Gula frukter – här är listan

Bananer är antagligen den frukt man först tänker på när man tänker på gula frukter men faktum är att bananer inte måste vara gula, det finns också röda och lila bananer!

Citron är ett annat klassiskt exempel på en gul frukt. Frukten odlas främst för sin saft men även skalet används som smaksättare. Citronträdet är vackert och kan också odlas i dekorativt syfte.

Ananasen är gul, åtminstone om man räknar fruktköttet. Frukten har sitt ursprung i Sydamerika och är populär världen över. Ananas är inte bara gott utan också riktigt nyttigt. Vill du veta mer? Klicka här!

Stjärnfrukt eller carambola är en gul frukt som inte får så mycket uppmärksamhet. Den har fått sitt namn efter den fina form den har om man skivar upp den. Stjärnfrukten är väldigt juiceig och påminner om en vindruva i konsistens. När frukten är omogen är smaken sur men en mogen stjärnfrukt har en god söt smak med lite av ett bett i.

Kvitten påminner mycket om äpplen till utseendet men har ett fastare fruktkött och surare smak. Kvitten lämpar sig väldigt väl i marmelad eller i efterrätter där socker kan balansera upp deras sura smak.

Gul drakfrukt har en konsistens som påminner om ett mellanting mellan kiwi och vattenmelon. Smaken påminner också något om kiwi och är söt och mild.

Mango är gul inuti och en mogen mangos skal skiftar mellan att vara gul, röd och grön i skalet. Majoriteten av all världens mango odlas i Indien

Lämna en kommentar