Hur man håller guacamole grön

Min fru är något av en guacamole-kännare. När det finns goda avokados i vår avgjort icke-tropiska stat, tar han upp dem och arbetar på att finslipa sin guacamole-teknik. Jag har därför ägnat en del tid åt att försöka få hans guacamole att hålla. I de sällsynta fall då vi inte dricker upp hela skålen är det en skam att slösa bort ett uns av den goda gröna grejen.

Tidigare har mina försök att hålla guacamole grön och fräsch över natten alltid misslyckats. Jag har sett många idéer för att hålla guacamole fräsch – Håll avokadokärnan i skålen! Tryck plastfolie på toppen! Använd mer lime! – men ingen av dem har någonsin fungerat för mig. Oavbrutet blir toppen av guacamolen brun och jag måste skrapa bort minst en tum för att komma åt det goda undertill.

Som tur är har jag upptäckt ett enkelt, idiotsäkert och lätt sätt att hålla guacamole grön och läcker – och nej, det involverar inte avokadokärnor eller extra limejuice. Vill du se hur jag gör?

Hur man håller guacamole grön

Använd vatten för att förhindra att din guacamole blir brun! Ja, en liten mängd vatten är ett bra sätt att hjälpa guacamole att behålla sin livliga gröna färg och hålla sig fräsch.

Så här gör du: Lägg guacamolen i en skål med tättslutande lock. Packa guacamolen tätt i skålen och tryck ut eventuella luftbubblor med baksidan av en sked. Tillsätt långsamt lite ljummet vatten över toppen. Du kan fylla en mätbägare och hälla vattnet försiktigt ner längs sidorna så att det inte stör guacamolans yta för mycket. Se till att vattnet täcker guacamolens yta tills det är ungefär 1/2 tum upp på sidorna. Sätt på locket och ställ i kylskåp i upp till 3 dagar.

När du är klar att äta tar du av locket och häller försiktigt ut vattnet. Rör om i guacamolen för att få in all extra fukt, så är den klar att äta!

Varför vattenmetoden fungerar så bra

Vatten är en perfekt barriär mot syre, och eftersom guacamole är kompakt kommer lite vätska inte att vattna ut den eller påverka smaken eller konsistensen av guacamolen som extra limejuice skulle göra. (Jag gillar en exakt balans mellan lime och avokado i min guacamole, och jag vill inte dränka guacamolen i juice för att hålla den fräsch). Den här metoden är enkel och billig, och du kan använda den till alla sorters guacamole. När du hällt av vattnet och rört om guacamolen är den som ny – kanske till och med bättre eftersom smakerna har fått en chans att smälta samma.

Lägg guacamolen i en skål med ett tättslutande lock. Packa guacamolen tätt i skålen och tryck ut eventuella luftbubblor.

Lämna en kommentar