Hur man förvarar zucchini

Den här guiden lär dig hur man förvarar zucchini, både lång och kortsiktigt. Vi ger också lite tips om hur man väljer ut de zucchinis som håller sig längst.

zucchinis i affär
Zucchinis är väldigt goda, men hur får man dem att hålla längre?

Vilken zucchini håller sig färsk längst?


Om du köper din zucchini från mataffären så välj sådana som är mer små till medelstora med ljusgrönt skal och utan rynkor. Större zucchinis har en högre vattenhalt, vilket innebär att de blir dåliga snabbare. Välj också zucchinis som fortfarande har en liten del av stjälken kvar, eftersom de håller sig bättre.

Förvaring av zucchini i kylskåpet


Zucchini håller sig längst när den förvaras i kylskåpet. Nyckeln är att förhindra att den får extra fukt, så tvätta den inte innan du förvarar den och förvara den i grönsakslådan, bort från produkter med hög vattenhalt. Ett extra steg är att klappa zucchinin med en pappershandduk för att få bort all extra fukt och sedan lägga den i en ventilerad plastpåse, som också förvaras i grönsakslådan. Rätt förvarad zucchini håller sig god i kylskåpet i fem till sju dagar.

Frysning av zucchini för längre lagring


Trots sin höga vattenhalt kan zucchini faktiskt frysas in. Om du tror att du inte kommer att använda din zucchini inom en vecka efter att du har köpt den, är det ett enkelt sätt att få den att hålla sig mycket längre genom att lägga den i frysen. Konsistensen hos fryst och tinad zucchini är lite mjukare, vilket gör den idealisk för tillagade rätter som pastarätter eller bakade alternativ som zucchinibröd. Undvik att använda fryst zucchini för recept som sallader eller zucchininudlar där zucchinins konsistens är viktig.

Lämna en kommentar