Här är ersättningarna du ska ta till när du inte har tomatpuré hemma

En burk eller tub med tomatpuré är kanske inte något du tänker på som en lyx i skafferiet. Men tomatpuré är en viktig ingrediens i några av våra favoritrecept. Den gör tomatsåserna mer robusta och ger en syrlig balans till krämiga ostsåser. Vi älskar att ha den till hands för att förstärka tomatsåser med mera. Eftersom vi gärna öppnar en burk och sedan fryser in resten för framtida användning, antar vi ofta att vi alltid har tomatpuré till hands.

Det visar sig att många hemmakockar inte har något lager av tomatpuré eller att de alltid får slut på det mellan matinköpen. Som tur är kan tomatpuré ganska lätt ersättas – både konserverade tomater och färska tomater kan ersätta tomatpuré. Här är de bästa ersättningarna för tomatpuré när du inte har en tub till hands.

Hur man ersätter tomatpuré med tomater på burk

 Ersätt 1 matsked tomatpuré med 2 matskedar konserverad tomat och minska den övriga vätskan i receptet med 2 matskedar.

Har du en burk med tärnade eller hela tomater i skafferiet? Du kan använda deras vätska på samma sätt som du skulle använda tomatsås eller tomatpuré – genom att använda 2 matskedar silad tomatvätska från burk för varje matsked tomatpuré som krävs i receptet, och minska vätskan i receptet i enlighet med detta.

Hur man ersätter tomatpuré med färska tomater

Tomatpuré tillverkas genom att koka ner färska tomater, så det är helt logiskt att du kan använda hela färska tomater i stället för tomatpuré med lite armbågsarbete. Du behöver en medelstor tomat för varje matsked tomatpuré och du vill mosa eller mixa tomaten och sedan koka den i cirka 10 minuter för att koncentrera smaken.

Hur man ersätter tomatpuré med ketchup

Ja, tomatketchup har tomatpuréns fylliga och robusta smak med lite tillsatt socker och kryddor, vilket gör den till ett utmärkt substitut för tomatpasta i matlagning. Du kan byta ut tomatketchupen mot tomatpuré i förhållandet 1:1.

Lämna en kommentar