Hur länge håller tillagad kyckling i kylen?

Om du äter mycket kyckling har du förmodligen hamnat i en situation där du har kyckling i kylen men är osäker på om den fortfarande är säker att äta?

Du bör äta tillagad kyckling inom tre till fyra dagar. Lukta och inspektera köttet, om det är något som verkar lite suspekt så är det bäst att avstå.

Vad händer om det har gått längre tid – säg 5 dagar? Då är det upp till dig. Det finns patogener som kan växa på kyckling som inte har någon smak eller lukt och som inte ändrar kycklingens utseende. Använd ditt eget omdöme.

Det finns undantag från denna 3-4-dagarsregel, bland annat kycklingsallad (5 dagar), kycklingkorv (2 veckor oöppnad, 1 vecka efter öppnandet).

Hur vet jag när tillagad kyckling har blivit dålig?

Varje förändring i utseende, smak eller lukt är bör göra dig misstänksam. Mögel betyder förstås att den ska kastas. Detsamma gäller en slemmig eller hal känsla till köttet.

Hur man använder tillagad kyckling

Det är tråkigt att slänga rester. Här är några enkla sätt att göra det bästa av sina rester

Frys in den. Lägg kycklingen i frysen innan den blir otjänlig. Du kan frysa in tillagad kyckling i upp till ett år.

Jag skulle vilja säga att du bör använda allt inom några månader för att undvika frysbränna. Frysbränd mat är säker att äta, men den smakar inte särskilt gott.


Du kan alltid göra en sats kycklingbuljong för att rensa ut en bunte fryst kyckling, särskilt om du har fryst kyckling med ben.

Gör kycklingsallad. Ät den helst samma dag eller dagen efter.


Släng kycklingen i kycklingpasta för en snabb middag.
Strimla den och koka den i en enkel soppa.

Lämna en kommentar