Hur man förvarar färsk gräslök hemma.

Gräslök är örter som är besläktade med lök och vitlök med långa gröna stjälkar. Jämfört med sina släktingar så har de en mild, inte alltför skarp smak. De används vanligtvis färska och oftast som garnering, vilket kan ge ljusa färger och smak till soppor, dips och dressingar. Dessa örter är lätta att odla och lätta att använda. På grund av deras många olika användningsområden är det en bra idé att ha ett knippe redo i köket.

Generellt sett håller gräslök 10 till 14 dagar om den förvaras i kylskåpet. Om du förvarar dem i kylskåpet lägger du gräslök i en kopp med lite vatten. Set till att den ändan av gräslöken som är avskuren är i kontakt med vattnet. Om gräslök förvaras i frysen kan den hålla i 4-6 månader. Det är dock möjligt att den håller ännu längre än så.

I rumstemperatur så håller gräslök i 4-6 dagar.

Hur vet jag om min gräslök är för gammal?

Precis som andra grönsaker blir gräslök dålig och har ingen lång hållbarhet, om du inte förvarar den på rätt sätt. För att veta om dina gräslökar har blivit dåliga finns följande tecken:

Det finns mögel eller någon form av missfärgning, till exempel brun eller gul färg. Förutom utseendet bör du även kontrollera lukten. Om lukten inte känns rätt bör du kasta gräslöken direkt.
Lukta på dina grönsaker. Om gräslöken har en obehaglig lukt, till exempel att den luktar illa eller att den har en ganska ovanlig eller stark smak, är det dags att säga adjö till din gräslök.


Rör, håll och känn på din gräslök, om du tycker att konsistensen känns våt, mustig, slemmig och mjuk, då har din gräslök blivit dålig. Släng alla grönsaker som är för fuktiga eller blöta.

Lämna en kommentar