Hur man förvarar persilja

Så här förvarar du persilja så att den håller sig fräsch! Detta geniala kökstrick gör att den håller sig ljusgrön i en vecka eller mer.

Hur man förvarar persilja


Har du någonsin tagit hem ett knippe persilja, bara för att senare konstatera att den har vissnat innan du hinner använda den? Detta är ett vanligt problem för hemmakockar, och det har hänt oss ofta. Men när du väl har upptäckt det här knepet för att förvara färsk persilja kommer du aldrig mer att ha vissna örter igen! Den här metoden gör att persiljan håller sig fräsch i upp till 1 vecka eller mer. Här är hemligheten bakom förvaring av färska örter!

Hur man förvarar persilja


Persilja är en ört med en ren, pepprig smak och en subtil bitter underton. Den används ofta i medelhavsköket och har en livlig grön färg. Det finns två typer av persilja: lockig persilja har krusade blad och italiensk persilja har mörkgröna, platta blad (som ofta förväxlas med koriander).

Den bästa metoden för hur man förvarar persilja är att använda en stor konserveringsburk. Detta håller persiljan fräsch mycket längre än att placera den i grönsakslådan. Undvik att förvara den i plastpåsar för grönsaker från matbutiken, dessa gör att den vissnar omedelbart.

Använd en stor konserveringsburk med lock eller köp en örtbevarare. För persilja föredrar vi att använda en örtbevarare, eftersom den har precis rätt höjd och bredd för persiljeknippen. Här är den örtbevarare som vi har använt i många år. (Du kan använda den för att förvara en massa andra färska örter!)

Tillsätt några centimeter vatten inuti och lägg i örterna. Lägg de skurna sidorna av persiljan i vattnet. Lägg på locket. Att täcka med ett lock hjälper till att hålla örterna fräscha ännu längre.

Hur länge håller det här persiljan fräsch?

Om du inte använder den här metoden så kommer persiljan hålla bara några dagar.

Om du använder en örtbevarare eller en burk med vatten bör persiljan hålla sig fräsch ungefär en vecka eller längre. Naturligtvis varierar tiden beroende på hur fräsch persiljan är när du köper den och vilken örtbevarare du använder. Smaken är bäst så nära inköpsdatumet som möjligt, men den kan hålla ännu längre än 1 vecka.

Lämna en kommentar