Hur man förvarar marshmallows

Om du är en godisälskare måste du veta hur man förvarar marshmallows.

Marshmallows är en av de mest älskade godissorterna i världen, vilket innebär att chansen att du äter dem som de är eller använder dem till desserter är ganska stor.

Vare sig du rostar dem framför brasan eller har dem som tillbehör till glass är marshmallows en nästan oumbärlig del av ditt skafferi.

När man har marshmallows i huset är det dock viktigt att veta hur man förvarar dem på rätt sätt.

Marshmallows är rena, fluffiga moln av balanserad, krämig sötma, och även om vi älskar det gör det dem också extremt känsliga för att antingen torka ut eller bli kladdiga.

De må vara söta och goda, men de kräver också särskild uppmärksamhet för att behålla sin gudomligt mjuka och svampiga konsistens.

Den speciella uppmärksamhet som marshmallows kräver är dock inte komplicerad eller besvärlig.

Vi vill att du ska kunna ha dina marshmallows och äta dem också – i flera dagar framöver – så vi har tagit upp alla dina frågor och funderingar kring förvaring av marshmallows här i en praktisk guide.

Hur man förvarar marshmallows

Det finns tre sätt att förvara marshmallows: i skafferiet, i kylskåpet eller i frysen.

Marshmallows försämras ganska snabbt utan rätt förvaring när de väl har öppnats, så att veta vilken av dessa som bäst passar dina behov är avgörande för att hålla dina puffar goda.

Hur man förvarar marshmallows i skafferiet

Det är enkelt och smidigt att förvara marshmallows i skafferiet, och du behöver inte ens flytta marshmallowsen till en annan påse eller behållare.

Allt du behöver göra är att följa brödförvaringsmetoden. Så här gör du:

 1. Lägg en skiva vitt bröd i en marshmallowpåse.
 2. Vrid påsens öppning och försegla den ordentligt med ett gummiband eller en knytnäve.
 3. Lägg de förseglade marshmallowsen i rumstemperatur, helst på en sval och torr plats.

Hur man förvarar marshmallows i kylskåpet

Om du föredrar att förvara marshmallows i kylskåpet ska du lägga dem i en lufttät behållare eller en ziplock-påse.

Detta förhindrar att både luft och fukt förstör marshmallowsen och gör att du kan behålla dem lite längre.

Följ dessa enkla steg för att lära dig hur du förvarar dina marshmallows i kylskåpet:

 1. Lägg marshmallows i en lufttät behållare eller en ziplock-påse.
 2. Tillsätt en skvätt majsstärkelse eller pulveriserat socker. Det hjälper till att absorbera eventuell fukt.
 3. Skaka behållaren så att marshmallowsen får ett lager av socker eller majsstärkelse, så att de inte fastnar ihop när de förvaras.
 4. Ställ in behållaren i kylskåpet.

Hur man förvarar marshmallows i frysen

Frysförvaring är också ett alternativ för marshmallows och ett ganska bra alternativ om du vill behålla ditt godis i några månader.

Följ samma steg för att frysa marshmallows som för att kyla dem.

Så här gör du:

 1. För över marshmallows till en lufttät behållare med lock eller till en fryssäker påse.
 2. Pressa ut så mycket luft som möjligt innan du förseglar.
 3. Försegla ordentligt och lägg den i frysen.

Tips: Se till att bara lägga några få marshmallows i behållaren eller påsen, så behåller de sin form.

Dessutom, om du ska skära de lagrade marshmallowsen till ditt recept.

Kom ihåg att skära dem medan de fortfarande är frysta eftersom du lätt kan skära dem i detta tillstånd.

Hur håller man marshmallows fräscha?

Det bästa sättet att hålla marshmallows fräscha är att förvara dem på rätt sätt och använda dem inom den föreslagna tiden, beroende på hur och var du förvarar dem.

Marshmallows fluffiga konsistens gör dem mycket mottagliga för att torka ut snabbt, men de är också mycket benägna att klibba på grund av sin tjocka, sockerhaltiga sammansättning.

Även om vi har behandlat hur man förvarar marshmallows på tre olika sätt, vill vi också dela med oss av några enkla tips och tricks för att optimera fräschheten hos dina förvarade marshmallows.

Tips och tricks för att hålla marshmallows fräscha

 • Fyll inte påsen eller behållaren som du förvarar marshmallows i för mycket; om du packar dem för tätt kan det leda till att de klistrar ihop eller kläms ihop.
 • För att förhindra att marshmallowsen klistrar ihop kan du tillsätta florsocker i förvaringsbehållaren eller påsen före kylning eller frysning.
 • Låt frysta marshmallows tina i 15 minuter innan du använder dem i recept.
 • Bröd kan dra fukt från luften så att marshmallows inte blir kladdiga, men du kan också använda det för att mjuka upp marshmallows som är lite torra.
 • Om du bor i ett varmt eller fuktigt klimat är det bäst att förvara marshmallows i kylskåp eller frys för att hålla dem så färska som möjligt.

Kan man lägga marshmallows i kylskåp?

Som vi redan har nämnt i våra förvaringstekniker och tips kan du faktiskt kyla marshmallows.

Kylning är det bästa alternativet om du inte planerar att använda dina marshmallows inom några dagar efter det att du öppnat påsen, om du bor i ett varmt eller fuktigt klimat eller om du inte har något sätt att försegla marshmallowspåsen ordentligt.

Ett kylskåp låser in fukt och håller de puffiga läckerheterna fräschare längre.

Du kan kyla en oöppnad påse marshmallows eller flytta marshmallowsen till en ziplock-påse eller en lufttät behållare för att förvara dem säkert i kylskåpet.

Hur länge håller marshmallows?

Generellt sett håller en oöppnad påse marshmallows i två till sex månader.

När påsen väl har öppnats minskar dock hållbarheten för marshmallows avsevärt och beror på vilken förvaringsmetod du väljer.

Om de förvaras på rätt sätt i skafferiet eller på bänkskivan håller sig en öppnad påse marshmallows fräsch i ungefär tre dagar.

Om de kyls i en lufttät ziplockpåse eller behållare håller marshmallows en vecka, vilket ger dig några extra dagar att konsumera dem.

Vid frysförvaring kan marshmallows hålla sig fräscha i upp till fyra månader, vilket är utmärkt om du inte har planer på att äta dem eller använda dem inom en snar framtid.

För att få maximalt med marshmallows, ät eller använd dem senast det datum som står på förpackningen, eller förvara dem på något av ovanstående sätt.

Intressant fakta: Många marshmallowmärken från livsmedelsbutiker innehåller gelatin i sina recept, så de är inte veganska eller vegetariska, eftersom gelatin tillverkas av kollagen från djur.

Hur man förhindrar att marshmallows klibbar ihop

Vi nämnde tidigare ett knep för att förhindra att marshmallows klibbar ihop, men vi vill ta en stund för att förklara ytterligare.

Som vi diskuterat ger marshmallowsens sockriga natur dem en benägenhet att klibba ihop, särskilt om det smyger sig in fukt i förpackningen.

Även om kylskåp och frys är bra för att hålla fukt borta, kan vissa marshmallows ändå klistra ihop något på grund av enkel närhet.

Det första sättet att undvika detta är att inte överbelasta ziplockpåsen eller behållaren med marshmallows.

Med andra ord, stoppa inte in för många av dem där tillsammans; dela upp resterna i separata påsar eller behållare om du upptäcker att du fyller dem.

Det andra sättet är att lägga en lätt damm av florsocker i påsen eller behållaren och skaka runt den för att täcka marshmallowsen.

Om du inte har pulveriserat socker kan du också använda majsstärkelse.

Kan man frysa marshmallows?

Även om det kan verka konstigt att frysa in något som marshmallows är det något du absolut kan göra.

Marshmallows fryser faktiskt förvånansvärt bra; deras svampiga konsistens gör dem utmärkta kandidater för frystemperaturer och för att tinas upp väl för att användas igen.

Om påsen med marshmallows inte har öppnats kan du helt enkelt slänga in påsen i frysen tills du behöver dem igen – inom tidsramen på fyra månader, förstås.

För en öppnad påse med marshmallows måste du först packa dem i antingen en ziplock-påse eller en lufttät plastbehållare.

Det är viktigt att du inte packar över marshmallowsen i dessa förvaringspåsar eller behållare, eftersom marshmallowsen kan klämmas ihop eller till och med klistras ihop.

Vi rekommenderar att du delar upp marshmallowsen i flera påsar eller behållare om det behövs för att undvika detta problem.

När du är redo att äta eller använda marshmallowsen igen vill du låta dem tina helt och hållet för att få bästa konsistens och smak.

För att tina upp dina marshmallows kan du låta dem stå på bänkskivan i några minuter, eller så kan du flytta påsen eller behållaren till kylskåpet i en timme eller så, eller tills marshmallowsen är mjuka och fluffiga igen.

Om dina marshmallows blir lite klibbiga under upptiningsprocessen kan du använda dig av tricket med florsocker eller majsstärkelse för att separera dem och fräscha upp dem.

Strö bara lite på dina godis, skaka för att täcka dem och de kommer att vara så gott som nya.

Hur länge kan man förvara marshmallows?

Hur länge du kan förvara marshmallows beror på om den ursprungliga påsen har öppnats eller inte.

Du kan förvara oöppnade marshmallows i skafferiet eller kylskåpet i en till tre månader eller till det bäst-före-datum som anges på förpackningen.

Om du vill behålla den oöppnade påsen med marshmallows lite längre kan du förvara dem i frysen i ungefär sex månader.

En öppnad påse marshmallows är en annan historia.

Du kan förvara öppnade marshmallows i några dagar i skafferiet, ungefär en vecka i kylskåpet och upp till fyra månader i frysen.

Hur man förhindrar att marshmallows blir hårda

När marshmallows utsätts för för mycket luft blir de torra, vilket gör att de blir hårda.

Även om de löper stor risk att torka ut och hårdna på grund av att de är lätta och luftiga är det faktiskt ganska enkelt att förhindra att detta händer med dina marshmallows.

Den första försvarslinjen är att skydda marshmallowsen från luften; vrid och försegla påsen de ligger i eller placera dem i en lufttät ziplockpåse eller behållare.

Om du planerar att förvara dina överblivna marshmallows i skafferiet, lägg en brödskiva i påsen innan du vrider och förseglar den.

Brödet drar ut fukt ur marshmallowsen så att de inte ”svettas” och blir kladdiga, men det håller också tillräckligt med fukt i påsen så att de inte blir hårda.

Om du har en nödsituation med torra marshmallows, lägg dem i en lufttät påse eller behållare med en brödskiva i en stund, så bör de mjukna upp igen till de där puffiga godiset som du känner till och älskar.

Sammanfattning

Marshmallows är en älskad konfekt som används i många efterrätter och rätter, så att veta hur man förvarar dem på rätt sätt är en viktig kunskap om köket.

Marshmallows kan förvaras i skafferiet (eller på bänken), i kylskåpet eller i frysen.

Varje alternativ kommer med sina egna riktlinjer för teknik och hållbarhet, så se till att följa dem för att njuta av bästa möjliga version av dina molnliknande godis.

Lämna en kommentar