågsugn: Slutsats

Att laga sushiris i mikrovågsugn är ett av de enklaste och mest bekväma sätten för människor med ett upptaget schema eller brist på utrymme för matlagning. Genom att strikt följa receptet och tillämpa exakta mått kan vem som helst njuta av utsökt och fluffigt sushiris.

Dessutom kräver tillagning av sushiris i mikrovågsugn minimal övervakning och tillagningstid. Var försiktig med vattenförhållandet eftersom det kan avgöra om riset är färdigt eller inte, om det blir blött eller torrt.

Tvätta och dränera sushiriset ett par gånger tills vätskan är klar för att skölja bort den stärkelse som finns kvar på ytan efter att ha polerat kornet. När vattnet rinner klart är sushiriset redo att tillagas.

Lägg 1 kopp okokat sushiris och 1½ kopp vatten i en mikrovågsugnssäker behållare. Täck med ett ventilerat lock och låt det koka i 10-12 minuter på hög effekt.

Låt sedan behållaren stå i den stängda mikrovågsugnen i 10 minuter så att ångan helt kan överföras till sushiriset.

Rör riset med en gaffel och smaka av med vinäger, salt och peppar. Där har du det! Det är redo att göra sushirullar eller servera som tillbehör till dina favoriträtter!

Lämna en kommentar